Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 dec 2011 - Anul XVI, nr. 298 (4896)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nereguli

Unele pensiuni din judeţ îşi fac reclamă falsă pe internet

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai multe pensiuni din judeţul Suceava îşi fac reclamă falsă pe internet. Aceasta este concluzia la care au ajuns inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor în urma verificărilor făcute în această perioadă la 43 de unităţi de cazare turistică şi de alimentaţie publică. Comisarul-şef al CJPC Suceava, Elena Oanea, a precizat că în urma acestor controale au fost găsite o serie de neconcordanţe între informaţiile oferite pe site-urile pensiunilor şi hotelurilor din judeţ şi ceea ce oferă în realitate. Elena Oanea a spus că, în unele cazuri, pe site-urile unităţilor de cazare au fost prezentate anumite oferte pentru programele puse la dispoziţia turiştilor, însă în realitate preţurile erau diferite. În alte cazuri, deşi pe site-urile pensiunilor rezervarea locurilor de cazare se putea face şi pe internet, clienţii nu aveau la dispoziţie toate informaţiile necesare, cum ar fi tarife de cazare sau servicii de care pot beneficia. „Pe de altă parte, din controalele în teren, dar şi din reclamaţii primite de la consumatori rezultă că unele pensiuni turistice nu eliberează documente fiscale, ceea ce face imposibilă cercetarea reclamaţiilor. Mai există şi situaţii în care aceste documente fiscale sunt eliberate clienţilor, dar pe altă sumă decât cea reală. În multe dintre situaţii clienţii nu sunt înscrişi în registrul de la recepţie”, a declarat Elena Oanea.

Ea a mai adăugat că o altă abatere constatată este şi neafişarea tarifelor de cazare, acestea fiind negociate şi propuse funcţie de o serie de criterii subiective. Inspectorul-şef al CJPC Suceava a mai precizat că la unele pensiuni şi hoteluri s-a constatat lipsa unor dotări conform clasificării, iar în unele cazuri programul de funcţionare al unităţii nu era respectat.

 

Controale la firmele care închiriază ATV-uri

Pe de altă parte, Elena Oanea a mai spus că în această perioadă au fost verificate mai multe magazine care comercializează produsele de post şi tradiţionale, precum şi produse alimentare specifice sărbătorilor de iarnă. Oanea a arătat că inspectorii CJPC Suceava au efectuat 133 de controale, fiind verificată o cantitate de 13 tone de produse, la 3,5 tone fiind găsite abateri.

„În urma controalelor s-au oprit temporar de la comercializare, până la remedierea deficienţelor, trei tone de produse, iar 500 de kilograme au fost oprite definitiv de la comercializare deoarece aveau data limită de consum depăşită”, a declarat Oanea.

Nu în ultimul rând, ea a precizat că acţiunile de control ale inspectorilor CJPC Suceava vor fi efectuate şi la operatorii care prestează servicii de agrement, respectiv cei care închiriază mopeduri sau ATV-uri, precum şi la firmele care operează instalaţiile de cablu sau telescaun de pe pârtii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unele pensiuni din judeţ îşi fac reclamă falsă pe internet.
 Vizualizări articol: 993 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Unele pensiuni din judeţ îşi fac reclamă falsă pe internet5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu va buricati trimis de
(17 dec 2011, 15:00:44
ca nu-s singurii. Mergeti la pensiunea Aurora la Sulina sau Teodoru la Maliuc, si poate o lasati mai moale. De fapt, nu va duceti, ca veti lua teapa 100%.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei