Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 nov 2011 - Anul XVI, nr. 280 (4878)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Farmacia naturii

Remedii pentru anxietate

Anxietatea este “reacţia în caz de alarmă” a organismului faţă de stresul fizic sau psihologic.

O stare de anxietate acută poate să apară înaintea unui eveniment important, cum ar fi un examen sau un interviu pentru un loc de muncă, dar de obicei durează  doar puţin după eveniment.

La unele persoane însă anxietatea se cronicizează, afectându-le serios capacitatea de a face faţă vieţii de zi cu zi. Simptomele  - senzaţie de sufocare, durere în piept, furnicături în mâini şi picioare, leşin, etc. În perioadele de stres, organismul consumă mai repede nutrienţii, şi dacă aceştia nu sunt înlocuiţi printr-o alimentaţie de susţinere adecvată, sistemul nervos îşi pierde progresiv resursele şi se instalează starea de anxietate.

Iată de ce este important să aveţi o dietă sănătoasă - bogată în carbohidraţi (pâinea integrală, bananele, hrişca, orezul brun, etc.). Includeţi şi acizi graşi esenţiali (din cereale integrale, nuci, seminţe crude şi legume), vitamine (în special din complexul B) şi minerale pentru a susţine sistemul nervos.

Mâncaţi puţin şi des în timpul zilei, pentru a menţine constant nivelul zahărului în sânge.

Păstrarea echilibrului între perioadele de odihnă, exerciţii şi activităţi recreative vă vor ajuta să vă simţiţi mai bine fizic şi să aveţi o atitudine pozitivă.

Când suferiţi de anxietate şi mai ales în atacuri de panică, respiraţia devine rapidă şi superficială (hiperventilaţia ). Nivelurile normale ale oxigenului şi bioxidului carbon din corp sunt perturbate. Pentru a le corecta, aşezaţi-vă pe un scaun, puneţi o mână pe partea inferioară a abdomenului şi respiraţi rar, încercând să  împingeţi aerul doar în partea inferioară. Mâna se mişcă în sus de fiecare dată când inhalaţi aer. Această “respiraţie abdominală” vă ajută să încetiniţi respiraţia şi să o faceţi mai profundă.

Relaxare:  Organismul este programat genetic să reacţioneze la situaţii periculoase prin schimbări fizice automate, care îl pregătesc “să lupte sau să fugă”. Din păcate, în multe dintre situaţiile cu care ne confruntăm astăzi, să fii gata de luptă sau să fugi nu este de prea mare folos, aşa încât tensiunea nervoasă are puţine posibilităţi de manifestare fizică exterioară. Puteţi contribui singur la dispersarea acestei tensiuni învăţând să vă relaxaţi. O soluţie ar putea fi să vă înscrieţi la un curs de relaxare sau meditaţie ori să folosiţi una dintre numeroasele casete audio sau video cu lecţii de relaxare.

Dieta: Anxietatea scade sau creşte apetitul. Alegeţi alimente bogate în complexul de vitamine B, vitamina E, calciu şi magneziu. (lipsa acestora poate contribui la instalarea anxietăţii). Eliminaţi zahărul rafinat din alimentaţie şi mâncaţi mai puţine alimente pe bază de faină albă. Evitaţi alcoolul şi băuturile cu cofeină. În locul lor se poate consuma apă de izvor, sucuri naturale de fructe sau ceaiuri din plante.

Aromoterapie: - Pentru a prepara un ulei de masaj, adăugaţi câte 2 picături de ulei de levănţică, santal şi cimbru şi 5 picături de ulei de  busuioc la 2 linguriţe de ulei vegetal presat la rece, cum ar fi uleiul de migdale dulci, uleiul de floarea soarelui sau de măsline. În sarcină omiteţi uleiul de busuioc. Puneţi câteva picături de ulei de levănţică într-un bol cu apă foarte fierbinte şi inhalaţi vaporii parfumaţi timp de cinci minute.

Fitoterapie: Beţi o cană cu ceai de verbină, ovăz sălbatic sau ginseng de trei ori pe zi timp de două sau trei săptămâni. Consumaţi suplimente pe bază de cătină, spirulină, mumio, ganoderma, orz verde, lucernă, aloe vera.

Pentru a reduce încordarea din timpul zilei şi a ajuta somnul, se poate folosi ceai de muşeţel, flori de tei, valeriană, hamei sau passiflora.

Remediile şi recomandările  prezentate mai sus, trebuie utilizate DOAR sub îndrumarea şi supravegherea unui terapeut specialist.

Mihai Marius MOISOIU
psiholog – psihologie clinică
terapeut – terapii alternative
Tel : O753937223
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Remedii pentru anxietate.
 Vizualizări articol: 694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Remedii pentru anxietate4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(26 nov 2011, 11:32:15
Psihiatria e o nebunie mai mare decât boala pe care o tratează
Şi ( să fie tabloul complet) vine psihologia şi o completează
Psihanaliza pentru to(n)ţi [cu subiect şi predicat] o devoalează

Un căţel de companie e mai util decât 5 terapeuţi
Căţelul te iubeşte NECONDIŢIONAT ... ăşt’lalţi sunt , din start , vânduţi
Şi-apoi ( sincer ) cu cine-ţi place , mai mult , să discuţi ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei