Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 dec 2011 - Anul XVI, nr. 300 (4898)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cerere mare

Locurile în clasa I, ocupate cu aproape un an înainte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu mai bine de zece luni înainte de începerea anului şcolar 2012-2013, locurile în clasa I din multe şcoli din judeţ au fost deja ocupate în proporţie de 80%. De teamă să nu rămână pe dinafară sau de teamă că nu vor mai prinde loc la o anume învăţătoare, părinţii au luat-o din timp cu pregătirile pentru înscrierea copiilor lor la şcoală şi mulţi directori de unităţi de învăţământ primar susţin că majoritatea claselor au fost deja formate, acolo unde au început înscrierile. Deşi conducerea IŞJ spune că prioritate la înscriere au întotdeauna copiii din cartierul în care se află şcoala, părinţii nu se bazează pe asta, şi chiar dacă au prioritate şi teoretic locul pentru ei ar trebui să fie disponibil, şi-au înscris deja copiii şi au rezolvat din timp această problemă.

Până la ora actuală, fiecare unitate de învăţământ şi-a făcut deja un plan de şcolarizare pentru anul următor, după ce, în prealabil, a făcut şi un recensământ al populaţiei şcolare din cartierul în care este situată unitatea.

 

Numărul de locuri poate fi suplimentat

La Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 9 „Ion Creangă” din cartierul Obcini, directorul unităţii de învăţământ, Constantin Mărgineanu, a declarat că „avem propuse pentru anul următor cinci clase întâi şi patru dintre ele sunt deja ocupate. Părinţii vin în fiecare an cam în această perioadă să-şi înscrie copiii”. În cazul în care numărul de elevi înscrişi în clasa I va depăşi numărul de locuri alocate, conducerea şcolii spune că se vor face suplimentări de locuri, se va forma o nouă clasă, dacă este cazul, şi îi asigură pe toţi că nici un elev nu va rămâne pe dinafară.

Şi la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 1 din Suceava situaţia înscrierilor este aproape identică cu cea de la „Ion Creangă”. Directoarea şcolii, Tamara Brutaru, a declarat că „în planul de şcolarizare avem trei clase I, iar înscrierea elevilor e finalizată în proporţie de 80%”. Şi în acest caz, numărul de locuri poate fi suplimentat, în situaţia în care sunt cereri.

La Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 3 din Suceava înscrierile încă nu au început. Directoarea şcolii, Maria Stoina, a spus că „înscrierile încep după 16 ianuarie 2012, însă numărul de locuri a fost definitivat”. Astfel, la Şcoala Nr. 3 sunt disponibile cinci clase I şi de asemenea, planul de şcolarizare a fost întocmit în concordanţă cu populaţia şcolară de clasa I din zonă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locurile în clasa I, ocupate cu aproape un an înainte.
 Vizualizări articol: 753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Locurile în clasa I, ocupate cu aproape un an înainte5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ca sa vezi trimis de
(20 dec 2011, 19:41:50
cum se poate ca unii sa fie mai catolici decat Papa? nu e o regula pentru toate scolile...adica la majoritatea scolior inscrierile aproape ca s-au terminat si la gen. 3 nici nu au inceput si parintii sunt purtati cu vorba ca din septembrie...mergi in decembrie.....stai ca a venit hartie de la inspectorat ...ca in ianuarie; cum adica hartia de la inspectorat nu vine pentru toate scolile din judet?????????? de ce o fi motul de la unele scoli mai mot? chiar ne credeti prosti?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei