Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 ian 2012 - Anul XVII, nr. 3 (4908)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Să fie concurenţă!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sper ca 2012 să nu îmi ofere motive să fiu mai revoltat decât am fost atunci când am auzit ce s-a întâmplat cu FC Sion. Clubul elveţian a fost în aşa hal penalizat, încât alte cluburi abia dacă vor termina campionatul cu numărul de puncte care le-au fost spoliate celor de la Sion! După ce a fost exclusă din Liga Europa, pentru o culpă care nu e importantă pentru articolul de faţă, FC Sion şi-a căutat dreptatea la tribunal. Începutul a fost promiţător, FIFA şi UEFA ajunseseră să se cufurească, dacă ar fi să ne luăm după Mircea Sandu. Dar verdictul a fost pe dos la înfăţişarea următoare şi nici TAS-ul nu a dat câştig de cauză elveţienilor. Până aici o dispută purtată normal, în justiţie. Însă urmarea este de neacceptat. Drogată de victoria vremelnică, FIFA se comportă ca învingătorii barbari, măcelărind pur şi simplu învinşii! Felul în care s-a răzbunat este de două ori revoltător, o dată pentru că a transmis un fel de ultimatum federaţiei elveţiene pentru a o penaliza drastic pe FC Sion în campionat (!), sub ameninţarea suspendării acesteia dacă nu se conformează, a doua oară pentru că această măsură nu face altceva decât să pedepsească îndrăzneala celor de la FC Sion de a înfrunta FIFA şi UEFA! Poate că o federaţie din altă ţară (se ştie că jupânul FIFA e elveţian) n-ar fi luat poziţia de drepţi, lovind cu barda un club din propria bătătură, iar scandalul ar fi luat amploare.
Dar cine sunt pe lumea asta FIFA şi UEFA de îşi permit asemenea dictate?! Ele nu sunt singure pe lume, ca în Hector Malot, ci în lume, de aici provine acest braţ de fier. Sigur nu voi face o comparaţie prea... ortodoxă, dar cei de la Sion ar putea face precum sioniştii. Să înfiinţeze pe teritoriu elveţian altă ligă elveţiană! Pare imposibil? Uneori ajunge o scânteie pentru vâlvătaie. La noi, o asemenea ligă paralelă cu Liga lui Mitică ar avea din start avantajul că ar fi una fără Mitică! Prima echipă ar fi Universitatea Craiova. Suceava nu şi-ar face şi ea echipă? Păi cu câţiva dintre băieţii din liga de minifotbal s-ar face două echipe chiar competitive. Bineînţeles ar veni şi rândul FIFA şi UEFA să aibă dubluri. Am avea mai multe campioane, naţionale, europene, mondiale? Dar la box nu sunt vreo 4-5 campioni mondiali simultani, în versiuni numite WBC, WBA, IBF ETC?! La fotbal, FIFA şi UEFA învârt tot caşcavalul la nivel macro, la nivel micro face la fel FRF, iar cine mişcă în front e trimis la eşafod. Sictir, mafioţilor, există fotbal şi dincolo de acronimele voastre!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Să fie concurenţă!.
 Vizualizări articol: 878 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Să fie concurenţă!5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei