Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 dec 2011 - Anul XVI, nr. 284 (4882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Luhan cere Comisiei Europene interzicerea reclamelor la produsele nocive pentru copii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Europarlamentarul PD-L, suceveanul Petru Luhan, a anunţat că a solicitat Comisiei Europene să decidă interzicerea promovării prin reclame a produselor pentru copii care conţin E-uri nocive sănătăţii. Luhan a precizat că pentru susţinerea acestui demers a lansat o campanie de strângere de semnături printr-o petiţie online. El a arătat că toţi cei care sunt de acord cu interzicerea reclamelor la produsele nocive pentru copii pot să semneze petiţia online la adresa www.petitieonline.ro/petitie/02788056.

„Conform unor studii recente, sănătatea fizică şi mentală a copiilor este cu atât mai afectată cu cât creşte cantitatea de E-uri consumate. Cele mai periculoase produse, pe care copiii le consumă cu plăcere, sunt dulciurile sau produsele semipreparate, a căror compoziţie are consecinţe negative asupra sănătăţii lor”, a declarat Petru Luhan. Europarlamentarul PD-L a subliniat că în cazul mai multor compuşi ai alimentelor s-a dovedit că sunt periculoşi pentru sănătatea consumatorilor, amintind aici de „sunset yellow” (E110), folosit, în special, în sucuri şi dulciuri,  tartrazina (E102), care ar provocă accese de furie în rândul copiilor, benzoatul de sodiu, folosit în băuturile carbogazoase, care provoacă, în timp, stări de depresie,  E 128 (colorant roşu) care poate produce mutaţii genetice şi se găseşte în carnea de hamburger, E951 (aspartam) şi E954 (zaharină) care se folosesc ca îndulcitori.

Luhan a adăugat că „sute de studii susţin că aceşti ultimi doi compuşi au efecte nefaste asupra sănătăţii. Unul dintre cele mai cumpărate produse cu aspartam sau zaharină este guma de mestecat. O soluţie ar fi putea fi interzicerea campaniilor agresive de publicitate ce au ca public ţintă copiii. Reclamele la alimente, în mare parte la dulciuri, nu ar trebui difuzate în timpul emisiunilor pentru copii. Consider că este nevoie de elaborarea unei directive care să interzică publicitatea la alimentele nocive pentru copii”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luhan cere Comisiei Europene interzicerea reclamelor la produsele nocive pentru copii.
 Vizualizări articol: 825 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Luhan cere Comisiei Europene interzicerea reclamelor la produsele nocive pentru copii1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Multa bafta trimis de
( 1 dec 2011, 13:30:44
desi nu sunt un fan al pd-l -ului(nici nu stiu daca mai e cineva), trebuie sa apreciez acest proiect.cu toate astea...ar trebui interzise cam toate reclamele...este vre-un produs care sa nu aiba macar un E cat de mic, acolo? dar pana sa ajungi la CE poate ar trebui sa il tragi de manecuta pe taticu Flutur si sa ii spui sa controleze mei bine "produsele din Bucovina" asa zise traditionale.cate din ele sunt chiar traditionale si facute fara nici un E ? daca tot au un pret mare, macar sa aiba si calitatea care ne asteptam.pana una alta....multa bafta cu proiectul
2.   .......... trimis de
( 1 dec 2011, 22:50:31
Nici o editie fara Luhan.....dat dracului tipul asta. Dar halatu...cat este halatu??? PS. Poza este super

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei