Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 dec 2011 - Anul XVI, nr. 296 (4894)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scrisoare deschisă

Studenţii suceveni cer sprijinul parlamentarilor, nemulţumiţi fiind de PIB-ul pentru educaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia Studenţilor din Universitatea Suceava (ASUS), în calitate de reprezentant al studenţilor şi membru al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), a transmis o scrisoare deschisă parlamentarilor din judeţul Suceava cu privire la procentul prea mic din PIB-ul României ce urmează a fi alocat educaţiei.

„În contextul dezbaterilor din Parlamentul României cu privire la bugetul ţării pentru anul următor, considerăm că dumneavoastră, în calitate de reprezentant legitim şi direct al cetăţenilor români în Parlament, trebuie să luaţi la cunoştinţă poziţia şi nevoile studenţilor din Universitatea <Ştefan cel Mare> din Suceava”, se arată în scrisoarea deschisă trimisă tuturor parlamentarilor suceveni.

Preşedintele ASUS, Oana Poraicu, este de părere că „Educaţia este pilonul principal al oricărei societăţi sănătoase, bazate pe cunoaştere şi informaţie. ASUS consideră că în perioadele de criză economică şi socială, statul trebuie să îşi îndrepte atenţia către soluţii viabile, pe termen lung, iar bugetul României trebuie să fie principalul instrument în acest sens”.

În scrisoarea deschisă se mai precizează: „Având în vedere că proiectul de buget va fi votat în perioada următoare, vă solicităm, în calitate de studenţi şi de cetăţeni ai României, să susţineţi, prin votul dumneavoastră, alocarea unui procent mai mare din cheltuielile publice pentru educaţie”.

 

Un singur parlamentar a răspuns solicitării

Pentru anul 2012, bugetul alocat educaţiei este de 3,64%, în condiţiile în care în Pactul pentru Educaţie, precum şi în Legea Educaţiei Naţionale este menţionat că procentul din PIB ce trebuie alocat educaţiei este 6%, iar acest lucru trebuie respectat şi în procesul decizional, nu doar la nivel declarativ.

Studenţii suceveni au trimis scrisori deschise celor 14 deputaţi şi senatori ai judeţului, însă, până acum, potrivit vicepreşedintelui ASUS, Paul Palancanu, numai unul singur a răspuns solicitării. Este vorba despre Eugen Bejinariu, deputat PSD.

În afară de solicitarea făcută către parlamentari, studenţii au demarat o campanie de strângere de semnături prin care protestează împotriva bugetului alocat educaţiei şi, numai într-o singură zi, 1.000 de studenţi au semnat petiţia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenţii suceveni cer sprijinul parlamentarilor, nemulţumiţi fiind de PIB-ul pentru educaţie.
 Vizualizări articol: 795 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Studenţii suceveni cer sprijinul parlamentarilor, nemulţumiţi fiind de PIB-ul pentru educaţie3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   LOL trimis de
(15 dec 2011, 11:40:49
LOL ! ASUS?laughing sclavii din ANOSR !!!! Daca cei din ANOSR nu ar fi trimis comunicat pentru toate asociatiile de studenti pe care le au in subordine, cei din ASUS nu ar fi facut nimic. De fapt, ei chiar nu fac nimic. Daca sunteti atenti, numele lor apare doar pe afisele cu party din Babylon ! Numai bine, ca asta le plac multora de acolo, alcool si transpiratie ! Ma faceti sa râdlaughing)
2.   :| trimis de
(15 dec 2011, 17:32:22
Uite cum le stii tu pe toate ca un om mare... Te-ai implicat in ceva? Ajuti cu ceva ? Esti macar student ? Carcotas de Monitorul ... esti degeaba
3.   .|. trimis de
(15 dec 2011, 18:18:06
Urez tuturor animalelor care vin cu pareri proprii despre ASUS fara sa se intereseze cat de multe am facut si facem pentru studentii din USV si nu numai , cu ocazia sarbatorilor de iarna multa fanta si la anu care vine sa treaca pe la sediul ASUS din C2. Deoarece ASUS primeste pe oricine si nu facem descriminari..La multi ani!
3.1  RE: .|. trimis de
(16 dec 2011, 12:08:14
Nu multumesc, chiar nu vreau sa fac parte din ASUS. Am fost odata prin C2 si cand am deschis usa la sediu, pfuai, m-a dat pe spate. Si chiar ce faceti voi? Din cate stiu, faceti actiuni pe care vi le cere ANOSR (asta inseamna sa fiti sclavi) si vreti sa fiti vazuti cat mai bine in ochii lui Filimon. Nu vreau sa fiu un sclav care "tipa sus si tare" ca Universitatea nu e ok. In momentul cand o sa fiti 500, promit ca am sa fiu al 501-lea. Numa'bine. Sper ca de Craciun sa primiti sapunuri !winking
4.   :)))) trimis de
(15 dec 2011, 18:54:07
Propun pt animala aia necunoscuta sa se introduca test psihologiclaughing Nu pare tare sanatoslaughing
4.1  RE: :)))) trimis de
(16 dec 2011, 12:18:42
Mai bine sa se introduca in ASUS, tot prostu intra acolo, de aia sunteti majoritatea retarzihappy Si stii prea bine ca am dreptate. Ti-as da si nume, dar nu stiu cum ii cheama pe toti taranoii din Asus

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei