Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 nov 2011 - Anul XVI, nr. 281 (4879)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Demersuri

Luhan a demarat o campanie naţională de informare pe tema absorbţiei fondurilor europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Europarlamentarul PD-L Petru Luhan a organizat la sfârşitul săptămânii trecute, în colaborare cu Organizaţia Judeţeană a Femeilor din PD-L Suceava, o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri pentru prezentarea modului în care pot fi accesate fondurile europene. Întâlnirea a avut loc sâmbătă, în comuna Pojorâta, la discuţii fiind prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, europarlamentarul Petru Luhan, primarul din Pojorâta, Bogdan Codreanu, deputatul Sanda-Maria Ardeleanu, senatorul Sorin Fodoreanu, preşedinta Organizaţiei de Femei din PD-L Suceava, Cătălina Culipei, precum şi aproape 200 de reprezentanţi ai mediului de afaceri, majoritatea lor femei.

Petru Luhan a explicat că această campanie de informare are loc la nivel naţional, până în momentul de faţă fiind organizate astfel de întâlniri, cu reprezentanţi ai administraţiei publice şi ai mediului de afaceri, în Baia Mare şi Satu Mare. Petru Luhan a explicat că „ideea a apărut după ce am primit de la Comisia Europeană ultimele statistici referitoare la gradul de absorbţie a fondurilor europene în fiecare stat membru al Uniunii Europene. În acest clasament România se află undeva la mijloc, cu o rată de absorbţie de 14,8%, aici fiind luate în calcul fondurile care s-au plătit efectiv către beneficiari. De asemenea, am decis să organizez aceste întâlni deoarece problema primordială este că lumea ştie că sunt bani europeni, dar nu ştie care sunt paşii pentru a-i obţine”. Europarlamentarul PD-L a mai precizat că la toate întâlnirile organizate în cadrul acestei campanii de informare participă şi expertul în absorbţia fondurilor europene Aida Catană.

 

Ghid pentru prezentarea programelor europene de finanţare

Petru Luhan a adăugat că întâlnirea de la Pojorâta a fost dedicată în special femeilor antreprenoare din judeţul Suceava, la discuţii fiind prezente reprezentante ale asociaţiilor de turism din judeţ, dar şi femei de afaceri care au depus deja proiecte pe fonduri europene şi doresc să obţină în continuarea finanţări de la Uniunea Europeană. „Celor prezenţi la întâlnirea de la Pojorâta le-am explicat viziunea Uniunii Europene cu privire la alocarea de bani europeni, astfel încât lumea să ştie în ce direcţii să meargă şi pe ce domenii să depună proiecte. Apoi le-am explicat programele din punct de vedere tehnic şi care dintre acestea mai au axe deschise pentru a obţine finanţări”, a spus Luhan. El a adăugat că un capitol distinct a fost cel al proiectelor care pot fi finanţate direct de la Bruxelles, în special în domenii precum sănătatea, cercetare şi dezvoltare şi transporturi.

Europarlamentarul PD-L a subliniat că împreună cu expertul Aida Catană a elaborat un ghid al finanţărilor europene, care cuprinde toate programele de care poate dispune în momentul de faţă România, atât pentru mediul de afaceri, cât şi pentru administraţiile publice locale.

„Am organizat aceste întâlniri deoarece vrem să contribuim la sporirea gradului de absorbţie a banilor europeni din partea României. Primul motiv pentru care nu se elaborează proiecte este lipsa de informare, apoi lipsa cofinanţării. Al treilea motiv este birocraţia şi, nu în ultimul rând, aspectele legate de Taxa pe Valoarea Adăugată. Din acest motiv vrem ca prin întâlnirile cu potenţialii beneficiari ai fondurilor europene să clarificăm toate aceste aspecte”, a încheiat Petru Luhan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luhan a demarat o campanie naţională de informare pe tema absorbţiei fondurilor europene.
 Vizualizări articol: 712 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Luhan a demarat o campanie naţională de informare pe tema absorbţiei fondurilor europene2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei