Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 dec 2011 - Anul XVI, nr. 296 (4894)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sistare

Blocuri lăsate fără apă din cauza datornicilor, la Câmpulung

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proprietarii a 40 de garsoniere din zona centrală a municipiului Câmpulung Moldovenesc au ajuns la disperare, după cinci zile în care le-a fost oprită apa rece. Problema a apărut după ce agenţia locală ACET a sistat furnizarea apei potabile din cauza datoriilor foarte mari acumulate de unii locatari. Situaţia s-a remediat pentru moment pe 13 decembrie, după ce locatarii au început să semneze reclamații comune ce urmau a fi trimise către DSP Suceava și Prefectură.

Oamenii au cumpărat apa pentru băut și gătit de la magazinele din zonă, dar, pentru că în apropiere lipsesc surse stradale de apă, au cărat-o pe cea necesară toaletelor cu găleți și bidoane, de la blocurile vecine sau de la fântânile particulare.

Una dintre locatare ne-a spus: „Ca să nu ne transformăm băile în surse de infecție, am ajuns să mergem la toaletă la cârciumă și să ne spălăm cu apă minerală. Este inadmisibil, avem copii, e sursă de infecție așa ceva și nu pricepem de ce trebuie tratați astfel oameni corecți și nevinovați”. La parterul blocului afectat se află magazine, inclusiv o farmacie și un magazin de pâine.

 

Contractul de furnizare a apei este încheiat de ACET cu asociațiile

Situația a fost generată de agenția locală a ACET Suceava, ca ultimă pârghie pentru a determina asociația de proprietari să achite restanțele uriașe. Sistarea furnizării apei a afectat însă mai ales persoane și firme care nu aveau datorii. Acestea au încercat să explice conducerii ACET și primăriei că nu merită astfel de sancțiuni, dar au fost trimiși să se războiască cu vecinii rău-platnici și cu administratorul asociației de locatari. Deși pare inumană, atitudinea conducerii firmei este corectă, întrucât contractul de furnizare a apei este încheiat de firmă cu asociația și nu cu fiecare consumator. Asociația este cea care primește factura și trebuie să o achite și administratorul asociației se ocupă de colectarea banilor.

În astfel de cazuri, ACET nu poate nici măcar să acorde eșalonări la plată individual. Locatarii au mai spus: „La noi în bloc sunt două persoane cu datorii mari, de mii de lei, dar care cu siguranță nu au de unde să plătească pe loc astfel de debite. Mai sunt și câțiva cu restanțe mici, care așteaptă și ei salariile ca să achite măcar parțial. Restul, cei mai mulți, am achitat la zi. Noi nu știm nici ce valoare are factura, nici dacă administratorul a plătit, practic nu avem nici un control asupra banilor dați. ACET spune că nu mai poate tolera datoriile, dar nu este corect să afectezi astfel zeci de oameni corecți”.

Furnizarea apei a fost reluată pe 13 decembrie, după ce locatarii au început să semneze reclamații comune ce urmau a fi trimise către DSP Suceava și Prefectură.

Într-o situație similară s-a aflat în același timp și un alt bloc, unde administrator de asociație este un consilier local. Potrivi precizărilor viceprimarului câmpulungean, Mihăiță Negură, problema apare pentru că locatarii blocurilor fie nu au bani, fie lipsesc cu lunile pentru că sunt plecați din țară, fie nu vor să plătească. Viceprimarul a declarat: „Din păcate, așa înțeleg ei să trăiască în comunitate. Consumă, dar le e greu să și plătească. De telefoane scumpe se găsesc bani, dar pentru apă, canal și gunoi nu le mai rămân în buzunar”.

În prezent nu există posibilitatea tehnică de debranșare numai pentru rău-platnici, așa că situația abia rezolvată se poate repeta oricând.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blocuri lăsate fără apă din cauza datornicilor, la Câmpulung.
 Vizualizări articol: 717 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Blocuri lăsate fără apă din cauza datornicilor, la Câmpulung5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   INTREBARI,INTREBATOARE DE WEEK END trimis de
(15 dec 2011, 15:22:56
IN 2006,ACET CA SA POATA INHATA FONDURI EUROPENE,A REZILIAT UNILATERAL MULTE CONTRACTE CU ,CONSUMATORII,DAR A INCHEIAT NISTE PROTOCOALE CU PRIMARIILE,ACESTIA DIN URMA ,FIIND OBLIGATI LA RANDUL LOR,SA INFIINTEZE ASOCIATII UNDE ACESTEA NU EXISTAU,UN FEL DE RECUPERATORI CU PROCENT FINANCIAR, PTR RECUPERAREA DEBITELOR DE LA ,,RAI-PLATNICI''.
NUMAI CA UNELE DATORII,SURVIN SI DIN PERIOADA CAND,LA C-LUNG,FUNCTIONA ILEGAL,DIRECTIA DE SERVICII PUBLICE,SUBJUGATA PRIMARIEI,IN CONSECINTA SI INCASARILE FACUTE DE ACESTIA,SUNT ILEGALE.
IN 2002 ACET A LASAT DATORII LA C-LUNG,IAR IN 2006 SI-A PRELUAT DIN NOU UNELE DATORII IAR DIR.SERV.PUBLICE A FOST EXECUTATA.A SE VEDEA AFACEREA FOSTULUI SEDIU.DESPRE ASOCIATII:
CATI ,,CLIENTI SUNT SCUTITI DE ASOCIATII DE LA PLATA UTILITATILOR? INTR-O LOCUINTA STAU 3-4 PERS. IAR DE PLATIT ,PLATESTE NUMAI PTR O PERSOANA.
DE CE UNII PROPRIETARI CU SITUATIE MATERIALA BUNA,NU SUNT IN STARE SA-SI MONTEZE APOMETRE?[CU TOATE CA ACEASTA AR FI,OBLIGATIA OPERATORULUI,DIRECT INTERESAT SA NU FIE FURAT].
DE CE NU SUNT VERIFICATE SI DE ALTE ORGANE DE CONTROL,ACESTE FILIERE,ASOCIATIE-PRIMARIE-ACE
CU CAT SE CONTRIBUIE,ANUAL,LA AJAC?
CAT DE CALITATIVA ESTE,,APA POTABILA''?POATE UN MURITOR DE RAND,SA VADA NUMAI UN BULETIN DE ANALIZA A APEI?CEI DE LA ,,SANEPID'',PLATESC ACEAST ,,MINUNAT LICHID'' IN CARE PE LANGA ,,ALTELE'',MAI GASIM SI ,,MATASEA BROASTEI''-PE CAND OUA SAU CHIAR BROTACI?
PTR TOTI CEI IMPLICATI -ASA SA VA AJUTE,DUMNEZEU!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei