Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 ian 2012 - Anul XVII, nr. 3 (4908)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Loviţi de colos

Dacie cu trei tineri, „măturată” de pe şosea de un şofer de tir din Belarus, care a fugit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Trei tineri care se aflau într-un autoturism Dacia 1310 au scăpat ca prin minune cu leziuni uşoare după ce maşina cu care călătoreau, acroşată de un tir condus de un cetăţean din Belarus, a fost aruncată în afara drumului, răsturnându-se de mai multe ori. După accident, şoferul tirului şi-a continuat deplasarea, fiind prins câteva minute mai târziu.
Accidentul s-a petrecut ieri, în jurul orei 11.30, pe DN 2, la intrarea în municipiul Suceava dinspre Pătrăuţi.

 

Dacia, aruncată de pe şosea după impactul cu colţul din spate al tirului

La volanul unei Dacii înmatriculate în Botoşani se afla Georgeta Hrincescu, în vârstă de 20 de ani, din Arbore. Alături de ea, în dreapta, era prietenul fetei, iar în spate încă un tânăr, toţi trei fiind domiciliaţi în Arbore. Cei trei se îndreptau spre Suceava.
Conducătorul tirului a intrat în depăşirea autoturismului, însă nu a reuşit manevra, din cauza unei alte maşini, se pare tot tir, care venea din sens opus.
Aurelian Tudorache, unul dintre martorii accidentului, ne-a relatat cum s-au petrecut evenimentele:  
„Un tir cu număr de Rusia i-a acroşat când a intrat în depăşirea lor. Cel din faţă nu l-a lăsat să se încadreze, iar când a revenit pe bandă i-a agăţat cu colţul din spate al tirului şi i-a scos de pe şosea....”, a povestit martorul.
El a relatat că în urmărirea tirului a plecat un autoturism VW la volanul căruia s-ar fi aflat un preot.

 

Veneau la Suceava să înmatriculeze maşina

Răsturnată de mai multe ori, bătrâna Dacie a fost transformată într-un morman de fiare. În ciuda faptului că s-au rostogolit de mai multe ori, cei trei tineri au scăpat foarte uşor. Unul dintre ei, Ionuţ Josan, pasagerul din dreapta, nici măcar nu a necesitat transportul la spital, rămânând la faţa locului.
„A intrat un tir în depăşire şi a dat peste noi... Noi veneam dinspre Dănila, el ne-a depăşit, nu s-a încadrat şi ne-a rostogolit în câmp, mai multe nu mai ştiu, am ieşit cu greu din maşină”, povestea, încă sub şocul accidentului, tânărul.
Prietena sa şi pasagerul din spate au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la Spitalul Judeţean Suceava.
Ambii au fost diagnosticaţi cu contuzii superficiale, fără a fi necesară internarea lor.  
După cum ne-a relatat Ionuţ Josan, ca o ironie a sorţii, în momentul accidentului tinerii mergeau spre Suceava, unde urmau să înmatriculeze Dacia proaspăt achiziţionată. După cât de grav avariată a fost aceasta, varianta înmatriculării nu mai era luată în calcul de tânăr.   

 

Şoferul din Belarus, cercetat pentru două infracţiuni

Aşa cum am amintit, şoferul de tir şi-a continuat deplasarea. A fost tras pe dreapta de o patrulă de poliţie pe drumul care leagă Iţcaniul de Şcheia, în zona magazinului Dedeman.
La volan a fost identificat Andrei Hamolka, în vârstă de 47 de ani, din Republica Belarus. Acestuia i s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunile de părăsire a locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei şi vătămare corporală din culpă, după care a fost lăsat să plece.  
Ambii şoferi implicaţi în accident au fost verificaţi cu aparatul etilotest, rezultând alcoolemie 0.   
Eventuala tragere la răspundere a şoferului de tir va fi aproape imposibilă, imediat după ce a fost audiat acesta plecând mai departe în cursa pe care o efectua.   

 

Caz asemănător: Un şofer de tir turc a omorât doi oameni şi a fugit, la Dărmăneşti  

Pe 30 decembrie 2010, o femeie în vârstă de 59 de ani şi fiul acesteia, de 30 de ani, au fost călcaţi de un tir, tot pe DN 2, la Dărmăneşti. Atunci la volan era un cetăţean turc care, la fel ca şi în cazul de ieri, şi-a continuat deplasarea, fiind tras pe dreapta în zona Iţcani. Turcul şi-a justificat fuga susţinând că nu a observat că i-a călcat pe cei doi. Cauza principală a accidentului a fost traversarea neregulamentară a pietonilor, însă martorii au relatat şi faptul că tirul circula cu viteză excesivă.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dacie cu trei tineri, „măturată” de pe şosea de un şofer de tir din Belarus, care a fugit.
 Vizualizări articol: 5298 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Dacie cu trei tineri, „măturată” de pe şosea de un şofer de tir din Belarus, care a fugit3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pericol public trimis de
( 6 ian 2012, 11:10:35
vreau sa mentionez ca acesti transportatori pe teritoriul Romaniei nu au asigurare valabila si dupa cum se vede sunt adevarati camicaze. Chiar nu ia nimeni masuri mai aspre? in germania,austria... nu pleci pana nu platesti, la noi parca e tara tuturor posibilitatilor.
2.   CHIAR ESTE.. trimis de
( 6 ian 2012, 11:19:08
Pai chiar este tara tuturor posibilitatilor. La ce sa te astepti daca ala din articolul de ieri a luat 1 an cu suspendare dupa ce a condus FARA PERMIS si a omorat un om???
Ca la noi la nimeni. Soferul de tir isi vede de drum in continuare iar cel cu paguba ramane cu buza umflata. Bine ca nu au patit nimic grav. De regula, dupa ce te pupa tirul cam greu scapi.
3.   Paiule! trimis de
( 6 ian 2012, 14:19:43
"turcul si-a justificat fuga"......
Paiule,in belarus sunt turci?
3.1  RE: Paiule! trimis de
( 6 ian 2012, 23:11:35
daca citesti bine, vei vedea: Caz asemănător: Un şofer de tir turc a omorât doi oameni şi a fugit, la Dărmăneşti.
Asa ca casca ochiilaughing)
4.   Lipsa de experienta in conducere trimis de
( 6 ian 2012, 15:07:59
Daca soferita Daciei ar fi avut catusi de putina experienta in conducere ea ar fi putut evita coliziunea cu autotrenul din belarus. Daca ar fi reactionat si ar fi pus un pic piciorul pe frana mai mult ca sigur era evitat impactul dar la scoala de soferi nu ia spus nimeni sarmanei "soferite" ca in unele cazuri extreme cum ar fi cand te depaseste un TIR trebuie sa sporesti masurile de precautie, adica mai pe intelesul ei, avand in vedere la cum vorbea saracul prieten sigur astia sunt scoliti tare, trebuie sa incetinesti un pic ca TIR-ul e o masina mai lunga asa si nu se depaseste asa usor cum o faci cu dacia, dar la noi in Suceava se dau permise asa pe ochi frumosi, unii soferi nu stiu sa parcheze o masina nu sa mai evite un impact. Pacat ca nu luam masuri in tara asta ca examenul de conducere sa puna accent mai mult pe practica nu pe examenul scris. Oricum e plina Romania de "soferi" de doi lei sau cat se da 50 ron pt un examen.
5.   Si voi ziaristii astia trimis de
( 6 ian 2012, 18:30:39
"batrana dacie" . Mai nea Paiule , tu ai vazut cum arata dacia de care vorbesti? chiar si dupa accident daca dadeai o privire nu mai o descrieai ca fiind batrana. Masina arata foarte , foarte bine , foarte bine intretinuta.
Un alt aspect , masina era inmatriculata nea Paiule. Poti face doua inmatriculari la o masina? poate dupa mintea ta , da.
Masina se deplasa la RAR Suceava unde avea programare la orele 13 pentru identificare,schimbare proprietar. Domnisoara vroia sa-si treaca masina pe numele ei.
5.1  RE: Si voi ziaristii astia trimis de
( 6 ian 2012, 18:34:29
La volan era Roxana Hrincescu , din satul Clit , com Arbore.
Paiule , lasa-te de meserie , toate articolele tale contin erori
6.   ... trimis de
( 6 ian 2012, 20:34:29
In afara localitatii nu are cum sa ma depaseasca un TIR.
In localitate, daca eu merg cu 60/h, si vad ca vine din spate un nebun cu TIR-ul care vrea sa ma depaseasca (sau mai bine zis care ma depaseste), atunci incetinesc si eu, mai ales daca vad ca din sens opus vine cineva. Credeti-ma, nu te poti pune cu un TIR.
Apropos... cea mai mare prostie este sa acce;lerezi atunci cand te depaseste un TIR, si totusi sunt soferi care au impresia ca stiu sa conduca.
7.   ATENTIE STIMATI ROMANI!! trimis de
( 7 ian 2012, 03:26:33
In tarile civilizate ale Europei....nu mai pleca acest soferas mai departe, se numeste...(INTERDICTIE) de a mai conduce pe teritoriul statului respectiv.....dar la noi mai merge!!! IN SUEDIA un accident cu victime se lasa cu,,,,catuse!!
VINA APARTINE ACELUI STAPIN CARE IN 1992 A SPUS ca in ROMANIA nu trebuie autostrazi...astazi este la cotroceni(DACA NU MA INSEL)...DACA ERA AUTOSTRADA PE TRONSONUL SIRET -SUCEAVA - BUCURESTI nu mai mureau atitia oameni nevinovati

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei