Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 nov 2011 - Anul XVI, nr. 280 (4878)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Manevră penală

Un patron i-a cedat societatea unui zilier, pentru a nu-şi plăti leasingul la maşină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a început, joi, urmărirea penală împotriva patronului unei societăţi din Liteni, acesta fiind acuzat că şi-a cedat fictiv societatea unui zilier pentru a scăpa de plata leasingului la maşină.

Conform anchetatorilor, învinuitul, Neculai Lascăr, în vârstă de 39 de ani, din oraşul Liteni, a comis fapta în calitate de administrator al SC Easycon SRL, societate cu profil de construcţii.

Din ancheta desfăşurată de ofiţerii de la „Economic” ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava rezultă că în 2008 administratorul a încheiat un contract de leasing cu o societate de profil din Bistriţa, în baza căruia a achiziţionat un autoturism Volvo XC 90, pentru suma de 21.965 de euro. Conform contractului, plata trebuia făcută în 48 de rate lunare, între 24 noiembrie 2008 şi 11 noiembrie 2012. Din martie 2009 însă, conform anchetatorilor, administratorul nu a mai plătit ratele. Pe parcurs el a motivat că societatea şi-a schimbat acţionarul şi administratorul, noul şef fiind un anume Florian State. Conform actelor încheiate între cei doi, sediul firmei a fost mutat în Ilişeşti, noul administrator preluând maşina şi automat şi debitele la rate.

 

Noul administrator, un zilier care nu are permis de conducere  

  „Din cercetări a rezultat faptul că suspectul, în realitate, a înstrăinat societatea cu scopul vădit de a ascunde autoturismul, nefiindu-i predat noului administrator nici un autoturism sau actele acestuia”, se arată într-un comunicat al poliţiei.

Ancheta poliţiei mai arată că noul şef al firmei este un mare consumator de băuturi alcoolice, care lucra cu ziua ocazional şi nici măcar nu deţine permis de conducere. Cu alte cuvinte, Neculai Lascăr a agăţat un amărât şi l-a băgat la înaintare, în ideea că firma nu va putea recupera de la acesta debitul constând în ratele pentru maşină. 

Anchetatorii mai arată că reprezentanţii firmei de leasing l-au notificat în mai multe rânduri pe învinuit, însă acesta, în complicitate cu un anume Andrei P., de  41 de ani, din comuna Şcheia, cu care s-a prezentat la încheierea contractului de leasing, a refuzat de fiecare dată restituirea autoturismului.

După ce au considerat că au adunat probe suficiente, poliţiştii au propus procurorului de caz începerea urmăririi penale.

Manevre penale de acest gen, cu oameni nevoiaşi făcuţi peste noapte patroni, au mai fost dejucate de anchetatori inclusiv în judeţul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un patron i-a cedat societatea unui zilier, pentru a nu-şi plăti leasingul la maşină.
 Vizualizări articol: 5428 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 12 voturi
Un patron i-a cedat societatea unui zilier, pentru a nu-şi plăti leasingul la maşină4.3512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pacat! trimis de
(26 nov 2011, 13:04:38
Omul si-a facut-o cu mana lui, nu l-a obligat nimeni sa-si faca leasing pe o masina. Insa totusi nu pot sa nu recunosc ca imi pare rau ca l-au prins. Acesti hoti legali (firme de leasing) trebuie pedepsiti cumva, iar daca din cand in cand mai pierd cate o masina, cu atat mai bine. Cunosc cazuri in care din cauza exceselor de zel ale firmelor recuperatoare, probabil la indicatiile firmelor, au fost ridicate masini si expediate imediat la Bacau, Bucuresti, tocmai ca sa fie cat mai greu proprietarului sa si-o recupereze, desi intarziase doar 2-3 rate, achitand in unele cazuri si peste 10.000 de euro pana la momentul ridicarii.
2.   Lux trimis de
(26 nov 2011, 16:14:28
Nu vada afara atitea masini "bengoase" cum vad prin sv ,in loc sa isi cumpere un hunday,kia,duster...etc direct la volvo.Eu personal am venit in tara cu un golf 4 si ...ce e cu conserva asta intrebau "prietenii" dar afara unde nu ai loc de parcare taxe si impozite mari o masina mica e masina perfecta.Sper cu noile impozite si taxe sa ramana masinile care proprietarul isi permite sa plateasca rata,taxe si impozite si nu tot ciobanul cu 4X4 si nu are bani de gaz si de caldura la vila.
3.   ELYAS trimis de
(28 nov 2011, 10:02:37
tu chiar esti prost la ce comentezi. omul si.a luat masina cu intetii bune doar ca nu si.a mai permis sa o plateasca. Vad inca un lucru..iti doresti la tine in tara taxe si impozite mai mari. esti un tampit.. daca moare capra ta sa moara si a vecinului..de ce nu zici ??? da doamne sa am eu masina si mai tare... de ce daca nu ai tu sa nu aiba si altu...cata invidie frate... eu din partea mea... sa aveti toti Ferrari ...sa am si eu cu ce ma lauda in orasul asta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei