Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 dec 2011 - Anul XVI, nr. 299 (4897)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cât trebuie să alergi pentru a consuma caloriile pe care le conţine un pahar de Coca-Cola

Etichetele care să conţină informaţii despre câtă mişcare trebuie să faci după ce consumi alimente de tip junk-food şi băuturi acidulate ar fi mult mai utile decăt informaţiile despre numărul de calorii, spun cercetătorii.

În urma studiului efectuat recent şi publicat în Jurnalul American de Sănătate Publică, cercetătorii au descoperit că informaţiile despre exerciţiile fizice necesare pentru a preveni apariţia kilogramelor în plus, după ce este consumată mâncare de tip fast-food sau sucuri carbogazoase, au un impact favorabil în rândul populaţiei.

Jumătate dintre tinerii care au participat la experiment au renunţat să consume băuturi carbogazoase după ce au citit eticheta unui astfel de produs pe care scria că după consumul conţinutului va trebui să alerge o oră ca să elimine caloriile acumulate, potrivit dailymail.co.uk.

Oamenii conştientizează mai uşor astfel e tip de "măsurare" a caloriilor decăt varianta clasică, pentru că, de exemplu, în urma studiului s-a constatat că un număr considerabil dintre subiecţi nu ştiau că un pahar de băuturi acidulate conţine un sfert din doza de calorii recomandată zilnic.

Potrivit experţilor americani de la Universitatea din Baltimore, informaţiile despre cât "costă" în exerciţii fizice un pahar de cola, spre exemplu, îi pune pe gânduri pe fanii alimentelor de tip junk-food.
"Oamenii subestimează, în general, numărul de calorii din alimentele şi băuturile pe care le consumă", susţine autoarea studiului Sara Bleich.

Furnizarea de informaţii precise legate de echivalentul caloriilor unui aliment în activitate fizică, spre exemplu pentru un pahar de cola trebuie să alergi o oră, poate fi un pas înainte în prevenirea obezităţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cât trebuie să alergi pentru a consuma caloriile pe care le conţine un pahar de Coca-Cola.
 Vizualizări articol: 919 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cât trebuie să alergi pentru a consuma caloriile pe care le conţine un pahar de Coca-Cola5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei