Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 ian 2012 - Anul XVII, nr. 3 (4908)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Protest al opoziţiei

USL Suceava, frondă împotriva lui Gheorghe Flutur

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Consilierii judeţeni ai PSD şi PNL Suceava au refuzat ieri să participe la şedinţa convocată pentru împărţirea banilor proveniţi din sumele defalcate din impozitul pe venit, respectiv TVA , dar la scurt timp au organizat o conferinţă de presă pentru a justifica această absenţă.
Principalele săgeţi au fost îndreptate, aşa cum era de aşteptat, către Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.
În numele PSD Suceava a vorbit consilierul judeţean Gheorghe Iacob, care a exprimat nemulţumirea sa şi a colegilor săi vizavi de modul cum a fost convocată şedinţa de Consiliu Judeţean, dar şi cum au fost repartizate sumele de bani. Printre altele, Iacob a explicat că şedinţa extraordinară de ieri a CJ Suceava nu s-a făcut prin respectarea legii, mai mult, aleşii opoziţiei fiind în imposibilitatea de a se prezenta cu temele făcute ca urmare a grabei nejustificate cu care s-a făcut totul.
„Am fost anunţaţi de şedinţă aseară (n.a. – miercuri seară), iar astăzi (n.a. – joi dimineaţă), la ora 8.30, am primit mapele. Asta în condiţiile în care şedinţa urma să înceapă la ora 11.00”, a declarat Gheorghe Iacob.
Şi colegul său din partea PNL Bogdan Cristache a ridicat aceeaşi problemă, şi anume convocarea extrem de târzie a şedinţei extraordinare de ieri.

 

Împărţirea banilor, principala nemulţumire a opoziţiei

A doua mare problemă ridicată de consilierii din partea USL Suceava, poate prima care-i interesa de fapt, a fost împărţirea banilor de către Consiliul Judeţean Suceava. Atât Gheorghe Iacob, cât şi Bogdan Cristache au arătat că primăriile conduse de reprezentanţi PSD şi PNL au primit bani în bătaie de joc. Din suma totală repartizată, cele 59 de administraţii locale cu aleşi USL au primit doar 30,1%, adică 11,1 milioane de lei, iar cele 51 de primării conduse de oameni ai PD-L vor avea de cheltuit 25,7 milioane de lei.
Pentru a demonstra aceste inegalităţi, Gheorghe Iacob a oferit şi câteva exemple. Astfel, Primăria Valea Moldovei, condusă de un social-democrat, care are 5.857 de locuitori, a primit 70.000 de lei din sumele defalcate din impozitul pe venit, respectiv TVA, în timp ce Primăria Capu Câmpului, aflată în „ograda” PD-L, care are 2.432 de locuitori, a primit 360.000 de lei.
Un al doilea exemplu comparativ oferit a fost între primăriile din Botoşani şi Zvoriştea. Prima dintre administraţiile locale menţionate va primi 450.000 de lei, la o populaţie de 4.911 persoane, în timp ce la Zvoriştea, fief al PSD, s-au repartizat 110.000 de lei la o populaţie de 6.400 de oameni.
A treia comparaţie adusă în atenţie de consilierul judeţean Gheorghe Iacob a vizat oraşele Frasin şi Cajvana. La Frasin, unde populaţia este de 6.532 de locuitori, iar conducerea este asigurată de un primar PD-L, au fost repartizaţi 800.000 de lei, iar la Cajvana, comunitate cu 7.263 de oameni, vor ajunge doar 170.000 de lei.

 

Opoziţia atacă hotărârea de Consiliu Judeţean de ieri la Tribunalul Suceava

Reprezentanţii USL au anunţat ieri că vor ataca în instanţă hotărârea de Consiliu Judeţean privind împărţirea banilor către primăriile din judeţ. „Nu puteam participa la această bătaie de joc pedelistă, nu puteam participa la o şedinţă ilegală, drept pentru care vom merge în Contencios Administrativ (n.a. – o secţie a Tribunalului Suceava) încercând să demonstrăm că şedinţa a fost ilegală şi imorală”, a anunţat Cătălin Nechifor, preşedintele PSD Suceava.
Acesta i-a cerut lui Gheorghe Flutur să reia şedinţa de Consiliu Judeţean de ieri şi să împartă corect banii, ţinând cont de nevoile fiecărei localităţi în parte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USL Suceava, frondă împotriva lui Gheorghe Flutur.
 Vizualizări articol: 2341 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.78/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 9 voturi
USL Suceava, frondă împotriva lui Gheorghe Flutur2.859

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 6 ian 2012, 11:15:38
De ce e azi şi nu mâine .. azi ?
Când astea fi-vor nişte amintiri îndepărtate ?
De ce nu-i un “azi” cu băsişti nomazi
Cu amintiri despre timpuri demult uitate ?

Abea aştept acel “mâine” .. de-abea aştept
O fi , oare , românu’ suficient de înţelept ?

2.   Ospătar cu studii economice? trimis de
( 6 ian 2012, 11:26:11
vă bosumflaţi degeaba roşcaţilor! presupun că dacă vă sinchiseaţi să citiţi mapa de şedinţă vedeaţi criteriile de ECHILIBRARE a bugetelor locale. pe timpul lu' nea Gavril chiţăia careva. sau încăpea vreun murmur într-o fiţuică locală. şi mai este o chestie: de ce să vă dea nea Gheorghiţă bani în plus? prost ar fi!
3.   Pp-dd trimis de
( 6 ian 2012, 11:34:05
Chiar daca la Radauti primarul este portocaliu nu a primit prea multi bani,asa ca nu criteriu politic a fost esential.
4.   Parere trimis de
( 6 ian 2012, 13:46:42
pt- MARINARU: Primarul de la Radauti a facut destule prostioare si nu prea a ascultat de sefii de la Suceava, de aceea nu a primit ca ceilalti portocalii.
Pentru AMARUL: Ca se vorbeste despre criteriile de ECHILIBRARE a bugetelor locale, care sunt aceste criterii sa le stim si noi. Probabil sunt niste criterii de ochii lumii. Statistica este clara, stim noi toti unde se duce grosul banilor.
4.1  RE: Parere trimis de
( 6 ian 2012, 14:34:16
vezi papleacă că mai e un articol prin fiţuica asta unde nea Gheorghiţă explică câte cava.
5.   Motive de gradinita trimis de
( 6 ian 2012, 14:28:56
stimati consilieri USL credeam ca a murit nesimtirea odata cu trecerea lui marza in plan secund...dar nu-i deloc asa.
adica cum poti spune tu consilier judetean asta:''...aleşii opoziţiei fiind în imposibilitatea de a se prezenta cu temele făcute ca urmare a grabei nejustificate cu care s-a făcut totul...''
alooo? opozitia? dar voi ce v-asteptati sa va anunte cei de la putere pe voi primii? dar voi consilieri judeteni unde ati lucrat pana acum? la cj suceava sau poate pe la vreun colhoz pe undeva?
cam cat timp va ia sa va puneti la curent cu aceleasi niste lucruri cam la fel ca idee ca in fiecare an? opozitia se face in mod activ nu asa. sau poate va asteptai sa fiti chemati la un dineu unde sa fiti rugati sa prezentati si ceva ''amendamente'', nu?
lasati-o balta cu vrajeala asta ca sunteti penibili! iar asta nu inseamna ca il iubesc pe basexu sau pe boc.
6.   Jalnica si dezonoranta victorie! trimis de
( 6 ian 2012, 15:03:03
Stati fratilor, sta-v-ar norocul!
Nu luati nici o intiativa, sa aveti o propunere laudabila, sa amenajati un parc, o parcare,etc...
Sa faceti ceva important, sa se vada ca traiti, ca sunteti in viata! Lasati aroganta si incercati macar, straduiti-va sa fiti cu noi, prostimea, care urmeaza sa va dea iar ,,puterea” de-a va bate joc de noi.
Stati si asteptati sa va vina voturile si apoi sa ne rideti in fata, asa cum ati mai facut-o nu de mult.

Fara sa meritati, veti obtine 100% si asta deoarece nimeni nu mai vrea PD-ul..
Jalnica si dezonoranta victorie!
7.   Primarul din radauti sa gestioneze TBCul la azil trimis de
( 6 ian 2012, 16:32:40
s-a interesat cineva de ce amaratii de batrani de la azil s-au imbolnavit de Tbc? ce anagajate sunt acolo care cara toata mancarea in galeti si oale pe fata in plina zi,rusine sa le fie.angajatele fara rusine bruscheaza si rad tot ce primesc batranii de la cine la mai aduce din mila.s-a interesat cineva ce angajate sunt? ce medic ii ingrijeste pe batrani? de directorul care se schimba ca vremea lunar? stati si cititi presa,dar nu va pasa de niste amarati de batrani care nu au nici o vina ca sunt acolo.rusineeeeeeeeeeeee.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei