Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 nov 2011 - Anul XVI, nr. 281 (4879)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Coincidenţe?

Încă o afacere suspectă la Câmpulung: parcările cu plată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Decizia consilierilor locali ai municipiului Câmpulung Moldovenesc de a suspenda activitatea “hingherilor” de maşini bagă la faliment o altă afacere la fel de dubioasă, în spatele căreia se află tot Iulian Juncănaru, patronul SC Hi Speed Recovery SRL, firma adusă de la Botoşani să ridice maşini în oraşul plin de gropi, fără încălzire centralizată, cu blocuri ANL finalizate de doi ani, dar nelocuite, şi mirosuri insuportabile de la staţia de epurare, dar cu pretenţii de staţiune turistică.

E vorba despre concesionarea în mare parte a zonelor de parcare de pe raza întregului municipiu şi transformarea acestora în parcări cu plată, serviciu care a ajuns pe mâna fostului viceprimar Ovidiu Tudorici şi a lui Iulian Juncănaru, patronul controversatei firme de la Botoşani. Cele două activităţi erau dependente una de cealaltă: Juncănaru ridica maşinile parcate neregulamentar, iar Tudorici le lua banii şoferilor obligaţi să-şi lase maşinile numai în parcările cu plată care îi aparţineau.

Aşa se face că în acţionariatul firmei care a primit toate locurile de parcare din Câmpulung Moldovenesc, Eco Paper SRL, se află astăzi Ovidiu Tudorici, soţia acestuia, precum şi “hingherul şef”, Iulian Juncănaru, un tânăr în vârstă de 30 de ani, care la aproximativ două luni de la înfiinţarea SC Hi Speed Recovery SRL (decembrie 2008) a şi început să ridice maşini din municipiul Botoşani, în urma unei înţelegeri cu autorităţile botoşănene la fel de suspecte, precum cea făcută la Câmpulung Moldovenesc.

Ovidiu Tudorici susţine că el a preluat afacerea în urmă cu un an, când nu mai era în vreo funcţie publică şi neagă toate speculaţiile legate de un posibil aranjament făcut pe vremea când era viceprimar.

 

1,5 lei pe oră, pentru fiecare maşină parcată

Afacerea parcărilor cu plată din municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost pusă la cale înaintea aducerii “hingherilor” de maşini. Cui i-a venit ideea parcărilor?! Actualului acţionar majoritar de la Eco Paper, Ovidiu Tudorici, la acea vreme, 2007 - 2008, viceprimarul municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Pe 30 august 2007, viceprimarul Tudorici le propunea colegilor săi din Consiliul Local darea în administrare către Direcţia de Servicii Publice din cadrul primăriei a activităţii de amenajare, întreţinere şi exploatare a locurilor de parcare situate pe raza municipiului.

La vremea respectivă, ne-au mărturisit unii consilieri locali, se zvonea că Ovidiu Tudorici vrea să ajungă şef al direcţiei respective şi, implicit, să pună mâna pe afacerea parcărilor cu plată. Propunerea viceprimarului a fost respinsă la două voturi, însă, câteva luni mai târziu, Tudorici vine din nou cu aproximativ aceeaşi propunere în faţa Consiliului Local, noutatea fiind de a concesiona prin licitaţie publică zonele de parcare din oraş.

Hotărârea a fost aprobată şi, tot atunci, s-au stabilit şi tarifele pentru folosirea locurilor de parcare: taxa de parcare - 1,5 lei/oră/mijloc de transport, taxa de rezervare parcare pentru persoanele fizice - 30 de lei (lunar), 81 de lei (trimestrial) şi 288 de lei (anual), taxa de rezervare parcare pentru persoane juridice şi operatori taximetrie - 50 de lei (lunar), 135 de lei (trimestrial) şi 480 de lei (anual).

 

Un vânzător de telefoane a primit toate locurile de parcare din oraş

În vara lui 2008, licitaţia a fost câştigată de SC Eco Paper SRL Câmpulung Moldovenesc, firmă reprezentată la acea vreme de Wili Victor Zettel, un localnic care deţine în oraş un magazin de telefonie mobilă. Acest Zettel, o spun mai multe voci din oraş, e un prieten apropiat de-al viceprimarului din vremea respectivă, actual acţionar la Eco Paper, Ovidiu Tudorici.

Coincidenţele, însă, nu se opresc aici. Deşi Tudorici susţine că nu avea nici o legătură la vremea respectivă cu firma care a primit cadou parcările din oraş, sediul societăţii se află într-un apartament dintr-un bloc de pe strada Ciprian Porumbescu, din municipiul Câmpulung Moldovenesc. Acelaşi bloc în care locuiesc şi Ovidiu Tudorici şi soţia sa. Diferenţa e că sediul firmei e la apartamentul nr. 3, iar fostul viceprimar stă la apartamentul nr. 2. Tot o coincidenţă.

Contractul dintre municipalitate şi firma reprezentantă de Wili Victor Zettel a fost încheiat pe o perioadă de 12 ani, redevenţa lunară ce ar fi trebuit plătită primăriei fiind de 7.000 de lei, indexată anual cu rata inflaţiei.
Nu a trecut mult de la semnarea contractului şi Eco Paper şi-a suspendat activitatea, motivând prin faptul că primăria nu a respectat anumite clauze contractuale. Societatea şi-a reluat activitatea în luna mai a acestui an, tocmai când în Câmpulung şi-au făcut apariţia şi „hingherii” de maşini.

În prezent, în Câmpulung sunt patru parcări cu plată, cu aproximativ 100 de locuri de parcare. Între timp s-a modificat şi acţionariatul societăţii, afacerea fiind preluată de Ovidiu Tudorici, soţia acestuia, Elena Tudorici, şi Iulian Juncănaru, patronul firmei care ridica, până acum câteva zile, maşinile parcate neregulamentar.

 

„Păi ce voiaţi, fraţilor, după ce-am terminat cu primăria, să stau acasă, să nu mai fac nimica”

Fostul viceprimar Ovidiu Tudorici explică că s-a implicat în această afacere, „după ce am terminat cu primăria”. „Oamenii m-au întrebat: Domnule, nu vrei tu să te ocupi, să administrezi treaba asta, ca director general?”, povesteşte Tudorici, mărturisind că aşa a ajuns în 2010 să cumpere firma.

În momentul de faţă, explică fostul viceprimar, deţine în jur de 150 de locuri de parcare, din care, însă, doar 100 sunt funcţionale. În total, însă, mai spune Tudorici, în afara parcărilor dintre blocuri, străduţe secundare, sunt peste 300 de locuri de parcare pe principalele artere din oraş.

Pe Iulian Juncănaru, patronul firmei care ridica maşini, l-a cooptat în afacere în cursul acestui an, iar rolul acestuia a fost de a achiziţiona cele patru aparate de autotaxare, aparate estimate la circa 4.000 de euro fiecare. 

Practic, cei de la Hi Speed Recovery sunt cei care verifică dacă şoferii maşinilor oprite în parcările cu plată au achitat taxa, în caz contrar blocând roţile celor care nu achită tarifele stabilite. Taxa de deblocare, aproape 200 de lei.  

„Serviciul de parcări nu putea funcţiona dacă nu existau nişte elemente coercitive şi sancţionarea celor care parcau aiurea. Pentru că parcările mele erau goale şi peste tot numai maşini... numai în parcare nu erau. Că aşa e românul...”, completează Tudorici.

Fostul viceprimar al municipiului Câmpulung Moldovenesc şi iniţiator al proiectului de hotărâre prin care au fost concesionate parcările din oraş respinge toate speculaţiile în legătură cu posibile aranjamente pe care le-ar fi făcut pentru a pune mâna pe această afacere.

„Dom’le, n-am făcut nici o şmecherie, nimica, eu din politică am ieşit că nu am ştiut să fac şmecherii, nu politica m-a ridicat. Preţul licitaţiei era de 50 de milioane (n.r. – 5.000 de lei) pe lună, eu eram tâmpit să îmi ridic, să aduc firmă interpusă, să ridic preţul concesionării?! Ce dobitoc e ăla care îşi aranjează treburile şi-şi ridică el singur preţul la licitaţie şi cu 20 de milioane?! Eu n-am făcut parte din licitaţie, n-aveam cum să şmenuiesc. Păi ce voiaţi, fraţilor, după ce-am terminat cu primăria, să stau acasă, să nu mai fac nimica”, concluzionează Ovidiu Tudorici, precizând şi că „nu e un megabusiness, e la limita supravieţuirii”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă o afacere suspectă la Câmpulung: parcările cu plată.
 Vizualizări articol: 4799 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.89/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 9 voturi
Încă o afacere suspectă la Câmpulung: parcările cu plată3.959

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(28 nov 2011, 11:01:33
Ingredientul politic e , deseori , greu digerabil
Te urcă pe treptele sublimului ( în campanie ) şi-apoi ... ?!
Elocinţa şi verva dispare , apare aerul irespirabil
Mirosul dulceag-acrişor de portocală pute-a usturoi

Apoi vine vremea imposturii jubilative şi a persiflajului trufaş
Când vorbeşti singur şi ( parcă ) nici tu nu te mai asculţi
Cauţi un loc unde să te duci , să fii uitat .. eşti ocnaş
Şi realizezi că ăia de i-ai votat sunt ( în mod limpede ) inculţi

Efigia strălucitoare a discursului din campanie
S-a năruit cu tot cu soclu într-un deşert imoral
Mintenaş vine ( iar ) Flutur în faţa ta la “spovedanie”
Şi dacă-ţi va mai lua iar votul eşti .. fraier ( OFICIAL )
2.   Parcare cu plata trimis de
(28 nov 2011, 11:42:51
Ideea parcarilor cu plata este buna, cu conditia sa oferi locuri adecvate, sigure, iar banii rezultati sa fie folositi tot pentru drumuri si parcari....vezi cazul Cluj Napoca, Piatra Neamt etc.....doar ca la Campulung treaba se pare ca nu e chiar asa cum ar trebuisad
3.   Intentie buna ....pacat de rezultate... trimis de
(28 nov 2011, 12:18:17
Romanul, ca romanul..... De ce sa fie civilizat si sa parcheze corect? Ca doar nu suntem la Wiena, nu? Asa ca atunci cautam nod in papura si oricat de bine e facut un contract, il demolam si apoi parcam iar ca la romani,...ce, nu? Si fotografia zilei ne face cinsteeeee.....bravo ....asta-i romania !!!!!
4.   Intrebare trimis de
(28 nov 2011, 12:30:00
Dragi jurnalisti impartiali ,oare cand veniti si la Radauti sa investigati si afacerile dubioase d-lui Olarean sau acesta contribuie substantial la prosperitatea dumneavoastra si a domnului Flutur iar acest lucru nu este posibil???
5.   Jurnalistii impartiali trimis de
(28 nov 2011, 12:45:51
Dragi radauteni,daca vreti anchete (la fel de impartiale )si la voi,atunci sariti la cap si cotizati ! Deocamdata fondul alocat discreditarii primarului de C-lung nu s-a epuizat,asa ca urmariti telenovela de acolo,pana urca in sondaje cine trebuie !
6.   COBET ,COBET... trimis de
(28 nov 2011, 13:04:14
Mai ce-mi vine sa plang cand vad ce contracte ,,corecte" sunt stricate. Dupa parerea ta mai istetule,e corect ca o firma privata sa puna stapanire pe toate strazile dintr-un oras si sa-ti blocheze rotile fiindca nu ai parcat in parcarea lor,,cu plata" . Ce ofera ei in schimb pentru banul meu ? Parcarile si tot domeniul public ar trebui administrate de primarie nu de un fost vice smecher care s-a pus stapan pe ceva ce nu-i al lui . Pot parca masina mea oriunde in Romania cata vreme nu am interdictie data de un semn de circulatie ,nu ma poti tu obliga sa parchez in parcarea ta de 2 bani pentru care tu nu-mi oferi macar paza . Asa se pune problema ,nu ca-s oamenii necivilizati. La Viena (cu V nu W ) tot asa se procedeaza .
7.   Comentariu trimis de
(28 nov 2011, 14:11:21
Suspect de prostie esti tu,Sergiu Rusu. Adica, peste tot in lumea asta..parcarea e cu plata...tu nu, e ceva putred. Spala-te pe dinti, ca-ti miroase din gura..si ai sa vezi lucrurile altfel.
Daca ai fost "afara"..ai vazut ca nu poti parca masina unde vrei tu.
8.   CONFIRMARE trimis de
(28 nov 2011, 14:19:21
HE-HE HE,TOVULETULE,TI SE APROPIE FUNIA DE PAR.CE ,,DULAU DE STANA" ERAI ODATA.
DIN PACATE PTR TINE ,CRONOMETRUL A PORNIT,IREVERSEBIL.NU-L MAI POTI OPRI.
ESTI DE ACORD,CA ACEASTA AFACERE, ESTE DOAR UN MIZILIC,PE LANGA CELELALTE.
FRUMOS PORTRET,DAR PARCA LIPSESTE SIGLA P.I.N.-ULUI!

VA URMA!
9.   INTREBARE trimis de
(28 nov 2011, 14:23:28
CONSILIERII SI PRIMARU',ATAT POT FACE,IN CIUDA PREGATIRII PE CARE O AU .
DE CE LE CERETI MAI MULT?ASA AU FOST POATE INVATATI DE ACASA ,JAF LA JAF CU BUCURIE.TEMPORAR,DOAR!
10.   Buget Local trimis de
(28 nov 2011, 17:24:46
Problema cea mai mare a acestor contracte este ca ajung sa loveasca in soarta cetateanului de rand..in loc sa ajunga cea mai mare parte a banilor ce rezulta din derularea acestor activitati (relativ ilicite in acest caz), ajunge in buzunarele "smecherilor" si nu la bugetul local, care si asa e cu minus. In orice tara dezvoltata autoritatile locale se lupta pentru a strange bani la bugetul local, care ulterior vor fi folositi pentru dezvoltarea orasului.. In cazul de fata este invers.. Autoritatea locala isi bate joc de oras si de cetateni. Bine stie toata lumea.. Dar pana cand fratilor? Unde ne indreptam? Isi vor bate joc in continuare de noi,"fraierii" cum ne intituleaza acesti administratori de SC-uri si primarul, daca nu ne suim pe baricade sa ne aratam nemultumirea.. Ei ce zic lasa fraierii ca nu zic nimica..se obisnuiesc ei.. Pana cand vom fi fraieri si vom accepta sa isi bata asemenea oameni joc de noi si familiie noastre????
11.   Re trimis de
(28 nov 2011, 18:42:57
E limpede ca e o campanie politica la mijlocul "monitorului" ce brusc isi indreapta atentia asupra Campulungului (probabil a primit cota de "atentie" din partea contracandidatilor lui serban), ei bine asta nu inseamna ca la C-lung totul e roz si merge ca pe roate , insa e cam cam prea acida campania aceasta sa nu bata la ochi ca e comandata ! Nu sunt un fan al lui serban si a complicilor sai la portocalizarea Campulungui, oras care a fost , este si va ramane a locuitorilor lui care din pacate exced in bunul simt si naivitatea taranului autentic !
12.   Realitate trimis de
(28 nov 2011, 20:57:50
imi permit sa imi dau cu parerea..aici nu e vorba de o "campanie" a monitorului..e vorba de o realitate care se desfasoara de multi ani.. si care nu a iesit la iveala pana acum..nesansa e ca buba s-a spart..asa se intampla..si de acum vor iesi la iveala nenumaratele "smecherii"..totusi campulungul e cel mai praf municipiu din judet si nu numai..si se mai vrea cica si statiune turisticalaughing..e cumva vina locuitorilor? ..
13.   )))) trimis de
(28 nov 2011, 21:54:03
ce fata de ca,, ca,, t are asta
14.   Haha trimis de
(28 nov 2011, 22:27:54
CE FATA DE CARTITA ARE PROSTUL ASTA!!!
15.   Caracatita- tentacul 1 trimis de
(29 nov 2011, 12:38:57
Stimati privitori aceasta imagine volatilzeaza paginile fituicii. Este un C.A.P. CARE TREBUIE USCAT DUPA DECAPITARE. mA SCUZATI INSA FRUNZA ROMANEASCA SPUNE CA SANTEM DIN NEAMUL LUI tEPES. Nu a-ti dori o executie in masa cu serban, mindrila , todorici care sint doar genomurile mafiei locale. Eu cred ca ar fi sindgura posibilitate de a scapa o urbe de cei mai mici nesimtiti. In urma lor acest viruso balaur necunoscut are pre multe ramnificatii pentru a fi stirpit,insa singura speranta este ca poate va fi intronata o lege peste aceste mizerii umane. Aceasta comuna cu nume de ... municipiu are multe mizerii, nesimtirea a depasit inaltimea masivului Rarau alaturi de hotie , talharie , banditism si ceea ce vreti intr-o stransura sociala care nu mai este guvernata de stat si legi . Asa ca transformati aceasta fituica intr-o oaza de prosperitate pentru cine va conduce . Mizerii umane.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei