Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 ian 2012 - Anul XVII, nr. 3 (4908)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Retrospectivă

Zece capitole cu realizări prezentate de Flutur la bilanţul pe 2011

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a făcut joi, într-o conferinţă de presă, bilanţul anului 2011, trecând în revistă zece mari capitole cu realizări. În opinia şefului administraţiei judeţene, 2011 a fost în primul rând un an al solidarităţii cu primăriile din judeţ. Flutur a precizat că au primit bani toate primăriile care au avut în derulare proiecte de dezvoltare. El a arătat că numai la ultimele două rectificări bugetare din luna decembrie a anului trecut, 90 de primării au primit 800.000 de euro din Fondul de rezervă al Consiliului Judeţean. „Primăriile aflate în situaţii delicate din cauza proiectului <Utilităţi şi mediu> care au de plătit rate şi dobânzi la creditul angajat pentru derularea acestui proiect au fost ajutate cu 200 de miliarde de lei vechi de la bugetul de stat. Sperăm să primească bani şi în acest an. Apoi guvernul a alocat peste zece milioane de euro anul trecut pentru apă, canal, poduri, podeţe şi alte lucrări de infrastructură”, a spus Flutur.    

 

2011, anul semnării şi derulării marilor proiecte

El a arătat că 2011 a fost anul semnării marilor proiecte, amintind de proiectul privind extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă în cinci aglomerări urbane finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Sectorial-Mediu cu suma de 150 de milioane de euro, de proiectul vizând managementul integrat al deşeurilor, în valoare de 63 de milioane de euro, şi de proiectul privind modernizarea aeroportului de la Salcea, în valoare de 39 de milioane de euro, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial- Transporturi.
2011, a spus Flutur, a fost de asemenea anul derulării marilor proiecte. Preşedintele Consiliului Judeţean a trecut în revistă proiectul care vizează reabilitarea şi consolidarea Cetăţii de Scaun, în valoare de 12,5 milioane de euro, proiectele privind consolidarea Mănăstirilor Suceviţa, Moldoviţa şi Mitocu Dragomirnei, programele trransfrontaliere de modernizare a unor drumuri, precum cel la Izvoarele Sucevei spre graniţa cu Ucraina, sau proiectele cu caracter cultural.
Şeful administraţiei judeţene a declarat: „2011 a fost anul investiţiilor în sănătate. Numai la Spitalul Judeţean de Urgenţă s-au investit 2,6 milioane de euro. Apoi alte spitale din judeţ, precum cele din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Rădăuţi, Siret şi Fălticeni au avut proiecte de peste un milion de euro fiecare. Tot 2011 a fost anul refacerii infrastructurii afectate de inundaţii. Au fost atacate 27 de obiective din 37 de localităţi pentru refacerea şi construirea unor diguri cu o valoare de 14 milioane de euro. Amintesc aici de Ulma, Brodina, Straja, Mănăstirea Humorului, Baia. Apoi 2011 a fost anul investiţiilor în domeniul social. Am finanţat cu 1,4 milioane de euro modernizarea Centrului de recuperare a bolnavilor neuropsihici de la Sasca şi am pus bazele primului parteneriat stat- biserică din ţară. Este vorba de parteneriatul pe care Consiliul Judeţean l-a încheiat cu Mănăstirea Bogdana din Rădăuţi pentru înfiinţarea aşezământului social destinat copiilor din centrele de plasament. Deja 105 copii s-au mutat acolo, iar Consiliul Judeţean a contribuit cu suma de 430.000 de euro”.

 

Bucovina a ajuns în topul destinaţiilor turistice

Potrivit lui Flutur, 2011 a însemnat şi dezvoltarea turismului, brandul „Bucovina” căpătând o mai mare greutate la nivel naţional. Programele Consiliului Judeţean, „Crăciun în Bucovina”, „Paşte în Bucovina” şi „Pelerin în Bucovina”, a subliniat Flutur, au atras numeroşi turişti în zonă. Gheorghe Flutur a arătat că gradul de ocupare a pensiunilor de Revelion în acest an a fost de 98%, fiind cel mai mare din ţară. El a spus că şi perioada de şedere a unui turist a crescut de la 2 la 2,7 zile. „A crescut foarte mult interesul pentru judeţul Suceava. Programele <Crăciun în Bucovina>, <Paşte în Bucovina> şi <Pelerin în Bucovina> au fost branduri care au facilitat şi care au atras turiştii”, a explicat Flutur.
El a arătat că domeniul schiabil al judeţului a ajuns la 15 kilometri de pârtie, fiind domeniul schiabil cu cea mai mare lungime din ţară.
Nu în ultimul rând, în opinia lui Flutur, anul 2011 a fost anul modernizării infrastructurii, în special a drumurilor. Flutur a menţionat că din 2008 şi până în prezent au fost modernizaţi 700 de kilometri de drumuri naţionale, judeţene şi comunale. În 2011, Consiliul Judeţean a modernizat din fonduri proprii 150 de kilometri de drumuri judeţene. Preşedintele Consiliului Judeţean a mai amintit de demararea în 2011 a investiţiei de 780 de milioane de euro în 11 parcuri eoliene, care va fi realizată de firma franceză Filasa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zece capitole cu realizări prezentate de Flutur la bilanţul pe 2011.
 Vizualizări articol: 2296 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 16 voturi
Zece capitole cu realizări prezentate de Flutur la bilanţul pe 20113.0516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 6 ian 2012, 11:03:29
Ne-a mai subtilizat ( prin “împrumut”) încrederea o dată
La anu’ se va ţine departe de .. vrăjeală ? i-a şi dat startul
Doar că e timpu’ de alte texte , să “scuture altfel portocalul”
Pare-se că nici lumea ( azi ) nu mai e aşa de proastă

Din cămătarul destinelor noastre se va schimba
Într-un fel de “profet must have” ( ce hazliu e ?! )
Şi toate astea se întâmplă ( în principal ) deoarece
Încă mai sunt “consumatori” care-i gustă .. vorba

Din puţul gândirii vine ( tot mai des ) cu nişte chestii
Faţă de care hilarul pare o exagerare , şi totuşi
Apelează la ABERAŢII ( în care nu crede nici el însuşi )
Pentru a-i prosti pe proşti ( profi ) nu-i dă nimeni .. sugestii ?
1.1  RE: * trimis de
( 6 ian 2012, 11:08:38
anu' ăsta sunt alegeri ??? Hahahaha , şi eu care credeam (confuzam) că-s la anu'straight face
p.s. îl înţeleg perfect , acum , pe tov.Flutur de ce "sare" cu realizări d-astea .. "cincinale" ( în 4 ani)
2.   15km trimis de
( 6 ian 2012, 11:09:26
bun 15km de partii...dar pe cati km din acestia se skiaza?!
2.1  RE: 15km trimis de
( 6 ian 2012, 11:28:37
s-ar părea că iarna e ca vara, fără zăpadă!
2.2  RE: 15km trimis de
( 7 ian 2012, 06:21:46
s-ar părea că e valabil doar în Suceava ☺ S-ar părea că pe restul pârtiilor din Românika funcţionează tunurile de zăpadă ( sau e iarba grasă , la ei , şi turiştii se dau cu placa la vale .. de pe deluţ)winking
3.   Ptr.abcdr trimis de
( 6 ian 2012, 11:27:55
Vino cu o propunere pentru Presedinte la CJ.In afara de marza.
3.1  RE: Ptr.abcdr trimis de
( 6 ian 2012, 15:55:27
eu votez Cătălin Nechifor . De ce ? nu mi-ar ajunge o pagină d'asta (on-line) să expun motivele de ce nu Flutur şi de ce Nechifor .
4.   Ai uitat sa mentionezi trimis de
( 6 ian 2012, 11:29:46
A uitat sa mentioneze ca aproape reusisera sa puna mana pe padurile bucovinei cu "fondul "bisericesc""! acum se judeca iarasi ...
5.   Apropo d ece am mentionat mai sus trimis de
( 6 ian 2012, 11:31:22
flutur esti exact cum te numise basescu cu 2 ani inainte sa ajungi pintre ai lui un golan! ..
5.1  RE: Apropo d ece am mentionat mai sus trimis de
( 6 ian 2012, 11:43:10
a uitat să menţioneze că vă face cimitir nou în Iţcani să staţi confortabil pe lumea ailaltă
6.   Gica contra trimis de
( 6 ian 2012, 13:28:17
Ia, sa-mi spune-ti voi nepotii ploii, ce a facut psd-ul pentru Suceava, ca tot va  ☭ i pe voi si nu mai incapeti de Flutur. Ai ? Aud? Liniste deplina, asa-i?
7.   Rosu,portocaliu,verde.. trimis de
( 6 ian 2012, 13:55:25
Nu prea conteaza culoarea politica insa cu toate defectele lui Flutur trebuie sa fii nedrept sa nu recunosti ca datorita lui au ajuns in judetul nostru o gramada de bani pe care oltenii lui Geoana sau ai lui Ponta nu i-ar fi directionat aici.
Este trist dar adevarat. Asa ca ,pentru binele nostru,speram tot Flutur sa zboare prin judetul nostru si din toamna.
7.1  RE: Rosu,portocaliu,verde.. trimis de
( 7 ian 2012, 13:27:36
mai suriu ponosit, dar matale nu erai PESEDIST pana la moarte si dincolo de ea?
pana acum infierai ciuma portocalie si spanzurai extraterestrii portocalii iar acum puiri kururi?
ce te-a apucat, te-ai zarghit sau vrea si gura matale o painita alba?
8.   Boc si basescu la parnaie! trimis de
( 6 ian 2012, 14:08:35
unele comentarii sunt rautacioase la adresa lui flutur. a facut mult mai mult decat este scris in acest articol. ca presed.al cj suceava si-a facut treaba foarte bine pana acum. chiar si pe vremurile astea prafuite. cei dinaintea lui au prins vremuri economice incomparabil mai bune si la fel aceeasi culoare politica au avut cu guvernele de atunci...si?! N I M I C ! asta au facut. nimic.
totusi, cu toate realizarile d-lui flutur, cetatenii o duc foarte, foarte greu. guvernul acesta criminal a luat niste masuri exagerat de dure. nici intr-un stat membru UE nu s-ar fi permis sa se ia astfel de masuri.
desi imi plac unii membri pdl pt initiativa si harnicia lor, nu pot sa nu observ ca guvernul(sprijinit si uneori condus de basescu) refuza in continuare si nu respecta hot.judecatoresti definitive si irevocabile prin care justitia a demonstrat furtul lui boc din veniturile bugetarilor.
si mai nou, pt. nesimtirea lui ialomiteanu voi vota impotriva pdl si a oricarei aliante ce o sa includa pdl si udmr.
9.   Stiu si eu supararea...dar cu el,sa fim obiectivi! trimis de
( 6 ian 2012, 14:11:33

Oricit de suparati am fi noi pe PD, mai ales pe clica conducatoare, care-si bate joc de noi, fara mila, trebuie sa recunoastem ca dl Flutur nu sta, mereu vrea sa faca ceva pt Jud. Suceava.

Stim de la Monitorul ca are in plan multe si urmeaza sa faca, cum, sa recunoastem, nu s-a facut pina-n prezent. Au trecut zeci de ani si nu s-a facut nimic- nimic si acum se vede de la o luna la alta, apar noutati ba la spital, ba cu DN17, ba cu podurile,etc…urmeaza aeroportul de la Salcea, va aduce specialisti la spital, si tot asa!

Uitati-va la toate celelalte judete din tara, unde nu s-a facut mai nimic!

Stiu si eu de suferinta si jignirile, durerile, pricinuite noua de PD, dar cu Flutur, sa fim obiectivi!

10.   Comentariu trimis de
( 6 ian 2012, 15:30:31
Pe linga faptul ca BUCOVINA este o splendoare de meleag sa ne bucutam ca Dl . FLUTUR este de al nostru om harnic , descurdaret , si cu functie pe sus .
11.   A DESFIINTAT INSPECTORATUL POLITIEI DE FRONTIERA trimis de
( 6 ian 2012, 16:26:52
PENTRUCA NU ARE SANGE DE BUCOVINEAN SI ARE DE MARAMURESAN,A DESFIINTAT INSPECTORATUL POLITIEI DE FRONTIERA CU VECHIME DE PESTE 100ANI. MARE PACAT SI NIMENI NU S,A RAZVRATIT. DE ASTA TARANUL ROMAN TREBUIE SA STEA LA COADA VACII..Tacuti ca mieluseii au lins hotararea si s,au multumit sa mearag la muls taurul...bine v-a facut..
12.   TRAIASCA COMUNISMUL..IN FRUNTE CU TOVARASUL SEC... trimis de
( 7 ian 2012, 02:58:37
RETAR AL JUDETULUI SUCEAVA...
mai concret ce a facut tov ..Flutur??
A taiat panglica la DN 17 ,care dupa un an se rastoarna parapetii si sunt gropi in asfalt(vezi pasul Mestecanis)
CARE PIRTII...domnilor ..?? Humorul este aprobat de TARICEANU si este realizarea lui URSACIUC....nema sprijin...Flutur nici BOC..doar taieri de panglici cu lelita ministeriasa ELENA UDREA...
a facut chiolhan pe burtile goale adevarat...CRACIUN IN BUCOVINA ATEIILOR,SCRISUL MIOARELOR LA FRASIN...(MODEL DE EPOCA COMUNISTA)...
IAR GUVERNUL SPRIJINIT DE FLUTUR A TAIAT PENSII ,SALARII A FACUT SUTE DE MII DE DISPONIBILIZARI...si care este cel care mai are curajul sa il laude si pentru ce realizari stimabililor???
mafia de 20 de ani in mindra noastra romanie ...este plina de latifundiari care au supt singele poporului Roman...sa traiti bine!!!
13.   Plangeti ..... trimis de
( 7 ian 2012, 07:27:05
.....k altceva nu stiti sa faceti ,face omul ceva nu e bine, nu va face tot nu e bine ,mutati va in ucraina k acolo i ca inainte la noi, poate va simtiti k acasa .va tras apa si gaze dar voi va simtiti in pericol e gazul portocaliu mai bun ar fi fost rosu ,s au facut gauri in asfalt auuuuu ce ne facem a gresit flutur reteta,se vor remedia inconstientilor inca nu sa inventat reteta ce garanteaza o viata ,s au taiat pensiile pt k va ti pensionat toti de boala pe naspa voi sunteti hotii nu ei de asta nu mai ajung banii celor de drept .a facut omul bravo lui si celor ce vor face ,si pt voi plangaciosilor cizme de la bazar si in ucraina k acolo i de voi.
13.1  RE: Plangeti ..... trimis de
( 7 ian 2012, 10:16:22

,,s au taiat pensiile pt k va ti pensionat toti de boala pe naspa voi sunteti hotii nu ei de asta nu mai ajung banii celor de drept”....

Asta nu-s deacord, chiar imi provoaca repulsie! Adica-te, tot pe noi cei care suferim ne bagati a fi vinovati!?

Amesteci lucrurile, nu toti s-au pensionat de boala dupa 1990! A fost categoria pe care i-au scos guvernantii de atunci la 30-40-50, pentru interesele lor meschine.

Ce jalnici sunteti cum continuati a judeca!
14.   PENTRU STREFANEL trimis de
( 7 ian 2012, 14:56:14
MA-I TARANE DACA ESTI BOLKSEVIK CA SI CEI PE CARE II APERI CU ATITA NADUF,
MUTA-TE IN SIBERIA...GAZUL AVEA PROIECT DIN 2002 IN JUDETUL SUCEAVA..(INFORMEAZA-TE).
RETETA LA ASFALT ..A FOST SUBTIATA PENTRU BUZUNARELE PDL-EILOR!!
IAR BUGETARII(MEDICII,PROFESORII,P DE VALOARE A ACESTEI TARI) SE INCLUD CUMVA IN PENSIONARII DE BOALA ??
SI ACESTORA LE-AU FOST TAIATE LEFURILE SI TOATE DREPTURILE...
DACA ESTI UN LINGAU AL BINELUI ...CIZMELE SAR PUTEA SA TII SE POTRIVEASCA...STIMABILE DOMN !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei