Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 dec 2011 - Anul XVI, nr. 299 (4897)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Afaceri dubioase

Sute de suceveni visează să facă avere de pe urma asigurărilor private de sănătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Controversata afacere a societăţilor  de brokeraj de a racola mase de oameni care să strângă adeziuni ale viitorilor clienţi ai Caselor private de asigurări de sănătate ce ar urma să fie înfiinţate prin anunţata reformă a sistemului de Sănătate a ajuns şi la Suceava şi şi-a găsit repede adepţi.

În schimbul promisiunii unor câştiguri deloc de neglijat, racolatorii -organizatorii seminariilor - ademenesc „colaboratorii” să-şi aducă amicii, vecinii, rudele, cunoştinţele, iar acestea la rândul lor persoanele pe care le cunosc, şi tot aşa mai departe, în afacerea care le va aduce în buzunar cifre cu multe zerouri.

Practic, fiecare cursant care intră în acest joc, contra cost, evident, tarifele variind între 60 şi 120 de lei, are posibilitatea de a încheia poliţe de asigurări private de sănătate, după ce legea respectivă va intra în vigoare, estimarea fiind pentru primăvara anului viitor.

În momentul în care cursantul va începe să facă primele poliţe de asigurare, va încasa şi primele comisioane. Până atunci, însă, are posibilitatea de a aduce tot mai mulţi colaboratori în structura sa, fiecare om adus reprezentând, doar teoretic până în prezent, bani în plus pentru cel care îl introduce în afacere.

 

CSA avertizează că afacerea e ilegală

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a trimis recent un comunicat cu privire la nelegalitatea acestei afaceri cu firme care au început recrutările pentru atragerea adeziunilor la viitoarele Case Naţionale de Asigurări de Sănătate ce vor fi create în sistem privat, avertizându-i pe cei implicaţi în astfel de activităţi că societăţile care se substituie intermediarilor autorizaţi pe piaţa de asigurări sunt în afara legislaţiei în vigoare, iar fapta lor constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă penală de la 20.000 lei la 100.000 lei.

Pentru că noua Lege a Sănătăţii nu a fost încă promulgată, fiind, ce-i drept, într-o fază avansată de proiect, supusă dezbaterii, CSA nu are cum să autorizeze nici o societate de profil pe acest segment de activitate, al asigurărilor obligatorii de sănătate private, însă firmele de brokeraj au speculat practic posibilele modificări legislative şi vor să-şi strângă deja armate de oameni pe care, odată cu apariţia legii mai sus amintite, să-i direcţioneze către o Casă de Sănătate privată sau alta, comisioanele de pe urma acestor tranzacţii fiind uriaşe.

 

O afacere în sistem piramidal, de tip „Caritas”

Chiar dacă planul cu Casele Private de Sănătate ar pica sau ar fi pus la sertar, din diferite motive, pentru o mai mare perioadă de timp, cursanţii care au plătit deja taxele de training (instruire) au posibilitatea să vândă şi alte asigurări (RCA-uri, asigurări de locuinţe, de bunuri, de viaţă etc.) şi să câştige comisioane de pe urma acestor produse.

Problema e că, mirosind că e un nou „Caritas”, cum l-au denumit unii, au apărut şi aşa-zise societăţi de brokeraj/asigurare care nu sunt autorizate de CSA pentru nici o activitate din domeniul pieţei de asigurări. Cu toate astea, şi în ciuda faptului că nu au nici alte produse de asigurări, societăţile respective ignoră avertismentul CSA şi continuă să organizeze seminarii peste tot în ţară.

Ţinând cont că îşi desfăşoară activitatea în afara legii şi că practic nu oferă nimic, doar iluzii, participarea la cursurile acestor firme nu este altceva decât pierdere de timp şi bani aruncaţi pe fereastră.

Un astfel de seminar  a avut loc, zilele trecute, şi la Suceava, într-o sală de la Observatorul Astronomic, la iniţiativa firmei Salve Club, deja puternic contestată în ţară. În faţa mai multor persoane dornice să-şi completeze veniturile, un reprezentant al acestei societăţi le-a vorbit oamenilor despre iminenta reformă din sistemul sanitar şi i-a îndemnat să participe la campania de intermediere a adeziunilor pentru fondurile private de sănătate ce urmează a fi create, înfiinţându-şi o reţea pe o schemă piramidală.

 

Îşi cumpără promisiuni cu 65 de lei

Celor prezenţi, în jur de 15 persoane, li s-a explicat că trebuie să-şi cumpere cu 65 lei şansa de a face bani frumoşi începând cu primăvara lui 2012, când casele de asigurări private de sănătate vor fi gata să-şi întocmească listele de pacienţi.

Ştiind probabil că nu face altceva decât să vândă nişte vise, „lectorul” de la Salve Club şi-a luat măsuri de precauţie împărţind pliante prin care cititorii erau informaţi că „nimic nu e sigur, există doar oportunităţi”. „Cu cât căutăm mai mult siguranţa şi stabilitatea, cu atât le avem mai puţin. Cu cât căutăm mai multe oportunităţi, cu atât avem mai multă siguranţă. Alege oportunitatea pe care o aduce reforma sistemului de sănătate”, este sloganul sub care firma Salve Club îşi promovează afacerea şi prin care încearcă să se protejeze de eventualele acuzaţii de fraudă.

O simplă verificare la CSA arată că firma Salve Club nu mai are voie de anul trecut să lucreze în domeniul asigurărilor, fiindu-i interzisă orice activitate în acest sector.

La finalul seminarului, am contactat reprezentantul în Suceava al societăţii mai sus amintite. După ce a cerut expres să nu i se publice numele în ziar, pe motiv că reprezintă şi o altă companie multinaţională, a cărei imagine nu vrea să fie asociată în acest context, „lectorul” a recunoscut că societatea Salve Club nu are girul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor pentru a strânge adeziuni la viitoarele case de asigurări de sănătate private şi nu are nici alte produse de asigurare pe care „colaboratorii” să le poată vinde în cazul în care firma Salve Club nu va fi agreată de CSA pentru reforma din sistemul sanitar.

 

Nu există „obiectul muncii”

„Nu suntem autorizaţi de CSA pentru că încă nu au apărut casele de asigurări private de sănătate, Legea Sănătăţii. Noi acum nu facem decât să oferim consultanţă şi management, iar pentru asta suntem acreditaţi. Deocamdată ne pregătim echipa, avem voie să instruim consilieri pentru orice reformă. Dacă nu vom fi autorizaţi pentru a strânge adeziuni la casele private de asigurări de sănătate, agenţii noştri pot să vândă alte produse Salve Club. Deocamdată nu le avem, însă ele urmează să apară”, a spus reprezentantul Salve Club în Suceava.

Despre articolele apărute recent în presa naţională, prin care populaţia era avertizată asupra ilegalităţii în care îşi desfăşoară activitatea societatea Salve Club, „lectorul” de la Suceava a ţinut să precizeze că acestea nu sunt decât nişte încercări ale concurenţei de a-şi face loc pe piaţă: „Nu pot să spun prea multe, dar e un grup care s-a pregătit să adune cât mai multe opţiuni, iar Salve le-a spart planurile. Era clar că trebuia să urmeze bălăcăreala, nu le convine că le luăm oamenii, ei luptă pentru bani”.

 

Salve Club, numele unei firme controversate

Rezerva „lectorului”, o femeie, de a i se declina identitatea în faţa cititorilor ziarului nostru nu face decât să stârnească şi mai multe suspiciuni şi să alimenteze zvonurile despre reaua credinţă a firmei Salve Club.

Atitudinea reprezentantului Salve Club în Suceava este greu de înţeles în condiţiile în care,  la începutul seminarului, acesta nu a avut nici o reţinere în a-şi dezvălui identitatea şi a menţiona inclusiv numele celeilalte companii pentru care lucrează, ale cărei produse pentru sănătate şi frumuseţe le-a şi promovat în rândul participanţilor la curs.

Rămâne în continuare de văzut în ce măsură CSA va acredita din nou, atât de repede, şi va include în reforma Sănătăţii această societate căreia în 2010 i-a retras avizul de funcţionare în domeniul asigurărilor. De asemenea, rămâne de văzut dacă firma menţionată va scoate pe piaţă şi alte produse de asigurări, astfel încât agenţii racolaţi până acum să aibă ocazia de a-şi scoate banii cheltuiţi şi a realiza măcar o parte din câştigurile promise.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de suceveni visează să facă avere de pe urma asigurărilor private de sănătate.
 Vizualizări articol: 4505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.1 din 7 voturi
Sute de suceveni visează să facă avere de pe urma asigurărilor private de sănătate3.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(19 dec 2011, 15:55:57
Cu paşi timizi,ca un balerin cu ligamentele rupte
Ne mişcăm din punctul A în punctul B prin societate
Prin societatea ce ne îngrădeşte cu reguli corupte
Societate ce ne ţine visele-ncătuşate
( îţi spui : la dreq cu tot şi cu toate ! dar .. mergi mai departe )

De pe sprânceana prăpastiei vezi golul , nu plinul
Băsiştii îţi iau airbag-urile ( să nu te-ncurce , probabil )
Metafora politică “să trăiţi bine” te-nvaţă cu puţinul
Să ai puţin în buzunar dar o foame(pentru bani).. de crocodil

Ţi s-a inoculat o spaimă metafizică pentru ziua de mâine
Scenariul vieţii-ţi pare abrupt ( şi , uneori , este )
Viaţă ce ţi-e gir în bancă , nu-ţi mai aparţine
Viaţă ce te supune (zilnic) la tot mai dure teste
2.   Kunden broker trimis de
(19 dec 2011, 17:53:18
interesant ar fi un articol despre kunden broker firma care de prin 2009 strangeau astfel de oameni si care a pacalit pe multi dar legal, facandu-si polite de asigurare de 2500 de lei pe an, e foarte mult de vorbit insa as fi curios daca mai fac si acum astfel de seminarii
3.   Cel mai tare trimis de
(19 dec 2011, 21:51:52
sa nu credeti tot ce este in ziare si presa! suntem cea mai mare forta de vanzare in romania, avem deja peste 80.000 de persoane inscrise la salve club! in curand se va lansa produsul salve in romania: un card unic cu foarte multe avantaje pentru client! clientii vor fi foarte multumiti si pentru noi membri salve va fi o afacere foarte profitabila! va propun sa nu mai aplecati urechea la orice si va vom surprinde cu cel mai senzational card din romania!!!
4.   Prostia nu mai are limite trimis de
(20 dec 2011, 00:34:52
ca intotdeauna se demonstreaza ca mama prostilor e romanca si din timpuri presitorice naste tripleti....cum va mai plac banii usor facuti, ....nemunciti...si sperati la averi usor facute........tepele sunt ciclice.......prostii sunt noi,.....baietii destepti se folosesc de aceleasi metode doar restilizate...noroc romane
5.   Cei mai tari trimis de
(21 dec 2011, 12:01:38
Interesant articolul acesta .... desi mi se pare ca e vorba doar de o campanie de a desfiinta grupul salve club, iar titlul mi se pare ca ironizeaza romanii care incearca sa faca rost de o sursa in plus de bani. Nu e vorba de averi dragilor ci de a mai face rost de un ban. Dar dupa vorba aceea ,,si publicitatea negativa este o reclama binevenita” grupul salve club a devenit si mai cunoscut, cel putin in randul nostru, al cetatenilor suceveni. Insa, sa stiti ca unele din informatiile din articol nu sunt ok, salve a fost sanctionata doar provizoriu, anul trecut de CSA, deci nu i s-a retras permanent dreptul de functionare. In plus, Salve a reusit sa-si continue functionarea in sistem MLM legal pentru asigurarile de sanatate. Adeziunile cursurile si impartirea pliantelor despre care se vorbeste in articol sunt doar forme prin care Salve se pregateste pentru anul care urmeaza si pentru reformarea sistemului de sanatate.

6.   Legat de Salve trimis de
(30 dec 2011, 15:35:05
Apropo de acest articol si de discutia asta, eu vreau sa fac o paranteza asupra a ceva ce am vazut de curand despre Salve pe  ☭  ϑ
Frumos discursul domnului Kristofovic in care vorbeste de succesul pe care grupul Salve il are in Europa, insa eu am o nelamurire cu privire la ce spune domnul acesta despre noi. Eu am devenit membru clubului recent, insa am avut ocazia sa merg la multe prezentari Salve si sa imi dau seama cum merg lucrurile. Ce este drept e ca toata lumea care tine discurs, vorbeste frumos, cu entuziasm…doar ca fie se vorbeste total pe langa ce spune domnul acesta in discurs, fie Kristofovic nu stie despre ce se vorbeste la o prezentare. Adica eu m-am inscris la Salve si am dat banii aia ca sa ma incep sa invat si sa stau asa vreo un an, doi tot cu cartea-n mana si mergand la prezentari? Pentru ca atunci e o problema. Eu cand am fost la prezentare am primit tot felul de informatii despre sistem, despre castiguri, profit etc, si nu despre ce spune domnul acesta cu studierea licentierea etc. Eu lucrez de mai bine de 10 ani in asigurari, consider ca stiu multe despre politele de asigurare, pentru ca eu cu asta m-am ocupat, prin asta mi-am castigat traiul. Iar la Salve de aceea m-am inscris pentru ca mi se pare ca simplifica lucrurile si chiar da posibilitatea de castig. In schimb, ce ascult eu in discursul acesta este total altceva, chestii demagogice, promisiuni mai ceva ca la politica, asocieri de prisos intre tara noastra si tari ca Slovacia , unde situatia sistemului de sanatate era si este total diferit de noi. Conceptia oamenilor era diferita. Aici se vrea castigul, pentru ca nu cartea si studiul iti asigura ziua de maine, ci un venit.
Asa ca am ajuns si eu in situatia cetateanului lui Caragiale si ma intreb Eu pe cine sa mai cred?

7.   Legat de Salve trimis de
(30 dec 2011, 16:54:33
Apropo de acest articol si de discutia asta, eu vreau sa fac o paranteza asupra a ceva ce am vazut de curand despre Salve pe  ☭  ϑ
Frumos discursul domnului Kristofovic in care vorbeste de succesul pe care grupul Salve il are in Europa, insa eu am o nelamurire cu privire la ce spune domnul acesta despre noi. Eu am devenit membru clubului recent, insa am avut ocazia sa merg la multe prezentari Salve si sa imi dau seama cum merg lucrurile. Ce este drept e ca toata lumea care tine discurs, vorbeste frumos, cu entuziasm…doar ca fie se vorbeste total pe langa ce spune domnul acesta in discurs, fie Kristofovic nu stie despre ce se vorbeste la o prezentare. Adica eu m-am inscris la Salve si am dat banii aia ca sa ma incep sa invat si sa stau asa vreo un an, doi tot cu cartea-n mana si mergand la prezentari? Pentru ca atunci e o problema. Eu cand am fost la prezentare am primit tot felul de informatii despre sistem, despre castiguri, profit etc, si nu despre ce spune domnul acesta cu studierea licentierea etc. Eu lucrez de mai bine de 10 ani in asigurari, consider ca stiu multe despre politele de asigurare, pentru ca eu cu asta m-am ocupat, prin asta mi-am castigat traiul. Iar la Salve de aceea m-am inscris pentru ca mi se pare ca simplifica lucrurile si chiar da posibilitatea de castig. In schimb, ce ascult eu in discursul acesta este total altceva, chestii demagogice, promisiuni mai ceva ca la politica, asocieri de prisos intre tara noastra si tari ca Slovacia , unde situatia sistemului de sanatate era si este total diferit de noi. Conceptia oamenilor era diferita. Aici se vrea castigul, pentru ca nu cartea si studiul iti asigura ziua de maine, ci un venit.
Asa ca am ajuns si eu in situatia cetateanului lui Caragiale si ma intreb Eu pe cine sa mai cred?

8.   Salve e o alegere buna! trimis de
(30 dec 2011, 17:05:21
Uite, vedeti cu articolele de genul acesta numa incertitudine se provoaca in randul romanilor. Eu nu ti-as raspunde la aceasta intrebare pe care ai adresat-o StanciuMarcel pentru ca vreau sa te las pe tine sa gasesti singur raspunsul, pe baza perceptiilor tale si nu a unor ziaristi care in lipsa de subiecte cauta fumul la focul care nu exista.
Incearca tuh sa-ti raspunzi la intrebarea asta: De ce ai ales Salve? Din cate am inteles eu, tuh ai fost la prezentarile clubului, ai mai cunoscut persoane din anturaj, ceea ce insemna ca esti un om implicat, in situatie, care stie ce vrea si cum sa ajunga la acel lucru.
Am vazut si eu discursul dl Kristofovic de pe link si chiar imi place omul si cum a explicat el simplu asa, ca pentru tot omul despre cine este si ce reprezinta Salve pentru Europa. E de bine ca a aparut si o pozitie oficiala cu privire la Salve, in care isi declara pozitia ca un grup care se pregateste si–si adune oamenii pentru ai invata despre reforma, despre sistem si despre cum se fac afacerile. Salve investeste acum timp si resurse...ai observat si tuh la prezentari, pentru ca sa culeaga roadele mai apoi.
Stim ca banii sunt la mare cautare in ziua de azi, dar pentru asta trebuie sa cunosti domeniul si sa inveti in continuare cum sa te descurci in jungla. Da, ai experienta, dar Salve vrea sa investeasca in tine pentru ca profitul pt ambele parti sa fie sigure, nu vorbe-n vant, cum se spune in articol. Eu zic sa rumegi bine informatiile, sa le selectezi si atunci vei observa ca ai facut o alegere buna cu Salve!

9.   Nelamurire trimis de
( 1 ian 2012, 19:34:26
Cei care au citit sau citesc acest articol si au fost "victime" ar putea sa imi spuna cine tine aceste "seminarii". E doar cu scop informativ. Presimt ca fenomenul "Salve Club" se extinde si in orasele vecine.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei