Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 dec 2011 - Anul XVI, nr. 299 (4897)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Comentarii de matineu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finalele CM al cluburilor aveam două posibilităţi: să adormim la TVR 2 sau să ne luăm (iarăşi!) cu mâinile de cap la Eurosport 2. Având în vedere că programul era matinal, nu doream să adorm la loc, aşa că n-am stat pe TVR decât preţ de un căscat, două şi am mai revenit când şi când. Dincolo am dat peste alţi comentatori decât cei din semifinala Barcelona – Al Sadd, dar mult mai slabi. Probabil de-aia au şi fost distribuiţi la finala mică. Pentru că jocul nu ne distra, şi-au dat ei mâna peste ţară. Am aflat astfel că japoneza este ca “latina veche” pentru unii jucători străini pripăşiţi în campionatul nipon. După umila mea părere, cuvântul veche era mai nimerit lângă greacă, dar se vede treaba că asta nu prea avea tangenţe cu japoneza, spre deosebire de defuncta latină care a fost la vremea ei chiar şi… vulgară! Pe urmă, fiindcă intrase un japonez care jucase prin Peru, unul dintre ei îşi aduce vag aminte că în Peru parcă a candidat la preşedinţie cineva de origine japoneză şi aşa s-ar explica asemenea destinaţie. Colegul de microfon nu-l poate ajuta deloc în asemenea chestiuni, dar internet-împărat i-l relevă pe celebrul Fujimori, ani de zile preşedinte peruan. Că, mai recent, fiica sa a candidat şi a ratat mărturisesc că nu ştiam. Asta îmi aduce aminte de o glumiţă din filmul românesc de sezon, “Marţi, după Crăciun”, în care o jună se mira că până şi ta-su lui Enrique Iglesias cântă. Unul, Julio!

Dar asta nu e tot, trecem şi pe partea fotbalistică. După ce că se prezentaseră fără documentare, neştiind cine pe cine eliminase, dacă se întâmplase în timp regulamentar sau la 11 metri, ne mai servesc una referitoare la rivalitatea Real-Barcelona: cică Realul nici n-ar trebui să ia titlul dacă ia bătaie de la Barcelona şi în retur. Păi atunci să-i spună cupă, nu campionat! La finala mare au reapărut Manolo şi colegul, dar meciul era de nivelul lui Grădinescu, care văd că se păstrează doar pentru Bundesliga. Cam puţin, la ce personaje sunt prin preajma microfonului.

Despre triumful Barcelonei, două scurte consideraţii. N-a existat vreodată o diferenţă atât de mare între două campioane continentale, Europa vs. AmSud, iar Xavi, cu călcâiul de la primul gol şi cu golul marcat apoi, ar trebui să-şi adjudece Balonul de Aur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comentarii de matineu.
 Vizualizări articol: 1010 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comentarii de matineu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei