Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 dec 2011 - Anul XVI, nr. 300 (4898)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Înainte de termen

Poliţist înaintat în grad după trei urmăriri în trafic ale contrabandiştilor, din care una era să-i fie fatală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţistul care a ajuns în comă la spital după groaznicul accident rutier petrecut la începutul lunii septembrie, când, aflat în misiune, s-a răsturnat cu Loganul de serviciu în timp ce urmărea o maşină care, se bănuia, transporta ţigări de contrabandă, a fost înaintat în grad înainte de termen. Decizia a fost luată pentru o serie de trei urmăririi în trafic în care subofiţerul şi-a îndeplinit misiunile în situaţii de risc.

 

Agentul principal Marius Scutaru, în vârstă de 28 de ani, din carul Biroului Rutier al Poliţiei municipiului Suceava, a fost înaintat la gradul de agent-şef adjunct.

În momentul de faţă subofiţerul este în refacere după gravul accident din 3 septembrie a.c.. Era într-o zi de sâmbătă, tânărul agent fiind de serviciu pe una din autospecialele Dacia Logan cu radar ale poliţiei, împreună cu Niculai Costeniuc, în vârstă de 44 de ani, de la Poliţia Locală Suceava.   

În jurul prânzului, un apel la 112 anunţa că un autoturism suspectat că transportă ţigări de contrabandă se deplasează pe DN 2, în direcţia Suceava – Fălticeni, iar cei doi, fiind cel mai aproape, au fost trimişi în urmărire. Conform anchetei ulterioare, la câteva zeci de metri de intrarea în Cumpărătura, şoferiţa unui autoturism de teren Chevrolet, care venea dinspre municipiul Suceava, a vrut să facă stânga spre Bosanci, fără a se asigura. Loganul poliţiei a acroşat partea din faţă a Chevrolet-ului, a derapat, a lovit un autoturism Dacia parcat regulamentar pe marginea drumului, după care s-a răsturnat în afara carosabilului.

Ulterior s-a stabilit că apelul respectiv la 112 a fost fals. Maşina dată în urmărire a fost trasă pe dreapta de un alt echipaj de poliţie şi s-a constatat că era încărcată doar cu produse alimentare, pentru care existau acte de provenienţă.

 

Un poliţist mort, altul rănit grav

Din păcate, pentru Niculai Costeniuc, care se afla pe scaunul din dreapta faţă, nu s-a mai putut face nimic, acesta decedând în Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean. Colegul său de la volan, Marius Scutaru, a fost diagnosticat cu fractură de coloană vertebrală, fiind transferat cu un elicopter la un spital din Bucureşti. De la momentul accidentului starea poliţistului s-a îmbunătăţit, însă acesta nu este încă vindecat complet. Continuă să facă tratamente pentru vindecarea leziunii de la coloană şi nu şi-a recăpătat încă mobilitatea normală.  Din ianuarie 2012 acesta se va întoarce însă la serviciu, fiind posibil ca o perioadă de timp să nu lucreze în sectorul operativ.

 

Înaintare în grad onorantă, dar cu satisfacţie financiară modică

Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava ne-a informat că această înaintare în grad înainte de termen nu a fost dispusă doar pentru ultima misiune, ci pentru un număr de trei acţiuni de urmărire a unor contrabandişti. Printre altele, agentul-şef adjunct Marius Scutaru este şi cel care a participat, în mai 2011, la capturarea în trafic a şefului Postului de Poliţie al comunei Buneşti, Vasile Iftimie, prins la volanul unei maşini pline cu ţigări de contrabandă.

Mai trebuie menţionat că această onorantă înaintare în grad înainte de termen nu înseamnă mai nimic din punct de vedere financiar pentru Marius Scutaru, care va câştiga cel mult zece lei în plus la salariu.  

 

Poliţistul care a tras într-un individ care l-a tăiat cu cuţitul, propus şi el pentru înaintare în grad 

Un alt poliţist a cărui înaintare în grad înainte de termen a fost deja pusă în discuţie este agentul principal Ioan Petru, în vârstă de 25 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, cel care, la începutul lunii decembrie, a tras cu pistolul într-un individ care l-a atacat cu cuţitul în două rânduri, tăindu-l în zona cefei. 

Incidentul s-a petrecut în comuna Moldova Suliţa, stabilindu-se că subofiţerul l-a somat legal pe atacator înainte de a trage şi a acţionat ferm, dând dovadă de curaj. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţist înaintat în grad după trei urmăriri în trafic ale contrabandiştilor, din care una era să-i fie fatală.
 Vizualizări articol: 4921 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.08/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 13 voturi
Poliţist înaintat în grad după trei urmăriri în trafic ale contrabandiştilor, din care una era să-i fie fatală4.1513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo! trimis de
(20 dec 2011, 11:50:46
Felicitari pentru dl Marius Scutaru.
2.   .... trimis de
(20 dec 2011, 12:30:02
are el de castigat din alte parti
3.   Normal trimis de
(20 dec 2011, 13:16:26
Doar nu trebuie facute promovarile astea doar postmortem.
4.   Bravo Marius ! trimis de
(20 dec 2011, 18:16:48
Felicitări agentului! Merită cu adevărat! Însănătoșire grabnică!
5.   Eu trimis de
(20 dec 2011, 18:51:25
d-le PETRU, EU IL IMPUSCAM IN CAP,pe loc...
6.   Aaa.. trimis de
(20 dec 2011, 18:52:33
FELICITARILE MELE!!,ORICUM..
7.   Buricu trimis de
(20 dec 2011, 19:47:12
bravo Marius, sa-ti ajute Dumnezeu sa te poti bucura de asta.Sanatate multa!
8.   Legea.......o fac ei trimis de
(20 dec 2011, 21:23:35
nu cred ca merita avansarea,deoarece in cazul bunesti ,nu a dispus ca masina cu care transporta tigari seful de post sa fie retinuta[ca in toate cazurile]
9.   Politia Romana trimis de
(21 dec 2011, 00:18:22
Pornesti in urmarire degeaba, omori un coleg de-al tau si esti avansat in grad. Asa DA ! Felicitari Politiei Romane, o institutie respectabila.
10.   ...... trimis de
(21 dec 2011, 09:51:39
Si daca pui 2 jucarii una langa alta iti dai seama ce s-a intamplat acolo...Dar cand frustrarea sau diverse interese te macina, arunci cu noroi draga CYPY46!Daca esti asa destept, du-te si fa o expertiza si nu mai judeca asa dupa bunul tau plac anumite situatii sau cum iti comvine!
11.   Comentariu trimis de
(21 dec 2011, 09:53:16
revin, convine
12.   Politia Romana trimis de
(21 dec 2011, 17:47:01
Cand pornesti intr-o urmarire iti asumi anumite responsabilitati. Nu poti pur si simplu sa pornesti girofarul cand iti vine si sa te doara la patina de restul oamenilor din trafic presupune putin mai mult de atat dar la unii simpul raspunderii lipseste cu desavarsite. In consecinta iti asumi si repercursiunile actiunilor...chiar daca sunt ele bune sau tragice in cazul de fata. Asta nu inteleg militienii dar si romanii in general.
13.   Re trimis de
(21 dec 2011, 17:51:18
Oricum sa mai fii si premiat pentru inconstienta ta , mi se pare jenibil.
14.   Cypy46 trimis de
(24 dec 2011, 16:18:57
Asemeni tie comenteaza si restul posesorilor de abonament TPL clasa I cu reducere pt grad de handicap,student,pensionar etc,stii de ce zic asta? Pentru ca in general cand te sui la volan si conduci stii ca si un mers banal intre localitati iti poate aduce moartea fara sa fii in misiune sau "sa te doara la patina de restul oamenilor din trafic",dar bineinteles ca aici se comenteaza in plus.Agentul era in misiune iar la auzul girofarului automat celelalte masini trebuia sa fie OPRITE pe partea dreapta a sensului de mers a fiecaruia. Ce vina are acest agent si respectiv cel mort ca o vaca nu s-a asigurat la schimbarea directiei de mers? CE VINA ? Era sa moara servind statul Roman si doar pentru asta merita avansat,plus urmarirea cu S500-le de la Danila pana in Suceava, plus urmarirea de la balada pana la Liteni si sa va mai spun ceva,cand a fost jaful de la magazinul Non-Stop Cvartet langa Albina in urma cu 2 ani,acest agent Marius Scutariu era la politia locala si el a fost cel care a spart geamul si a intrat primul cu pistolul in mana sa il aresteze pe infractor,pentru toate astea si pentru faptul ca este un om deosebit care are darul de a zambi si a vorbi frumos fara interese ca majoritatea oamenilor de pe pamant merita avansat,respectat si sprijinit.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei