Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 dec 2011 - Anul XVI, nr. 296 (4894)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie motivată

De ce a fost condamnat criminalul-violator Muscă la închisoare pe viaţă şi la încă o sută de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nicolae Florentin Muscă, individul în vârstă de 30 de ani, trimis în judecată şi condamnat pentru 11 capete de acuzare, printre care se numără violarea şi uciderea unor femei, a avut tupeul să ceară clemenţă din partea judecătorului de caz. În motivarea Tribunalului Suceava se arată că „inculpatul, prin apărător, a solicitat acordarea circumstanţelor atenuante, motivat de faptul că este tânăr, a recunoscut şi regretat toate faptele pentru care a fost trimis în judecată”.

Fireşte, cererea sa a fost respinsă, magistratul de caz concluzionând că Muscă nu trebuia eliberat condiţionat nici în august 2009, când mai avea de executat 737 de zile dintr-o condamnare pronunţată în aprilie 2007 pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi viol. „Nici după data eliberării inculpatul nu şi-a schimbat opţiunile sexuale, continuând să comită infracţiuni deosebit de grave, arătând prin comportamentul său că nu era îndreptăţit să beneficieze de clemenţa instanţelor de judecată. Inculpatul este cunoscut ca o persoană cu un vădit comportament antisocial şi agresiv”, se arată în motivarea condamnării lui Nicolae Florentin Muscă.

De altfel, cu ocazia ispăşirii pedepsei, bărbatului i s-a prescris un tratament medicamentos, pe care l-a urmat timp de şase luni după ieşirea din penitenciar, însă în cursului anului 2010 a refuzat să-l mai continue.

 

„Faptele comise poartă atitudinea evidentă de sfidare a semenilor”

Magistratul care a pronunţat condamnarea pe viaţă, dar şi condamnări care, cumulat, înseamnă o sută de ani de închisoare, a considerat că faptele lui Nicolae Florentin Muscă poartă o amprentă antisocială pronunţată, iar pedeapsa aplicată nu trebuie să aibă un efect indulgent.

„Faptele comise poartă atitudinea evidentă de sfidare a semenilor, dar şi a autorităţii publice menite să vegheze şi să asigure ordinea şi liniştea publică, securitatea cetăţenilor, autoritate pentru care oamenii trebuie să manifeste respect şi consideraţie, aşadar un comportament ordonat raportat la normele de drept, iar nu unul mai presus de lege”, a mai adăugat magistratul sucevean.

Şi menţinerea dezaxatului sexual după gratii a fost considerată o prioritate, şi asta pentru că, în caz contrar, „s-ar compromite ideea de justiţie, de lege, de responsabilizare şi responsabilitate socială, inclusiv de prevenţie şi combatere a fenomenului infracţional”.

 

Cea mai grea condamnare pronunţată de instanţele sucevene

Tribunalul Suceava l-a condamnat acum câteva săptămâni pe Nicolae Florentin Muscă, de 30 de ani, din Măzănăeşti – Drăgoieşti, la pedepse între cinci ani şi închisoare pe viaţă. În total, în afara condamnării pe viaţă, Nicolae Florentin Muscă ar avea de executat, cumulat, o sută de ani de puşcărie, pentru fapte plecând de la violare de domiciliu sau distrugere, până la furt calificat, viol, tentativă de viol, tentativă la omor calificat sau omor calificat. Infracţiunea pentru care a primit pedeapsa maximă aplicată în România este cea de omor deosebit de grav, faptă care a avut-o ca victimă pe Maria Alexandru, o femeie de 53 de ani, din Pocoleni - Rădăşeni. Condamnarea lui Muscă este cea mai grea pedeapsă dictată vreodată de instanţele sucevene după 1989. Decizia Tribunalului Suceava nu este definitivă şi poate fi contestată în căile de atac.

 

Şi-a recunoscut toate faptele

Faptele pentru care este judecat Muscă s-au petrecut la începutul lunii iunie 2010, bărbatul recunoscând toate acuzaţiile. În decurs de numai şase zile, acesta a atacat patru femei, două dintre acestea fiind găsite fără suflare, una într-un tub colector din beton, cealaltă carbonizată în casa-i mistuită de flăcări.

Pe 4 iunie, Muscă a atacat-o pe Ilenuţa Nuţu, de 42 de ani, din Cornu Luncii, în timp ce aceasta prăşea singură pe câmp. A bătut-o, a violat-o, a strâns-o de gât, după care i-a ascuns cadavrul, într-un tub colector din beton dintr-un şanţ de irigare de pe câmpurile de pe raza satului Băişeşti.

 

Fugar, dar extrem de periculos

La două zile de la crimă, după ce s-a găsit cadavrul Ilenuţei Nuţu, anchetatorii au făcut o listă de suspecţi, printre aceştia aflându-se şi Nicolae Florentin Muscă. În momentul în care i-a văzut pe poliţişti la poartă, Muscă a fugit şi a dispărut de acasă. În zilele următoare, susţin anchetatorii, suspectul lor a stat ascuns prin diverse locuri, inclusiv case nelocuite de pe raza comunei Drăgoieşti. Din casa unei consătence, a furat o rangă şi un cleşte şi a intrat prin efracţie şi într-un alt imobil din Drăgoieşti, din care a adunat mai multe bunuri pe care voia să le fure. În noaptea de 8/9 iunie 2010, a intrat în casa unei bătrâne de 90 de ani, din Măzănăeşti, în locuinţă aflându-se şi fiica acesteia, în vârstă de 68 de ani. Le-a lovit pe cele două bătrâne, pe cea din urmă a încercat să o violeze, iar apoi a vrut să dea foc locuinţei.

 

A violat-o, a sugrumat-o şi i-a dat foc

Deşi urmărit de o mulţime de oameni ai legii, Nicolae Florentin Muscă s-a ascuns într-o zonă cu vegetaţie mai înaltă, pe raza satului Pocoleni din comuna Rădăşeni, iar mai apoi într-o casă în construcţie. La scurt timp a urmat o nouă victimă, Maria Alexandru, de 53 de ani, în noaptea de 10/11 iunie 2010. După ce a spart unul dintre geamurile locuinţei femeii, a intrat în casă şi s-a dus direct în camera în care dormea victima. A obligat-o să se dezbrace, a violat-o, iar după ce şi-a satisfăcut poftele bolnave, a sugrumat-o. După ce a sustras două telefoane mobile, o geantă de voiaj, diverse alimente şi haine din casă, a dat foc locuinţei, pentru a-şi şterge urmele.

A fost prins de poliţişti după câteva ore, după o urmărire de peste 7 km.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De ce a fost condamnat criminalul-violator Muscă la închisoare pe viaţă şi la încă o sută de ani.
 Vizualizări articol: 700 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 7 voturi
De ce a fost condamnat criminalul-violator Muscă la închisoare pe viaţă şi la încă o sută de ani3.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   In realitate trimis de
(15 dec 2011, 11:41:54
Pe mine nu ma satisface deloc, dar deloc, ca acest individ a primit aceasta pedeapsa. Iar asta datorita faptului ca toate tragediile produse de el, puteau fi evitate sau cel putin reduse, daca instantele si toate institutiile insarcinate cu garantarea unei stari de siguranta publica si-ar fi facut treaba corespunzator. Instantele nu au evaluat pericolul social in persoana lui, ci ca pe alte hartii. El a fost eliberat, iar cauza lui tratata cu o oarecare usurinta, pentru ca treaba a fost analizata de pe hartie. Stiu, sistemul judiciar, penitenciar etc = foarte aglomerat, ticsiti de cazuri, dosare samd. Nu exista scuza pentru dezorganizare si in fond, pentru vietile pierdute intr-un mod atat de odios. Daca ne vrem popor civilizat, UE si alte titluri ce denota un minim de bun simt, trebuie sa identificam tumorile astea din societate si sa le eliminam. Rapid. Sau cel putin asa spune doctrina...
2.   Nu el e vinovat trimis de
(15 dec 2011, 11:45:22
Eu as da pedeapsa asta celor care l.au condamnat prima data si i.au dat prea putin...iar dupa ce a iesit nu a fost supravegheat !!!
3.   Chinuit pana moare trimis de
(15 dec 2011, 17:28:30
Degeaba l-au scutit de grija zilei de maine pe viata... In parnaie ar trebui torturat pana moare. Odata pe saptamana sa-i rupa cate un deget lunar cate o coasta si la 2 luni o mana sau un picior... Sa simta si el doctoria pe care le-a administrat-o altora...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei