Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 nov 2011 - Anul XVI, nr. 280 (4878)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Val de nemulţumiri

Tensiuni la Termica, din cauza măsurilor de austeritate şi a dispariţiei locurilor de muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Soarta Termica, ultima mare unitate de producţie din municipiul Suceava, care este la un pas de a fi închisă anul viitor, dar şi nemulţumirile salariale ale angajaţilor de acolo, cărora le-a fost redusă săptămâna de lucru, inclusiv salariile şi nu le-au fost acordate bonuri de masă, au fost dezbătute într-o şedinţă publică, ieri, la Casa de Cultură a Sucevei.

Spre surprinderea celor din sală, dar şi a iniţiatorilor acestei întâlniri, la şedinţa sindicaliştilor din Termica şi-au făcut apariţia liderii USL – Cătălin Nechifor (PSD), Alexandru Băişanu (PNL), însoţiţi de consilierii locali Ovidiu Donţu, Doiniţa Cocriş şi Cornel Caşu, încât organizatorii s-au văzut nevoiţi să le atragă atenţia să nu exploateze acest subiect doar cu scop electoral, ci să se implice efectiv în rezolvarea ei, dacă le pasă de sutele de oameni care lucrează acolo.

 

Critici şi promisiuni

Pe parcursul a aproape două ore, reprezentanţii USL aproape au monopolizat discuţiile privind soarta Termica, declarând că ce se întâmplă acolo este un abuz al puterii şi promiţându-le oamenilor că îi vor sprijini, dacă vor lupta contra construirii unei noi centrale, private, pe ruinele actualei centrale.

Cătălin Nechifor a susţinut că Termica nu s-ar fi confruntat cu o criză a reducerii consumatorilor dacă autorităţile locale ar fi suplinit dispariţia consumatorilor industriali prin condiţionarea marilor centre comerciale care au apărut în Suceava de a se alimenta cu apă caldă şi căldură de la Termica.

Pe de altă parte, Ovidiu Donţu s-a angajat să reclame la DNA o serie de decizii ale administraţiei locale, referitoare la Termica, pe care el le consideră abuzive.

 

Măsuri pentru sprijinirea salariaţilor Termica

După plecarea politicienilor, liderul Sindicatului Prometeu, Iordănel Secrieru, s-a delimitat clar de implicarea politicului în discuţii: „Eu nu fac jocuri politice. Noi suntem sindicate şi nu facem politică”, readucând în discuţie problemele pentru care s-au întrunit acolo, adică protejarea drepturilor salariaţilor de la Termica.

Astfel, s-a vorbit despre măsurile care se impun a fi luate în cazul disponibilizării unui număr mare de angajaţi, despre programul de restructurare al Termica şi care ar fi şansele acesteia de a mai rezista pe piaţă după construirea unei noi centrale, sfătuindu-se în această privinţă cu preşedintele Federaţiei Energetica, Trăian Diliman, invitat special în acest scop.

După ore de discuţii, mai mult sau mai puţin furtunoase, între reprezentanţii conducerii Termica, sindicalişti şi politicieni, singurele concluzii certe au fost că salariaţii trebuie să îşi apere drepturile în instanţele de judecată, dar să şi fie uniţi pentru a lupta contra transformării Termica într-un morman de fiare care să fie vândut bucată cu bucată, dar şi pentru ca salariaţii care vor fi trimişi acasă să beneficieze de salarii compensatorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tensiuni la Termica, din cauza măsurilor de austeritate şi a dispariţiei locurilor de muncă.
 Vizualizări articol: 774 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 4 voturi
Tensiuni la Termica, din cauza măsurilor de austeritate şi a dispariţiei locurilor de muncă3.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Anchete discrete trimis de
(26 nov 2011, 17:07:54
Pai directorul lor,tocmai atunci a fost chemat de "rotofeiul din Arini" la un "capuccino" privind "marea investitie" de la depozitul de cenusa.O mai mare investitie decat asta,nici ca se putea.Sa aduca un investitor pentru centrala,sa modernizeze instalatia,sa mareasca capacitatile,sa returneze datoriile ,de unde bani...din " ☭ " ! "Fraierii" ce muncesc ptr a asigura caldura in apartamente,"fraierii"ce asigura scaunele caldute ale sefilor,"fraierii"ce-l fac pe "rotofei" sa stea linistit in scaunul de "edil-sef",trebuie sa taca si sa plece multumiti in somaj la anul ! Nu ? Ca deh....este fain sa "foooti" banii statului cum te taie capul,facand declaratii electorale naivilor,ce asteapta sa cumpere ziarul dis de dimineata.Asta da,.. management adevarat !Ori de cate ori trebuie sa discute cu salariatii,"valetul" edilului sef ,merge la un capuccino langa stadion ? Ca de "lucrat",stie sa-i "lucreze "pe toti "ilegal",folosindu-se de fel de fel de tertipuri ce-l descalifica ireversibil.Doar asa arata prietenilor,cat de "spiderman" este,cu astfel de "magarii".
2.   Puneti mana pe cheia de 60 si surubelnita! trimis de
(28 nov 2011, 06:57:02
Nu va mai luati dupa Iordanel care de atata tipm e presul directorilor. Puteti face un sindicat pe parte de reparatii electromecanice. Sindicatul sa-si deschida firma cu tot ce se poate executa si sa concesioneze de la termica pe o suma minima si termen lung tot ce apartin de acest sector. Pana acum ati avut numei sefi care au stiut sa lustruiasca birourile si sa plece linistiti dupa 8 ore. Aveti ocazia ca pe langa reparatiile si intretinerea asigurata termicii sa puteti castiga piata zonala in acest domeniu ca aveti cu ce. E pacat sa asteptati si sa va luati dupa o mana de manageri care clocesc numai prostii. Invatati sa margeti pe picioarele voastre pana nu e prea tarziu, ca n-o sa va planga nimeni de mila. Umflatu` ala de director caruia grasimea ia luat locul creierului va vinde pe 2 lei. Trimiteti sefii de sectie la munca, sa gasesca lucrari, sa invete sa faca devize, sa factureze o lucrare, ca sunt tolomaci de tot. Aveti toata baza materiala, spatiu, utilaje, pentru care un investitor ar fi bucuros sa-l aiba dea moaca.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei