Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 dec 2011 - Anul XVI, nr. 296 (4894)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Seninătatea românească în acţiune

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ori de câte ori se întâmplă câte o catastrofă în plan sportiv (dar nu numai, exemple cu mult mai grave putând fi luate din spaţiul public din orice domeniu, şi mai ales din politică) vinovaţii se fac fie că nu ştiu despre ce e vorba, fie că vinovăţia trebuie căutată în cu totul alte direcţii. Ultima contraperformanţă remarcabilă, din rândul celor cu care deja ne-am obişnuit (de fapt, ne-am resemnat...) de foarte multă vreme, este cea din handbalul feminin. Este unul din sporturile alea în care altădată noi eram cei care făceam legea, atât la masculin cât şi la feminin, dar în care căderea noastră este totală şi constantă, de ai putea crede că este organizată conform unui plan riguros, pus la punct până la detaliile cele mai mărunte. Nimic n-a scăpat nedistrus, de la juniori şi tineret până la seniori, de la cel de club până la Naţională, de la cel intern până la competiţiile mondiale, şi la feminin, şi la masculin. Foarte interesant şi revelator, în spiritul ideii enunţate chiar la începutul acestui articol, este faptul că vinovaţii nu sunt niciodată depistaţi, iar atunci când dezastrul este total, măsura extremă este rotirea între ei a autorilor acestora. Adică ăla care a fost antrenor la catastrofa anterioară este resuscitat (mai uscat, mai curat!) şi amplasat în locul dezastrului actual, urmând ca atunci când ăsta va mai produce unul, să fie resuscitat ălălalt. Şi tot aşa.

În handbalul feminin, numele sunt Tadici şi Voina. În cel masculin, unde am reuşit să inventăm tentativa de mituire a arbitrilor, ăla de atunci abia aşteaptă să-i treacă suspendarea dată de ochii lumii şi, dacă tot n-a fost să înfunde pârnaia, să revină în forţă pentru a mai duce şi el încă o dată Naţionala spre o catastrofă nou-nouţă. Peste toţi, cu o nesimţire demnă întru-totul de halul în care a adus handbalul românesc, tronează însuşi Cristian Gaţu, magicianul de altădată, devenit protectorul tuturor nenorociţilor care, în moţ cu el însuşi, au făcut din handbalul nostru nu doar ciuca bătăilor, ci şi o cloacă infectă. Plecaţi cu declaraţii halucinante în Brazilia („măcar pe podium, dacă nu chiar titlul mondial”) şi reveniţi pe post de comici planetari, credeţi că Gaţu şi Voina vor avea un puseu de demnitate şi vor demisiona? Aiurea! Păi ce, ei sunt vinovaţi!?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Seninătatea românească în acţiune.
 Vizualizări articol: 997 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Seninătatea românească în acţiune3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei