Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 dec 2011 - Anul XVI, nr. 300 (4898)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Încă unul

Se pregăteşte şi Crasi să recunoască implicarea în tâlhăria urmată de moartea lui Căjvănean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dosarul „Căjvănean” aduce câte o noutate la aproape fiecare termen de judecată. După ce în urmă cu aproximativ o lună Dan Platoc, zis „Caşuba”, şi-a recunoscut implicarea în tâlhăria urmată de moartea lui Cristian Căjvănean, ieri a fost rândul unui alt membru al grupării să înceapă să ofere amănunte. Este vorba de Vasile Crasi, nimeni altul decât finul lui „Caşuba”. Depoziţia lui Crasi nu a fost ascultată integral de instanţă, şi asta din cauza avocatului care-l reprezintă, Bogdan Călin. Acesta a anunţat judecătorul de caz că nu-l mai poate reprezenta pe Vasile Crasi deoarece s-ar afla în conflict de interese. Bogdan Călin îl reprezintă în acest dosar şi pe Constantin Lungu, un individ care nu a dat declaraţii de recunoaştere. De altfel, „Caşuba” i-a indicat drept organizatori ai atacului asupra lui Cristian Căjvănean pe Constantin Lungu şi Alin Novac. Având în vedere relaţiile existente între „Caşuba” şi Crasi este de aşteptat ca ultimul să ofere instanţei o declaraţie similară cu cea a naşului de cununie.

Separarea celor şase persoane implicate în jaful din vara anului 2009 a fost evidentă ieri în sala de judecată. În boxa acuzaţilor au stat Constantin Lungu, Alin Novac şi Iulian Spatariu, iar celelalte trei persoane au stat în băncile rezervate, de obicei, publicului. În timp ce Gheorghe Viorel Anton a stat separat, Crasi şi Platoc au fost unul lângă altul.  

Până să fie întrerupt, Vasile Crasi a apucat să precizeze în faţa judecătorului că i s-a cerut să-l urmărească pe Cristian Căjvănean şi să raporteze prin telefon când acesta pleacă de la casa de schimb valutar. Odată ridicată problema conflictului de interese, depoziţia lui Vasile Crasi a fost întreruptă, iar judecătorul a acordat un nou termen, în ianuarie, dată la care inculpatul va fi reprezentat de un alt apărător ales sau numit din oficiu.

 

S-a cerut schimbarea încadrării juridice a faptelor

O altă cerere care ar putea schimba cursul procesului, în sensul unor condamnări mai aspre, a fost formulată de avocatul Gheorghe Vizitiu, care reprezintă interesele familiei Căjvănean. Acesta a cerut schimbarea încadrării juridice din tâlhărie urmată de lovituri cauzatoare de moarte în tâlhărie realizată în formă calificată urmată de omor deosebit de grav. O altă cerere de schimbare a încadrării juridice a fost formulată şi de avocata Silvia Tudor pentru Alin Novac, respectiv din tâlhărie în favorizarea infractorului, faptă pedepsită mai blând de legislaţie.

Primul care a recunoscut implicarea în uciderea lui Cristian Căjvănean a fost Viorel Gheorghe Anton, zis „Legionarul”, din Adâncata. De altfel, în cazul lui Anton procesul s-a finalizat în prima fază, la Tribunalul Suceava. Judecătorii acestei instanţe l-au condamnat pe „Legionarul” pentru mai multe capete de acuzare. Mai exact, pentru constituirea unui grup infracţional organizat a fost condamnat la şase ani de închisoare, pentru tâlhărie a primit 12 ani, pentru nerespectarea regimului materialelor explozive a fost condamnat la cinci ani de închisoare, în timp ce pentru contrabandă calificată a primit patru ani de puşcărie. Potrivit legislaţiei din România, Anton va executa pedeapsa cea mai grea, şi anume 12 ani de puşcărie.

 

Cum l-au atacat pe Cristian Căjvănean

Pe 20 iulie 2009, Cristian Constantin Căjvănean a strâns banii de la mai multe case de schimb valutar şi se îndrepta spre casă. Era una dintre puţinele seri în care mergea singur spre domiciliul său. Avea asupra sa echivalentul în lei şi valută a 400.000 de lei. Şi-a parcat maşina şi mai avea câteva zeci de metri până acasă.

Pe o alee ce trece exact prin faţa blocului său, doi indivizi necunoscuţi l-au atacat, unul dintre agresori lovindu-l de două ori cu un par în cap. I-au luat geanta cu bani şi au fugit printre blocuri.

Ulterior, unul dintre cei doi agresori, Gheorghe Anton, zis „Legionarul”, din Adâncata, a mărturisit că proprietarul casei de schimb valutar era filat de aproape două săptămâni, povestind cu lux de amănunte cum au pus la cale întregul jaf şi cum se aşteptau să scoată nu 400.000 de lei, ci 300.000 de euro. Deşi, iniţial, se ştia că proprietarul casei de schimb valutar a fost găsit, inconştient şi plin de sânge, la locul faptei, lucrurile nu au stat deloc aşa.

Cristi a reuşit să se ridice de la pământ şi s-a deplasat până la apartamentul său, unde i-a povestit soţiei ce s-a întâmplat. În momentul în care ambulanţa şi cadrele medicale au ajuns în zonă, Cristian Căjvănean se afla la domiciliul său şi a coborât pe picioarele lui în stradă. La Spitalul Suceava, Cristi Căjvănean a fost operat de urgenţă, în aceeaşi noapte, după ce, în urma investigaţiilor, medicii au depistat prezenţa unui cheag de sânge pe creier, produs în urma agresiunii.

Intervenţia chirurgicală nu a avut darul să-i salveze viaţa, deoarece, la scurt timp după înlăturarea hematomului identificat iniţial, s-au constatat şi alte leziuni pe creier, care continuau să producă hemoragii şi care nu puteau fi îndepărtate prin nici o metodă.

Banii au fost împărţiţi de cei şase indivizi pe un câmp dintre Ipoteşti şi Bosanci, iar borseta în care se aflau banii a fost arsă.

Cu ocazia anchetei s-a stabilit că din grupare făceau şase persoane. În afara lui Viorel Gheorghe Anton, celelalte cinci persoane implicate sunt Iulian Spatariu, din Adâncata, Dan Platoc, zis „Caşuba”, Constantin Lungu, Vasile Crasi şi Alin Novac.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Se pregăteşte şi Crasi să recunoască implicarea în tâlhăria urmată de moartea lui Căjvănean.
 Vizualizări articol: 1612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Se pregăteşte şi Crasi să recunoască implicarea în tâlhăria urmată de moartea lui Căjvănean5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei