Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 dec 2011 - Anul XVI, nr. 296 (4894)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Am promulgat legea privind scutul antirachetă; adaptarea bazei Deveselu poate începe

Joi, 15 Decembrie 2011 (18:40:11)

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, că a promulgat legea pentru ratificarea acordului dintre România şi SUA privind scutul antirachetă, el explicând că, în aceste condiţii, activităţile de transformare şi adaptare şi cele de dotare cu rachete aeriene ale bazei de la Deveselu pot începe.

"Astăzi (joi, n.r.) am promulgat legea pentru ratificarea acordului dintre România şi SUA privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice care s-a semnat la 13 septembrie 2011. Deci, din punct de vedere legal, activităţile de transformare şi adaptare precum şi activităţile de dotare cu rachete aeriene ale bazei de la Deveselu pot să înceapă", a spus preşedintele.

Senatul a adoptat, la 6 decembrie, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului între România şi Statele Unite ale Americii privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al SUA în România, document aprobat anterior şi de Camera Deputaţilor.

Toţi cei 90 de senatori prezenţi la şedinţă s-au pronunţat în favoarea acordului.

Senatorii şi-au însuşit raportul favorabil comun, fără amendamente, al comisiilor pentru apărare şi de politică externă. La şedinţa în care a fost votat acest Acord a asistat şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, şi secretarul de stat, Bogdan Aurescu, cel care a condus echipa de negociere cu SUA. Adoptarea documentului a fost susţinută în plen de ministrul de Externe, Teodor Baconschi.

Baconschi i-a îndemnat pe parlamentari să voteze în favoarea proiectului de lege privind scutul antirachetă, explicând că "acordul este primul instrument juridic negociat în întregime şi încheiat de Statele Unite în cadrul noului concept privind apărarea împotriva rachetelor balistice lansat de către preşedintele SUA în septembrie 2009".

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, în 16 noiembrie, cu 261 de voturi "pentru", 4 voturi "împotrivă" şi o abţinere, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului între România şi SUA privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al SUA în România.

România şi SUA au semnat, la 13 septembrie, la nivel de miniştri de Externe, Acordul privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al Statelor Unite în România. Semnarea acordului a avut loc la un an şi jumătate de la începerea negocierilor. Ellen Tauscher a condus delegaţia americană pe durata negocierilor, echipa României fiind condusă de secretarul de stat Bogdan Aurescu.

Acordul încheiat de România şi SUA privind amplasarea elementelor scutului antirachetă la Deveselu a fost făcut public în 23 septembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Am promulgat legea privind scutul antirachetă; adaptarea bazei Deveselu poate începe.
 Vizualizări articol: 981 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Am promulgat legea privind scutul antirachetă; adaptarea bazei Deveselu poate începe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei