Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 dec 2011 - Anul XVI, nr. 296 (4894)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Locuri de muncă

Şomeri din mediul rural, angajaţi în turism după o bursă de joburi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săptămâna trecută, în trei comune din judeţul Suceava a fost organizat un târg de locuri de muncă în domeniul turismului. În urma evenimentului, 15 oameni aflaţi în căutarea unui serviciu au fost angajaţi pe posturile de ospătar, muncitor necalificat, vânzător şi şofer.

Târgul de joburi s-a desfăşurat în Crucea, Mănăstirea Humorului şi Frumosu, în cadrul proiectului „JobNet Turism – Turismul rural, o alternativă viabilă de dezvoltare socio-economică în nordul României”, proiect în care Agenţia de Şomaj din Suceava şi cea din Maramureş sunt partenere.

Anca Capverde, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, a declarat: „La bursă au participat persoane neocupate din cele trei zone, şomeri care au participat la cursurile de bucătar şi ospătar organizate în cadrul proiectului, precum şi 35 de angajatori care au oferit locuri de muncă în domeniul turismului”.

În cadrul proiectului vor mai fi pregătiţi şomeri din mediul rural în meseriile de ghid montan, ghid turistic, cameristă, barman, manager de proiect şi manager achiziţii publice. Pentru încadrarea în muncă a celor care au urmat cursuri se vor mai organiza în perioada următoare cinci târguri de locuri de muncă.
Conform statisticilor AJOFM Suceava, din numărul total de şomeri din judeţ (11.242 de persoane) 64% sunt din mediul rural.

Cursurile s-au organizat în perioada în care Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a împlinit 13 ani de activitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şomeri din mediul rural, angajaţi în turism după o bursă de joburi.
 Vizualizări articol: 760 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şomeri din mediul rural, angajaţi în turism după o bursă de joburi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei