Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 dec 2011 - Anul XVI, nr. 298 (4896)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sulfina Barbu: Inspecţia Socială trebuie întărită, în 2012 vom dubla numărul de inspectori

Inspecţia Socială are o eficienţă redusă, însă, din 2012, va face parte din Agenţia Naţionale pentru Prestaţii Sociale, rezultând o nouă instituţie, iar personalul va fi suplimentat cu 155 de angajaţi redistribuiţi, ceea ce va duce la dublarea numărului actual de inspectori, a spus ministrul Muncii.

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că pentru întărirea capacităţii de control şi verificare a ministerului se are în vedere transformarea Inspecţia Sociale şi Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap în două organisme de control puternice, care să vegheze la corecta folosire a banului public.

"Inspecţia socială are acum o eficienţă redusă, cauzele principale fiind lipsa acută de personal şi lipsa structurilor în teritoriu. Astfel s-a ajuns la o birocratizare excesivă, care până acum făcea ca orice control în teritoriu să pornească de la centru, cu acordul ministerului. (...) Am pregătit pentru începutul anului următor o Ordonanţă de Urgenţă privind reorganizarea Inspecţiei Sociale. Astfel, Direcţia Generală de Inspecţie Socială va fi practic lipită Agenţiei Naţionale pentru Prestaţii Sociale. Noua instituţie, Agenţia Naţională de Prestaţii şi Inspecţie Socială, va asigura Inspecţiei Sociale o structură teritorială în fiecare judeţ, alături de Agenţiile judeţene de prestaţii sociale, ceea ce face ca de acum încolo să avem în acelaşi loc, la nivel local atât plata cât şi controlul prestaţiilor sociale", a declarat ministrul Muncii.

Sulfina Barbu a mai spus că prin OG vor fi introduse sancţiuni pentru administraţia centrală sau locală, persoane fizice sau juridice care îi împiedică pe inspectorii sociali să îşi exercite controalele şi verificările.

De asemenea, tot pentru începutul anului viitor MMFPS a mai pregătit o Hotărâre de Guvern prin care să dubleze numărul inspectorilor sociali.

"În acest moment avem 136 de inspectori sociali, adică în medie doi pentru fiecare judeţ. Prin preluarea unor angajaţi din interiorul ministerului, vom suplimenta cu 155 de posturi corpul inspectorilor sociali. În plus, introducem noţiuni clare privind răspunderea şi sancţionarea primarului şi a celor din asistenţă socială din cadrul primăriilor, cât şi a beneficiarilor de beneficii sociale", a mai spus Sulfina Barbu.

Ea a adăugat că ministerul vizează şi modificarea OUG 84/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, pentru a creşte capacitatea de coerciţie a Comisiei Superioare în actul de coordonare a comisiilor judeţene, prin introducerea principiului subordonării directe a subcomisiilor judeţene faţă de Comisia Superioară pentru a evita practicile de natură infracţională.

"În acest moment, Comisia Superioară are cinci membri – ceea ce e cu totul insuficient pentru volumul de muncă şi dacă ţinem cont că aşteptăm rezultate rapide din partea lor. Prin OG suplimentăm cu opt posturi personalul Comisiei Superioare", a explicat ministrul.

În cadrul conferinţei, Sulfina Barbu s-a mai referit şi la Legea cadru a asistenţei sociale şi la pachetul de legi subsecvente, care constă în modificarea a 13 legi deja existente şi elaborarea altor şase legi noi.

"Pachetul de legi subsecvente este în lucru în faza de finalizare, în sensul în care avem deja elaborate şi supuse dezbaterii publice nouă acte normative, şapte dintre legile vechi şi modificate şi două acte normative noi: Legea economiei sociale şi Legea privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale", a mai spus ministrul Muncii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sulfina Barbu: Inspecţia Socială trebuie întărită, în 2012 vom dubla numărul de inspectori.
 Vizualizări articol: 815 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sulfina Barbu: Inspecţia Socială trebuie întărită, în 2012 vom dubla numărul de inspectori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei