Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 ian 2012 - Anul XVII, nr. 3 (4908)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De neoprit

Şoferii băuţi, flagel pe şoselele judeţului, în ciuda numărului record de controale în trafic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anul 2011 a fost unul în care Poliţia Rutieră a declanşat o adevărată ofensivă împotriva şoferilor care se urcă la volan sub influenţa alcoolului, acţiunile de control, concentrate în weekenduri, cu precădere seara şi noaptea, ducând la depistarea unui număr mare de şoferi băuţi. Din păcate, în ciuda muncii poliţiştilor rutieri, alcoolul a continuat să fie o cauză a accidentelor, chiar în uşoară creştere faţă de 2010.

 

Conform statisticilor Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, în primele 11 luni ale anului trecut, pe raza judeţului, pe fondul consumului de alcool, s-au produs 133 de accidente, soldate cu şase morţi şi 48 de răniţi grav. Prin comparaţie, în aceeaşi perioadă din 2010, se înregistraseră 126 de accidente, cu 11 morţi şi 37 de răniţi grav. Aşadar accidente mai multe, însă un număr de persoane decedate mai mic. De precizat că în 2010 numărul decedaţilor a crescut mult din cauza tragediei petrecute în prima zi de Crăciun la Plopeni, când un şofer băut care a intrat pe sens opus a omorât patru oameni (accidentul în care au căzut victime membri ai familiei de preoţi Mihoc).
Subcomisarul Petrică Jucan, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, a declarat: „Statisticile arată că cele mai multe accidente produse pe fond de consum de alcool s-au petrecut în luna iulie a anului trecut, de asemenea multe accidente având loc şi în august. Mai bine de 60% dintre accidentele plecate de la consumul de alcool au avut loc în mediul rural”.

 

Peste 570 de şoferi cu permise anulate în ultimii doi ani din cauza alcoolului

Pe parcursul anului 2011, a arătat subcomisarul, poliţiştii rutieri au suspendat permisele a 441 de şoferi depistaţi băuţi, faţă de doar 306, în 2010.
Mai trebuie spus că, anul trecut, permisele a 313 şoferi băuţi au fost anulate, iar în 2010 alte 261 de permise deţinute de conducători auto prinşi în stare de ebrietate au fost şi ele anulate, în urma deciziilor definitive ale instanţelor de judecată.
Cu alte cuvinte, în doi ani, 574 de şoferi pericol public au fost scoşi de pe şosele, însă, iată, nu a fost suficient pentru ca alcoolul să facă mai puţine victime. Pentru a vedea şi partea bună a lucrurilor, statisticile arată că faţă de 2009 numărul accidentelor provocate de şoferi băuţi este ceva mai mic.

 

Victime ale şoferilor băuţi: pieton omorât pe trotuar, fetiţă strivită într-o curte

Foarte des se întâmplă ca şoferii băuţi să lase în urmă adevărate tragedii.
Două accidente petrecute în luna iulie a anului trecut sunt foarte relevante în acest sens.
Pe 10 iulie 2011, în centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Petrică Emanuel Miron, în vârstă de 25 de ani, aflat la volanul unui BMW, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a acroşat două maşini, după care ajuns pe trotuar, unde l-a lovit în plin pe Gavril Halip, un localnic în vârstă de 62 de ani. Pietonul a decedat câteva minute mai târziu.
Şoferul avea o concentraţie de 0,46 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, adică aproape 1 la mie alcoolemie în sânge.
Pe 27 iulie, o fetiţă de 8 ani din satul Mironu, comuna Valea Moldovei, a căzut şi ea victimă unui şofer beat. La volanul unui VW, Ioan Ciurlă, în vârstă de 42 de ani, localnic, care, a stabilit poliţia, circula cu viteză excesivă, a ieşit în afara drumului şi a trecut prin poarta unei gospodării. Din păcate, fetiţa, care se afla în curte, unde se juca împreună cu mai mulţi copii, a fost lovită în plin de maşină, impactul fiindu-i fatal. Şoferul avea o concentraţie de 0,49 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.
În cazul acestui din urmă accident şoferul a fost deja condamnat definitiv. Judecat pentru ucidere din culpă, Ioan Ciurlă a primit doi ani şi jumătate de închisoare cu executare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferii băuţi, flagel pe şoselele judeţului, în ciuda numărului record de controale în trafic.
 Vizualizări articol: 1626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şoferii băuţi, flagel pe şoselele judeţului, în ciuda numărului record de controale în trafic5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei