Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 nov 2011 - Anul XVI, nr. 281 (4879)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Opinie

Flutur: Fălticeniul poate deveni oraş cultural capitală a Regiunii de Nord

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că Fălticeniul poate deveni unul dintre cele mai importante oraşe culturale ale Regiunii de Nord a României. Flutur a inspectat sâmbătă lucrările de reabilitare a Muzeului de Artă „Ion Irimescu”, precizând că acesta va putea fi redeschis publicului la începutul anului viitor. Flutur a subliniat că investiţia se ridică la aproape 1,5 milioane de euro, fonduri alocate prin Programul Operaţional Regional. „Dacă dăm puţin timpul înapoi, îi promiteam marelui Ion Irimescu că o să facem să se împlinească voinţa domniei sale, adică renovarea acestei clădiri, Muzeul de Artă din Fălticeni. Şi cred că aşa cum se conturează, va deveni cea mai impunătoare, spaţioasă şi funcţională clădire de muzeu, şi ca importanţă, şi ca amenajare din judeţul Suceava”, a spus Flutur. Până în momentul de faţă au fost finalizate lucrările de reabilitare a exteriorului clădirii, urmând ca în scurt timp să se termine şi amenajarea spaţiilor expoziţionale din interiorul muzeului. Preşedintele CJ Suceava a subliniat că investiţia în reabilitarea Muzeului de Artă „Ion Irimescu” a fost una extrem de curajoasă.

 

Maestrul Irimescu şi-a dorit extraordinar de mult ca acest muzeu să fie reabilitat

 

La rândul său, primarul din Fălticeni, Vasile Tofan, a precizat că lucrările de reabilitare a Muzeului „Ion Irimescu” vor fi finalizate până la sfârşitul lunii februarie 2012. Tofan a arătat că din punctul său de vedere Muzeul de Artă „Ion Irimescu” va fi unul dintre cele mai moderne muzee din judeţul Suceava. „Anul viitor vom redeschide uşile muzeului şi cred eu că este un moment aşteptat de toată lumea. Dar, mai ales, maestrul şi-a dorit extraordinar de mult în ultimii ani de viaţă ca acest muzeu să fie reabilitat”, a subliniat Vasile Tofan. El a adăugat că muzeul are cea mai mare colecţie de autor din ţară. Investiţia Muzeul „Ion Irimescu” a presupus reabilitarea şi modernizarea în totalitate a clădirii, restaurarea a aproape 1.400 de metri pătraţi de spaţii interioare şi refacerea aleilor carosabile şi pietonale. După finalizarea lucrărilor, muzeul va fi reintrodus în circuitul turistic cultural.

 

Flutur consideră că Fălticeniul devine un oraş al muzeelor

Şeful administraţiei judeţene a mai adăugat că Fălticeniul va deveni un oraş al muzeelor, în condiţiile în care primăria acestui municipiu a alocat fonduri în modernizarea mai multor instituţii de acest gen. Gheorghe Flutur a arătat că anul trecut au fost finalizate lucrările de reabilitare a Muzeului Apelor, iar în momentul de faţă se realizează lucrări de reabilitare a clădirii Casei Lovineştilor – Galeria Oamenilor de Seamă: „Trebuie să apreciem faptul că cel puţin în ultimii ani, primăria, prin domnul primar Tofan, a făcut eforturi uriaşe pentru a pune în valoare acest patrimoniu, această moştenire pe care puţine localităţi din ţară o au. Şi eu sunt bucuros că pot să pun umărul şi să-i ajutăm cu fonduri atunci când e vorba despre astfel de investiţii”.

După vizita la Muzeul „Ion Irimescu”, şeful administraţiei judeţene a ţinut să vadă şi lucrările de modernizare a aleii pietonale din Fălticeni, care va fi transformată în „aleea personalităţilor”.

Este vorba despre aleea care face legătura între Piaţa „Nada Florilor” şi Piaţa „Mihail Sadoveanu”, unde ar urma să fie amplasate 20 de busturi ale unor personalităţi fălticenene din mai multe domenii de activitate, printre care Ion Irimescu, Mihail Sadoveanu, Grigore Vasiliu Birlic, Mihai Millo, Sofia Ionescu-Ogrezeanu (medic neurochirurg român, prima femeie din lume care a activat în acest domeniu) şi Angela Lefterescu (prima femeie comandant de cursă lungă din România).

Primarul din Fălticeni a mai spus că anul viitor primăria va aloca fonduri pentru reabilitarea Muzeului „Mihail Sadoveanu”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Fălticeniul poate deveni oraş cultural capitală a Regiunii de Nord.
 Vizualizări articol: 688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Flutur: Fălticeniul poate deveni oraş cultural capitală a Regiunii de Nord2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E bine trimis de
(28 nov 2011, 11:23:47
Mai sint si alte nume legate de oras,primele ar fi Lovinestii
2.   Uau! trimis de
(28 nov 2011, 19:07:53
De doua ori felicitari! Una pentru ca, in sfarsit se renoveaza si un muzeu, a doua pentru ca ati reusit sa bagati 1,5 milioane de euro, intr-o cladire de 1400mp, fara sa se prinda D.N.A-ul!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei