Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 dec 2011 - Anul XVI, nr. 298 (4896)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consiliul Judeţean Suceava

Proiectul „Vom reuşi împreună”, la final

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Campania pentru prevenţie şi consiliere anti-drog, din cadrul Proiectului „Vom reuşi împreună!”, a ajuns la final. Beneficiarii direcţi ai proiectului au fost 2.500 de persoane, elevi şi cadre didactice din liceele sucevene, ţinta predilectă a comercianţilor de substanţe interzise prin lege şi comunitatea locală. Asociaţia pentru Rezolvarea Alternativă a Disputelor (ADRA) a implementat în judeţul Suceava proiectul social „Vom reuşi împreună!”, proiect finanţat de Consiliul Judeţean Suceava, care a avut ca scop consilierea persoanelor care trăiesc într-un mediu supus presiunilor financiare şi psihice rezultat în urma prezenţei comerţului ilicit de substanţe toxice şi psihotrope.

În cadrul proiectului s-au desfăşurat două activităţi interactive cu beneficiarii, printre care un modul de curs care a fost organizat în luna noiembrie, pe prevenirea consumului de droguri şi la care au participat 30 de cadre didactice şi consilieri şcolari din municipiul Suceava, astfel încât participanţii să devină la rândul lor multiplicatori de informaţii în mediul şcolar.

 

Campanie de informare şi consiliere

Trainingul a fost susţinut de un specialist de la Agenţia Naţională Anti-Drog, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, cu sprijinul Departamentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii. Cadrele didactice au primit, în urma acestui modul de training, un certificat care atestă participarea lor şi materiale de suport (handouts, audio-video), în vederea transmiterii informaţiilor primite în cadrul cursului către beneficiarii indirecţi.

Cea de-a doua activitate prevăzută în proiect s-a desfăşurat tot în luna noiembrie, în sala de lectură a bibliotecii Colegiului „Andronic Motrescu” din Rădăuţi, unde peste 50 de tineri liceeni au participat la o campanie de informare şi consiliere, organizată împreună cu cadrele didactice şi cu voluntari ai ADRA. În cadrul acestei campanii, s-au desfăşurat discuţii în echipă, moderate de reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Anti-Drog şi ai Compartimentului de Analiză şi Prevenţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava. Tinerii au primit şi materiale informative din partea moderatorilor.

Prin aceste acţiuni comune, organizate în parteneriat cu Agenţia Naţională Anti-Drog (CEPECA Suceava) şi Compartimentul de Analiză şi Prevenţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, s-a urmărit consilierea în comun a celor care consumă droguri de risc şi substanţe etnobotanice şi nu sunt încă depistaţi, cât şi a celor care sunt potenţiale victime ale mediului circumscris şcolilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul „Vom reuşi împreună”, la final.
 Vizualizări articol: 933 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Proiectul „Vom reuşi împreună”, la final5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei