Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 dec 2011 - Anul XVI, nr. 300 (4898)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Săracu Neymar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am aşteptat cu mare emoţie finala Campionatului Mondial al Cluburilor, competiţia aia fără niciun rost în care indiferent cine joacă în preliminarii, în finală ajung tot campioanele Europei şi Americii de Sud. Continentele în care fotbalul fie a fost inventat (Europa), fie a fost reinventat. Nu vă lăsaţi păcăliţi de antecedentele mele, de relaţia mea sentimentală cu Real Madrid: am aşteptat finala nu ca pe o eventuală răzbunare împotriva Barcelonei (la o săptămână după cea mai recentă umilinţă, 1-3), mai ales că la ora începerii meciului de duminică, în clasamentul Primerei pe primul loc, cu 3 puncte în faţă. Se afla de vreo 12 ore Real. Atunci? Ei bine, tot ce mă interesa, dincolo de victoria Barcelonei pe care nu o pusesem la îndoială nici o clipă (dovadă pariurile jucate: 1 pauză, 1 final) vroiam să-l văd la lucru într-un meci serios, altundeva decât în campionatul său ori în naţionala Braziliei, pe fenomenalul Neymar, mai ales că veştile de ultimă oră ziceau că neruşinatul semnase deja, acolo, în Japonia (de fapt, mai degrabă „bătuse palma”, cică) cu o altă echipă decât cea la care e aşteptat de o vreme. Cu Barcelona, adică, în loc de Real, singura echipă, ziceam eu până alaltăieri, care-l merită. Mai ales că în ultimii ani, în acelaşi mod îl rataserăm şi pe Ibrahimovici, un altul care, când zice că el e cel mai bun din lume, ştie ce spune. În orice caz, „Ibra” ar fi fost cel mai bun din lume pentru Real. La fel, ziceam eu, stau lucrurile şi cu Neymar. ... Şi a început meciul: pasă- pasă- pasă- pasă, şut, gol. 1-0. Neymar, în prim-plan: Messi dăduse golul, dar camerele ni-l arătau pe Neymar. Complet debusolat, era clar că nu înţelegea, cât e el de brazilian, ce fac ăia cu mingea. Mai trec câteva minute. Pasă- pasă- pasă- pasă, başca nişte călcâie, nişte întoarceri, nişte fente, şut, gol, 2-0. Camera? Pe Neymar. Privire pierdută, părea anesteziat. Golul 3 a venit ca ălealalte două, pân’ la pauză. După el, camera s-a mai oprit o dată pe Neymar. Ştiţi dv., copilul-minune, ăla după care aleargă de vreun an, şi Real, şi Barca. Avea de data asta privirea de căprioară fugărită de lup. La începutul reprizei a 2-a, s-a întâlnit pentru prima oară cu obiectul: l-a lovit în cap o centrare, de a sărit mingea până-n tabelă. A 2-a oară, în minutul 87: s-a dus să bată un corner! Problema nu e scorul, 4-0, ci dacă ăasta micu’ mai vrea în Europa. La cât a arătat. Probabil că s-ar bucura să-l ia Cheltenham, de prin Liga a IV-a englezească. Nu că n-ar şti, dar dacă ăilalţi nu te lasă s-o arăţi, ce le faci? Cât despre Real, mai vedem... Poate totuşi, Ibrahimovici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Săracu Neymar.
 Vizualizări articol: 980 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Săracu Neymar5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   .... trimis de
(20 dec 2011, 12:51:35
...poate a venit timpul sa sari in alta barca(am vrut sa bat "c"-ul ala cu sedila...:))))!realul si-a mincat malaiul in anii50-60 cu usoare reveniri in 90. neymar n-are loc la barsa(na ca am scapat-o).acolo sunt alexis si dupa insanatosire villa. plus care va sa zica pustii ceilalti. locul lui neymar e linga cocalarul de ronaldo al mic. asa ca duca-se!!cu scuze daca te-am suparat!!
2.   în locul tău îmi luam medical! trimis de
(20 dec 2011, 15:32:17
domn' profesor este o vorbă: când lumea îţi spune că eşti beat, te duci şi te culci. n-o mai lălăi pe-aici cu trompeta aia de echipă numită real că ştie tot globul cine joacă fotbal "pi buni şî pi teren". neymar s-a dus săracul la Guardiola după joc şi l-a rugat, atenţie, să-l ia la barcelona. poate la echipa a doua deocamdată! ps trimite-le amicilor tăi de la real nişte frâne că aşa mai sărea gazonul din ghetele lor când îi făcea ca pe mititei Iniesta, vai, vai, vai ...
3.   Barcelona? un fenomen... trimis de
(20 dec 2011, 19:04:31
Acum toti sunteti suporterii Barcelonei. Dar cand nu va mai fi o veti uita. Va dau un sfat: incercati sa fiti suporteri adevarati asa cum este si domnul profesor. Eu tin cu Man. Utd. si daca a luat bataie de la Barcelona nu inseamna ca nu mai tin cu ea. Asa ca lasati comentariile ca Realul este o echipa cu o istorie mai mare decat Barcelona. Putin respect daca v-a invatat cineva sa aveti. Sau, ciocul mic!
3.1  RE: Barcelona? un fenomen... trimis de
(21 dec 2011, 11:06:02
nu sunt fan Barca, însă mă enervează domn' profesor că toată ziua coafează Realul.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei