Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 dec 2011 - Anul XVI, nr. 299 (4897)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Coşmar în trafic

Traficul din Suceava, blocat de „nebunia” cumpărăturilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Traficul din municipiul Suceava a fost, ieri, un coşmar greu de exprimat în cuvinte, aglomeraţiei începute încă de dimineaţă şi care a continuat până după-amiază fiindu-i greu de găsit corespondent în carambolurile de pe străzile oraşului, în ultimii ani. O mare de maşini s-a revărsat din toate părţile spre cele două mari centre comerciale din zona industrială a Sucevei, ori spre Bazar, oamenii îmbulzindu-se să-şi facă cumpărăturile pentru sărbători.

În aceste condiţii, artera principală a oraşului, Calea Unirii, din Centru şi până în zona pasarelei CFR, spre Burdujeni, s-a blocat, traficul devenind un adevărat calvar.

Cozi au fost însă şi pe arterele secundare, o lungă coloană de maşini formându-se de exemplu pe strada Traian Vuia, spre Iţcani. La un moment dat poliţiştii rutieri au decis să blocheze parţial sensul giratoriu de la Bazar, iar pentru a se reuşi acest lucru, în mijlocul amenajării rutiere au fost dispuse două maşini de poliţie. De exemplu, şoferii care ieşeau din parcarea Iulius Mall şi vroiau să o ia spre centrul Sucevei era obligaţi de poliţiştii rutieri să facă dreapta, spre Burdujeni, şi să întoarcă eventual la următorul sens giratoriu. Bineînţeles că aceste restricţii nu au fost pe placul conducătorilor auto, nevoiţi să piardă foarte mult timp pentru a face acest ocol.

 

Explicaţiile Poliţiei Rutiere

Reprezentanţii Poliţiei Rutiere au spus însă că altă soluţie nu a existat.

Comisarul-şef Laurenţiu Hermeniuc, şeful Biroului Rutier al Poliţiei municipiului Suceava, a declarat; „La un moment dat circulaţia era blocată, accesul înspre şi dinspre Iulius Mall să făcea foarte greu şi îngreuna şi mai mult traficul de pe Calea Unirii. În aceste condiţii prioritatea a fost să asigurăm o oarecare fluidizare pe artera principală a oraşului, alte soluţii nu am avut”.

Începută încă de dimineaţă, aglomeraţia a continuat pe tot parcursul zilei, iar în jurul orei 16.00 traficul din Suceava continua să se desfăşoare cu greutate.

De altfel, „nebunia” cumpărăturilor era evidentă ieri şi pe trotuarele din zona centrelor comerciale şi ale Bazarului, acestea fiind adevărate furnicare în care pietonii abia îşi găseau loc, unul pe lângă altul.

Nici autobuzele TPL nu au scăpat de „furia” cumpărătorilor, mijloacele de transport în comun fiind suprapopulate pe parcursul aproape întregii zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traficul din Suceava, blocat de „nebunia” cumpărăturilor.
 Vizualizări articol: 3686 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
Traficul din Suceava, blocat de „nebunia” cumpărăturilor4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(19 dec 2011, 11:03:37
Suntem în săptămâna clişeelor ! Vine Crăciunul !
Vine .. după un an trist şi dezamăgitor
Un “Crăciun de împrumut” , parcă uzurpator
Un Crăciun în care mulţi vor vedea ce gol e ceaunul

Globuri şi beteală ? avem din anii trecuţi
Mirosul de brad şi-a pierdut , parcă , din farmec
Meniul ? bleah ! fad ! Hai la Mec !
Să mâncăm hamburger & cartofi prăjiţi

Moş Crăciun nu se simte bine anu’ ăsta
Colindătorii s-au rătăcit (probabil) pe facebook
Unde-s sărbătorile când ştiam “iec’zact” unde mă duc ?
Ceaţa Crizei mi-o fi “evaporat” şi mie pista ?

Va întârzia (anu’ ăsta) în multe case , presupun
Şi nu fiindcă are “varice explosive” moş Crăciun
Ci .. fiindcă între el şi cadouri Banii se interpun
2.   INDOLENTA trimis de
(19 dec 2011, 11:23:12
Mai oameni buni, chiar nu vedeti ca tot orasul arata ca un oras lasat de izbeliste. Nu se intampla nimic ..... toata lumea face ce vrea inclusiv in trafic. Traficul in Suceava este infiorator. Nu exista reglemntari, nu exita politie, nu exista siguranta. Unde s-a mai vazut sa se blocheze un sens giratoriu pentru ca politia nu reuseste sa dirijeze circulatia? Asta chiar e de rasul curcilor..... Oare de ce atata indolenta si nepasare ......nu se mai respecta regulile banalede trafic . De curiozitate oare unde se indreapta acest oras fara curatenie, fara strazi, fara parcuri, fara civilizatie....
3.   Cred ca ati gresit titlul... trimis de
(19 dec 2011, 12:05:46
Aceste blocaje au loc din cauza incompetentei celor care "conduc" acest oras si care au dat autorizatii de construire pentru mall-uri in "buricul targului" fara sa se gandeasca ca arterele de circulatie proiectate acu 30 de ani nu vor face fata numarului mare de masini care vor circula in acea zona. Parca exista un birou de "Sistematizare rutiera" in primarie care trebuie sa-si dea avizul in astfel de situatii. Revenind la situatia din zona, in loc sa largeasca strada preiubitii nostri conducatori au montat borduri pe mijloc ingustand si mai mult benzile de circulatie. Sunt curios pe unde ajungeau pompierii si ambulantele daca izbucnea un incendiu ca cel care a mai fost in bazar. Sa traiti bine...si sa votati la fel ca pana acum!
4.   P.S. trimis de
(19 dec 2011, 12:08:50
Propun sa-l angajeze Monitorul pe ABCDAR. "Prietenii stiu de ce"!
4.1  RE: P.S. trimis de
(19 dec 2011, 12:14:56
mulţumesc ! dar refuz, politicos ( prietenii ştiu de ce )
5.   Proiecte nerealiste, incompetenta si delasare,etc trimis de
(19 dec 2011, 13:15:48
In loc sa faca pe patru benzi, ca este loc, au facut scoaruri, au montat borduri pe mijloc ingustand si mai mult benzile de circulatie. Peste tot se largesc strazile, pentru ca orasele se dezvolta...vezi Piatra Nemt, Bacau, etac
6.   Largirea strazilor trimis de
(19 dec 2011, 13:42:40
Ca sa avem circulatia cat de cat normala, trebuie ca principala artera de circulatie sa fie largita la 3 benzi pe sens,dupa cum a rezultat si din studiul de trafic comandat de primarie acum 2 ani pe bani multi.In zona centrelor comerciale aceasta solutie este relativ simpla de realizat,deoarece exista spatiu suficient.Dar ce sa ceri de la primarie,cand intrarea dinspre Falticeni,asazisul Bulevard Sofia Vicoveanca,se doreste a fi marit la de la doua,la 3 benzi de circulatie,dar nu pe sens,ci,2 benzi pe sensul de intrare si o singura banda pe sensul de iesire!Suceava este ,cred eu,singurul oras din lume care are bulevarde cu o singura banda pe sens(B-dul Sofia Vicoveanca,B-dul Corneliu Coposu,B-dul Gavril Tudoras).Nu ar trebui sa intram in Cartea recordurilor?
7.   Banii? trimis de
(19 dec 2011, 14:12:47
Cica nu au bani romanii,e criza...vrajeli.
8.   La oi merge si asa trimis de
(19 dec 2011, 16:29:52
Ai nostri conducatori nu au treaba cu drumurile si masinile. Toti sunt specialisti in oi. Flutur e specialist in publicitate ovina, Lungu e cu stana din centrul orasului, cu carele pentru boi puse de Paste in intersectii, cu ouale...De ce cereti oamenilor ceea ce nu pot da?
9.   Prea multe masini trimis de
(19 dec 2011, 18:39:54
Orasul asta amarat nu mai poate suporta atatea masini.Oamenii au uitat sa mai mearga si pe jos.Nu exista industrie ,nu mai merge lumea buluc la lucru dimineata si totusi starzile sant pline de masini non stop.Mereu m-am intrebat de unde vin si unde se duc atatea masini.Toata lumea vinde si cumpara??Toata lumea vrea masina.Uitati-va pe trotuare,aproape ca nu mai sant pietoni care sa mearga mai multe statii pe jos.Sa mergi la piata pe jos de pe Zamca sau din alt cartier,e de porc,esti mojic.Tragedia este ca ne sufocam cu atata poluare de la masini,salvarile pe care acum un an doi nu le auzeai iti sparg timpanele din zori in noapte,ca nu au pe unde sa circule civilizat.Unde o sa se ajunga in ritmul acesta??!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei