Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 dec 2011 - Anul XVI, nr. 300 (4898)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Din 2012

Exproprieri de terenuri şi perdele de protecţie pentru pădurile României

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din 2012, terenurile de la marginea pădurilor vor fi expropriate, pentru a fi împădurite după o formulă stabilită de silvicultori de la caz la caz, pentru a forma perdele de protecţie a zonelor forestiere, în special în zonele cu probleme cauzate de defrişările necontrolate.

Aflat la Suceava, unde a participat la bilanţul anual al Regiei Naţionale a Pădurilor, secretarul de stat Cristian Apostol, responsabil de Păduri, în cadrul Ministerului Mediului, a declarat că de anul viitor va fi pus în aplicare un amplu program de realizare de perdele de protecţie a pădurilor.

Cristian Apostol a precizat că este pentru prima dată în ultimii 21 de ani în care se alocă bani pentru un asemenea scop:

“Am reuşit să convingem şi Ministerul de Finanţe, iar pentru anul viitor avem alocate patru milioane de lei pentru exproprieri şi pentru realizarea perdelelor de protecţie, foarte necesare pentru România. Aţi văzut ce efecte devastatoare are viscolul din iarnă, dar şi seceta din perioada verii”.

Programul de realizare a perdelelor de protecţie face parte dintr-un set de acţiuni pentru combaterea schimbărilor climatice.

“Pădurea este principalul factor prin care reuşim să temperăm excesele din timpul iernii şi al verii. Expropriatorul este Regia Naţională a Pădurilor, care va realiza şi perdelele forestiere. Este o responsabilitate mare, dar RNP are şi expertiza şi forţa necesară pentru a realiza aceste perdele forestiere naţionale”, a adăugat secretarul de stat.

Perdelele de protecţie a pădurilor au existat pe întreg cuprinsul României, dar odată cu retrocedarea terenurilor acestea au dispărut, fiind tăiate de noii proprietari, pentru că nu s-a ţinut cont de importanţa lor şi de efectele negative asupra pădurii şi a mediului înconjurător.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Exproprieri de terenuri şi perdele de protecţie pentru pădurile României.
 Vizualizări articol: 1341 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.73/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 15 voturi
Exproprieri de terenuri şi perdele de protecţie pentru pădurile României4.7515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Eroare trimis de
(20 dec 2011, 13:57:52
Daca aveau efecte negative ,bine ca au fost taiate.............
2.   Ha ha trimis de
(20 dec 2011, 14:07:26
Nici o perdea de protectie nu va proteja padurea de hotii din sistem ! Cea mai buna perdea de protectie este confectionata din bare de otel perpendiculare infipte adanc in pereti de caramida ! De o parte gardianul si de partea cealalta silvicultorul infractor !!!
2.1  RE: Ha ha trimis de
(20 dec 2011, 16:06:13
abia asta mi se pare un articol de prima pagina. si cu comentariul lui AL2011, bineinteles.
3.   Padurea inseamna viata trimis de
(20 dec 2011, 16:03:37
foarte buna ideea, bun articolul, dar... cel mai tare mi se pare comentariul lui AL2011. aviz amatorilor.
si mai am eu o idee: toate rapele, alunecarile de teren, zonele ce nu se pot cultiva sa fie obligatoriu impadurite cu salcami.
noi inca nu ne dam seama de importanta padurilor. adevarata criza inca nu si-a aratat coltii. cine va avea paduri va avea si recolte. cine va avea papica va avea liniste. intr-un viitor in care importanta apei o va detrona pe cea a petrolului.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei