Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 dec 2011 - Anul XVI, nr. 298 (4896)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Acţiune caritabilă

Un grup de elevi de la „Petru Rareş” a strâns bani pentru o fetiţă diagnosticată cu leucemie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sub deviza “Timpul este vital. Nu lăsa boala să pună preţ vieţii!”,

un grup de elevi din clasa a IX-a A, de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava, au organizat, zilele acestea, la Iulius Mall, o acţiune de strângere de fonduri pentru Alexandra Groza, o fetiţă de numai şase ani, din Dorohoi, diagnosticată cu leucemie.

Elevii au fost sprijiniţi în acţiunea lor caritabilă de Organizaţia “Salvaţi copiii”, ai cărei voluntari au devenit ulterior. Adolescenţii care au pornit acţiunea de ajutorare a fetiţei bolnave din Dorohoi i-au mobilizat nu doar pe colegii de clasă, ci şi pe foarte mulţi colegi din liceu. Împreună au realizat ornamente, brăţări, felicitări, adevarate picturi în miniatură, produse hand-made, pe care apoi le-au strâns cu grijă într-o expoziţie, “fiecare produs fiind făcut cu dragoste de copil, pentru un copil aflat în suferinţă”.

 

1.400 de lei pentru Alexandra

Cu spijinul Iulius Mall Suceava, adolescenţii a organizat miercuri, pe 14 decembrie, o expoziţie cu produse lucrate de ei, pentru strângere de fonduri destinate Alexandrei. Au strâns 1.400 de lei, bani care au fost viraţi în contul Alexandrei. În spatele fiecărei acţiuni stă o persoană cu iniţiativă, care a dat startul campaniei umanitare. Sufletul acestei acţiuni a fost Daniela Bejinariu, elevă în clasa a IX-a A, la Colegiul Naţional “Petru Rareş”, care este din acelaşi oraş cu Alexandra Groza, din Dorohoi.

 

“Să o ajutăm împreună pe Alexandra să FIE!”

Părinţii câtorva copii care au iniţiat acţiunea ne-au povestit că nici unul dintre elevi nu a îndrăznit să viseze la o sumă fabuloasă, “ba chiar considerau că dacă strâng vreo 300 de lei, tot e ceva. Au stat în mall de dimineaţă de la ora 10:00, până seara, la ora 21:00, şi au circulat chiar cu un cărucior plin de ornamente prin mijocul cumpărătorilor. Libraria Cărtureşti le-a găzduit câteva ore una dintre cutiile pentru donaţii, alăturându-se cu drag acestei acţiuni”.

Grupul de iniţiativă, 15elevi din clasa a IX-a A, dar şi alţi colegi care au pus suflet, dar şi multă muncă în organizarea acestei acţiuni, merită toate felicitările. Alături de elevi au fost dirigintele clasei a IX-a A,profesor Mihai Airinei, şi conducerea colegiului.

Un merit deosebit în această acţiune umanitară l-a avut şi Camelia Iordache, preşedinta Organizaţiei “Salvaţi Copiii” – Filiala Suceava, şi Iulius Mall Suceava, care a găzduit evenimentul sub deviza: “Să-i facem o bucurie lui Moş Crăciun!/Să îi arătăm cât de umani suntem!/Să o ajutăm împreună pe Alexandra să FIE!/Oricât de puţin din puţinul tău,/Este primit pentru ea şi....VITAL!”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un grup de elevi de la „Petru Rareş” a strâns bani pentru o fetiţă diagnosticată cu leucemie.
 Vizualizări articol: 998 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un grup de elevi de la „Petru Rareş” a strâns bani pentru o fetiţă diagnosticată cu leucemie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari! trimis de
(17 dec 2011, 11:14:43
Ma bucur ca acesti copii sunt mai umani decat multi adulti, ca nu au fost atinsi de maladia indiferentei!
Felicitari inca o data!
2.   INTREBARE.. trimis de
(17 dec 2011, 12:17:39
stie cineva ...un caz care a fost rezolvat? caz de leucemie... sau doar ne ca.ca.m pe noi ce umani suntem si bagam banii in alta parte... la usa mea vin 6-7 pe luna de vcersetori din astia pt copii cu leucemie... suntem un judet plin de leucemie...bv lor ca sau implicat doar ca eeste inutil...
3.   MIMILICA SI TOTI CEILALTI CARE SE "C A C A" PE EI trimis de
(17 dec 2011, 21:48:45
Mimilica, inutil esti tu pe Pamant, draga! Sunt sute de cazuri de oameni care traiesc si care acum au propriile familii pt ca au reusit sa faca transplant la timp!!!! Inainte de a vorbi, cerceteaza. Daca nu vrei sa ajuti, nu te obliga nimeni si cu atat mai mult, nu ti-a cerut nimeni parerea ta asupra acestui gen de probleme in viata! Sa dea Dumnnezeu sa nu cunosti vreodata o boala crunta si nemiloasa ca asta si sa ai nevoie de ajutor....ca s-ar putea sa fii rasplatit cu aceeasi replica pe care ai dat-o tu... si nu ai avea vreo vina ca soarta e asa cum e!
4.   Bravo trimis de
(17 dec 2011, 21:50:34
Felicitari copiilor... Ma bucur ca in zilele in care unii "fac .... pe ei" exista copii care se gandesc la cei de langa ei! Felicitari! de 1000 de ori FELICITARI!!
5.   Pro.stul.e trimis de
(18 dec 2011, 00:01:00
Am strans 80 000 de euro pt o fata cu leucemie...18 ani... a murit dupa operatie facuta in cel mai tare spital din germania... ajuta fix p.ula...ce e scris aia este.. iar tu boule.. cu toti cersetorii si ong-urile care frecati buha...sa vb in cunostinta de cauza...toata.p.u,la isi da cu parerea aici iar tu esti unul din ei mr. baliga
6.   ??? trimis de
(18 dec 2011, 00:02:41
transplant la timp??? habar nu ai ce vorbesti...baliga de radauti sau de unde dracu sunt toti baligosii astia...
7.   Dobitoci trimis de
(18 dec 2011, 22:34:54
.....oare de ce toti incultii si prost crescutii,ipocritii .....etc au acces la internet????????
Mai bine da bani lui guta ca,sigur este pt o cauza nobila...nicidecum pt un copil bolnav......
Mirosi de la posta......a prostie!!!!!!!!!!!!!
8.   Comentariu trimis de
(18 dec 2011, 22:36:20
si inca ceva....Bravooo!!!!!!!!!!!!cop !!!!!!!!
Nu va uitati la toti spurcatii.....
9.   Grasa ne.f.utu.ta trimis de
(19 dec 2011, 00:31:45
Anika..de mult nu ti-ai mai tras-o nu? vaca manelista...
10.   Certitudine trimis de
(19 dec 2011, 14:59:55
 ☭  ☭ www.alexandragroza.com/
 ☭  ϑ

multumim , Suceava!
11.   MIMILICA-eunuc trimis de
(19 dec 2011, 22:45:23
cand te spanzuri???????????....ai face un mare bine societatii!!!!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei