Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 ian 2012 - Anul XVII, nr. 3 (4908)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Pufoaica de vară

„Măi săracule!”, cea mai grea înjurătură din România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un mare avocat actual, care s-a înfruptat pe săturate din mrejele deputăţiei în câteva mandate, şi-a pus la numărul merţanului său bengos combinaţia de litere „LAW”, ceea ce înseamnă „Lege”, în engleza noastră maternă. De fapt, numărul de la maşină e cam singura afinitate cu legea pe care respectivul o manifestă, tot ce face în rest găsindu-se de cealaltă baricadă a legii.
Şi nu numai el e un ticălos, bun de ales democratic şi de internat într-un parlament cu gratii la geamuri. În spiritul dispreţului faţă de lege, pe care îl cultivă fără istov, şi-a educat şi cei doi copii: un băiet şi o băietă. De pildă, cât timp a fost deputat, fiică-sa venea la şcoală cu maşina Camerei Deputaţilor, pe care o parca lângă modestele automobile ale corpului profesoral.
Într-o zi, când profesorul de istorie a făcut aluzie la acest tip nepotrivit de comportament, pomenind că în Danemarca un ministru a fost nevoit să demisioneze fiindcă folosise maşina de serviciu în interes personal, fiica deputatului şi-a ieşit din pepeni şi i-a servit-o elegant:
-    Mai taci, săracule care eşti!
Profesorul a înghiţit sarmaua şi s-a întors la mica lui existenţă, la micile lui manuale, la micile lui planuri de lecţii ale istoriei care nu foloseşte nimănui, la mica lui leafă. Directoarea şcolii, fostă inspectoare generală, era subordonată, pe linie de partid, tatălui elevei obraznice, şi putea avea mari neplăceri. Aşa că a ales cea mai cuminte soluţie: să tacă. Dar formula „săracule care eşti” i-a frământat bine creierii.
Aici voiam să ajung. „Băi săracule!” este acum cea mai grea înjurătură din ţara noastră. Ştim că puţini dintre cei care s-au îmbogăţit au făcut-o pe căile cinstei, ultimul exemplu celebru venind dinspre marea afacere cu anvelope de iarnă, într-o iarnă inexistentă. Astfel se fac averile în România.
Cu toate astea, deşi tot interlopul şi şmenarul poate fi bogătan în România, „măi săracule” e o înjurătură mai grea decât cele clasice, de mamă, de Iisus şi de alte lucruri sfinte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Măi săracule!”, cea mai grea înjurătură din România.
 Vizualizări articol: 2412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
„Măi săracule!”, cea mai grea înjurătură din România4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei