Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 nov 2011 - Anul XVI, nr. 281 (4879)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Se strânge laţul

Preşedintele Uniunii Ucrainenilor din România, contestat chiar din interior

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentantul Uniunii Ucrainenilor din România (UUR) în Parlament, deputatul Ştefan Buciuta, începe să simtă fiori reci pe ceafă după ce mai multe persoane din cadrul organizaţiei au dorit să afle ce anume a făcut cu banii primiţi de la buget. Iar pentru că întrebările despre bani sunt supărătoare, singura cale de rezolvare identificată de Buciuta a fost excluderea membrilor care sunt prea curioşi. Unul dintre oamenii care contestă activitatea deputatului din partea UUR este Vasile Popovici, directorul Căminului Cultural Repedea, din Maramureş.

Exclus din organizaţie pentru că a avut curajul să înfiinţeze o structură menită să promoveze huţulii din Maramureşul istoric, Popovici crede că substratul epurării sale este altul: „Domnul deputat s-a temut că organizaţia noastră va propune un candidat pentru alegerile din 2012 şi în felul acesta îi vom fura din votanţi. Noi nu ne-am propus decât să atragem fonduri şi să organizăm acţiuni pentru a veni în sprijinul ucrainenilor, ceea ce Ştefan Buciuta nu a făcut niciodată”.

Directorul Căminului Cultural din Repedea a ţinut să precizeze că împreună cu Asociaţia pentru Dezvoltare Locală „Ivan Krevan” a reuşit să aducă 800.000 de euro pe Valea Ruscovei, zonă în care trăiesc peste 22.000 de etnici ucraineni. „În timp ce noi am muncit pentru a realiza proiecte şi pentru a aduce bani, domnul Buciuta cheltuieşte anual peste 1,3 milioane de euro numai el ştie cum. I-am întrebat şi pe colegii de la Suceava dacă domnul deputat a făcut ceva prin acest judeţ, dar răspunsul a fost negativ”, a completat Vasile Popovici.

 

Preşedintele UDUR confirmă dezinteresul deputatului Buciuta pentru ucrainenii din Bucovina

Dezinteresul manifestat de Ştefan Buciuta în Maramureş nu reprezintă însă nici o noutate. Dacă prin acea zonă este văzut mai des prin prisma faptului că îşi are originile şi locuinţa, în Bucovina prezenţa sa este doar meteorică. Dumitru Morhan, preşedintele Uniunii Democrate a Ucrainenilor din România (UDUR), a declarat: „Am discutat şi discut frecvent cu membrii comunităţii ucrainenilor din satele sucevene. Cu toţii mi s-au plâns că nici nu ştiu cum arată la faţă Ştefan Buciuta, iar despre acţiuni menite să-i sprijine nici nu poate fi vorba. E o ruşine pentru întreaga comunitate ucraineană acest om, care ne mai reprezintă şi în Parlamentul României”.

Morhan a spus că i-a cerut în nenumărate rânduri lui Buciuta să explice şi să justifice public sumele de bani primite de la bugetul de stat şi pe care le-a cheltuit în mod discreţionar.  

„E timpul ca noi, ucrainenii, să avem un alt reprezentant în Parlamentul României. Cineva care să ştie cu exactitate care sunt nevoile oamenilor şi care să-i ajute efectiv. Nu se poate să ai pe mână milioane de euro şi să se aleagă praful din ei”, a concluzionat preşedintele UDUR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele Uniunii Ucrainenilor din România, contestat chiar din interior.
 Vizualizări articol: 626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Preşedintele Uniunii Ucrainenilor din România, contestat chiar din interior5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei