Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 dec 2011 - Anul XVI, nr. 299 (4897)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Şocant

Un individ care şi-a omorât socrii a recidivat, crestându-şi cu cuţitul concubina şi pe tatăl acesteia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Scene de groază pentru o familie din Rădăşeni, care s-a trezit în casă cu un individ înarmat cu un cuţit şi extrem de violent. Şi asta după ce cu câteva secunde înainte, acesta a spart două geamuri şi a lovit uşa de la intrare cu un târnăcop. Dacă o parte dintre membrii familiei, printre care şi doi adolescenţi, au reuşit să scape cu fuga, alte două persoane, tată şi fiică, au fost tăiate cu cuţitul în zona gâtului, scăpând cu viaţă doar printr-o minune. Individul care a provocat scandalul fusese eliberat din puşcărie în urmă cu aproximativ zece ani, după ce în 1986 a comis o dublă crimă care a îngrozit întreaga comunitate din Rădăşeni. La acea vreme, Gheorghe Amarii, acum în vârstă de 50 de ani, şi-a măcelărit socrii cu un topor chiar în faţa curţii acestora. A fost condamnat la 20 de ani de închisoare, dar a stat după gratii doar 13 sau 14 ani, din câte îşi amintesc sătenii.

 

„Şi-a desfăcut haina, a luat cuţitul şi într-o fracţiune de secundă i-a dat lu’ tata”

Nebunia s-a petrecut joi, 15 decembrie, în jurul orei 21.00. Liniştea familiei Gavril, care se uita la televizor, a fost spartă brusc de zgomote puternice. „S-au auzit geamurile cum s-au spart, şi aici şi-n odaia de dincolo. A dat şi cu târnăcopul în uşă, dar nu s-a spart, că-i din metal. A intrat pe geamul de dincolo şi ne-am trezit cu el în prag”, a povestit Maria Gavril. Chiar înainte ca agresorul să le apară în faţă, oamenii s-au gândit că este vorba de Gheorghe Amarii, individul cu care Mihaela Gavril trăia în concubinaj de mai multă vreme şi de care se despărţise chiar în dimineaţa acelei zile.

Ceea ce urmat a fost un adevărat coşmar, din care oamenii nu şi-au revenit nici acum. „Eram în cameră eu, tata şi el. L-am întrebat ce vrea să facă şi să nu facă vreo prostie. Şi-a desfăcut haina, a luat cuţitul şi într-o fracţiune de secundă i-a dat lu’ tata. Eu am vrut să fug, dar n-am apucat că m-a tăiat şi pe mine”, a rememorat Mihaela Gavril ceea ce s-a întâmplat în seara de 15 decembrie.

 

Bunica şi doi nepoţi au fugit la vecini

Ştiind că are de-a face cu un individ extrem de violent şi periculos, Mihaela Gavril i-a cerut mamei sale, Maria, să-i ia pe cei doi adolescenţi, o fată şi un băiat, şi să fugă cât mai rapid la vecini. Până ce Amarii s-a răfuit cu concubina şi tatăl acesteia, ceilalţi trei membri ai familiei Gavril au reuşit să părăsească locuinţa. În caz contrar, ar fi fost probabil ţinte sigure ale turbării lui Amarii. „Pe mine m-a mai bătut de câteva ori, şi mi-a zis că dacă se duce la puşcărie, măcar să aibă pentru ce se duce, nu pentru nimica. A zis că mă omoară pe mine, pe mama şi pe copii, cu tata nu prea avea treabă”, a spus Mihaela Gavril.

Mama victimei a menţionat că după ce a fugit din calea lui Gheorghe Amarii s-a refugiat la o vecină şi, de frică, a stat ascunsă acolo, rugându-se. Abia mai târziu a aflat că Mihaela şi Moisii, fiica şi soţul ei, au fost duşi la spital pentru a primi îngrijiri medicale ca urmare a rănilor provocate de cuţit.

 

Leziunile nu sunt grave, dar procurorul a decis că viaţa victimelor a fost pusă în pericol

Mihaela şi Moisii Gavril au fost duşi la Spitalul Municipal din Fălticeni cu o ambulanţă chemată la faţa locului. Cei doi au rămas internaţi, iar medicul care i-a îngrijit a constatat că „leziunile nu sunt grave şi pot necesita pentru vindecare până în 20 zile îngrijiri medicale, fără a fi pusă în pericol viaţa celor două persoane”.

Nu de aceeaşi părere a fost şi procurorul criminalist care a preluat cercetările, care a concluzionat că atât tatăl cât şi fiica puteau fi ucişi în orice clipă. Gheorghe Amarii a fost reţinut şi ulterior arestat pentru 29 de zile sub acuzaţiile de violare de domiciliu, distrugere şi tentativă de omor deosebit de grav.

 

Familia Gavril a rămas cu o spaimă grozavă

Chiar dacă au trecut zile bune de la petrecerea agresiunii, iar Amarii Gheorghe a ajuns în arestul Poliţiei Suceava, membrii familiei Gavril încă au coşmaruri. Cel mai afectat pare a fi fiul Mihaelei Gavril, dar nici pentru ceilalţi nu mai poate fi vorba de linişte.

„Copiii sunt speriaţi şi la orice zgomot sărim cu toţii şi ne gândim: <Vai de mine, dacă vine iar>. Într-o seară chiar l-am sunat pe şeful de post şi i l-am dat la telefon să vorbească cu băiatul şi să-l liniştească. Ştim că este arestat, dar ne temem să nu fugă de acolo şi să vină să se răzbune”, a mărturisit Mihaela Gavril.

 

Sătenii se întreabă de ce a fost eliberat Amarii

Oamenii din Rădăşeni nu înţeleg cum a putut fi eliberat din puşcărie un individ cu trecutul lui Gheorghe Amarii. „Şi acuma ţin minte cum i-a omorât pe foştii lui socrii. Cu toporul i-a lovit, iar la femeie i-a intrat în cap şi nu-l mai puteau scoate. A fost tare bun la puşcărie şi i-au dat drumul cu opt ani mai devreme să-şi termine pedeapsa. Şi uite ce a făcut acuma”, a povestit o femeie din Rădăşeni.

Dubla crimă pe care a comis-o Gheorghe Amarii s-a petrecut în 1986, iar pentru faptele de atunci a primit o condamnare de 20 de ani de închisoare, fiind eliberat în urmă cu aproximativ zece ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un individ care şi-a omorât socrii a recidivat, crestându-şi cu cuţitul concubina şi pe tatăl acesteia.
 Vizualizări articol: 1405 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Un individ care şi-a omorât socrii a recidivat, crestându-şi cu cuţitul concubina şi pe tatăl acesteia5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(20 dec 2011, 17:53:09
Vai Doamne:|...acum tarfei ii e frica a?...dar cand ii cheltuia banii pe tigari,bautura si pe tot felul de chestii nu ii mai era frica?Cand dormea in patul lui si traia din munca lui nu ii era frica?Spuneti si voi...daca ii era asa de frica de ce de un an locuia in casa lui?
2.   Taratura trimis de
(20 dec 2011, 19:36:14
Sincer imi pare rau ca nu ti-a taiat capul de tot pentru tot ce i-ai facut!!!
Stie toata lumea din Radaseni ce reputatie de "doamna" ai avut in trecut..si inca mai ai!
Cand i-ai cheltuit 150 milioane in 2 luni nu iti mai era frica de el!
Ar trebui sa fii arsa pe rug fmm de zdreamta!!
Omul asta era prea bun la suflet sa se intoarca inapoi pt o jigodie ca tine!!
Piei in chinuri spurcaciune!!hooooooooo jigodie
3.   ... trimis de
(20 dec 2011, 21:57:35
"Sătenii se întreabă de ce a fost eliberat Amarii"

"Oamenii din Rădăşeni nu înţeleg cum a putut fi eliberat din puşcărie un individ cu trecutul lui Gheorghe Amarii. „Şi acuma ţin minte cum i-a omorât pe foştii lui socrii. Cu toporul i-a lovit, iar la femeie i-a intrat în cap şi nu-l mai puteau scoate. A fost tare bun la puşcărie şi i-au dat drumul cu opt ani mai devreme să-şi termine pedeapsa. Şi uite ce a făcut acuma”, a povestit o femeie din Rădăşeni."
Domnule Neagu..."o femeie din Rădăşeni" nu e acelasi lucru cu "Oamenii din Rădăşeni" sau "satenii".Eu sunt din Radaseni si nu am auzit ca satenii sa se intrebe acest lucru, plus ca pe filmare nu vad ca acea doamna sa se intrebe de ce a fost eliberat mai devreme Amarii Gheorghe,si chiar daca a spus asta e doar parerea ei nu al oamenilor din Radaseni.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei