Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 sep 2011 - Anul XVI, nr. 225 (4823)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Săptămâna mobilităţii

Zeci de biciclişti şi rolleri au mărşăluit pe străzile Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un convoi neobişnuit, de biciclişti, rolleri şi pietoni, a mărşăluit ieri pe străzile Sucevei, în încercarea de a transmite sucevenilor un mesaj de protejare a mediului şi a sănătăţii proprii.

“Vrem să sensibilizăm opinia publică, să-i determinăm pe oameni să facă mai multă mişcare, să renunţe la maşini şi să aleagă o alternativă de deplasare, dar nu doar astăzi, ci să facă în general mai multă mişcare”, a spus Ioan Drăgoi, unul dintre participanţii la marşul organizat pentru marcarea zilei “Circulaţie fără maşini”, din cadrul Săptămânii mobilităţii europene.

Acţiunea a fost organizată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava, în parteneriat cu Primăria Suceava şi cu eco-şcolile din municipiu, sub deviza “Mobilitate alternativă”.

“Am organizat un marş al bicicletelor, rolelor şi al mersului pe jos, pentru a trage un semnal de alarmă asupra necesităţii de a merge mai mult pe jos sau cu mijloace de transport alternative, fără emisii de gaze de eşapament.

Acest lucru este favorabil atât sănătăţii concetăţenilor noştri, cât şi pentru protejarea mediului înconjurător”, a declarat directorul adjunct al APM Suceava, Iluţă Cocriş.

Elevii, dar şi profesorii mai multor şcoli generale din Suceava s-au arătat entuziasmaţi să participe la o astfel de acţiune, cu atât mai mult cu cât bicicleta sau mersul pe role e o pasiune pe care o au, dar de care nu se pot bucura cum ar trebui, în lipsa unor amenajări speciale pe străzile oraşului.

„Vrem să promovăm mersul pe bicicletă, să fie implicaţi cât mai mulţi participanţi la trafic. Din păcate nu avem condiţii de circulat normal pe biciclete în oraş. Ar trebui făcută o pistă de biciclete, dar nu pe trotuare, pentru că pietonii nu respectă dreptul nostru de a circula pe acolo”, a declarat Daniel Ciobanu.

Marşul mobilităţii alternative a pornit din zona Galleria Mall, până în faţa sediului Primăriei Suceava, tinerii biciclişti, rolleri şi pietoni invitându-i pe suceveni să circule mai puţin cu maşinile şi mai mult cu mijloace alternative, ecologice, sau cu transportul în comun.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de biciclişti şi rolleri au mărşăluit pe străzile Sucevei.
 Vizualizări articol: 1323 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Zeci de biciclişti şi rolleri au mărşăluit pe străzile Sucevei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce?? trimis de
(23 sep 2011, 12:20:42
acum vreo 3-4 ani cand am organizat eu cu cativa biciclisti din suceava asa ceva, am fost vreo 30 din care 15 veniti din radauti inclusiv in bacau. nimeni din presa nu a fost interesant in momentul ala. acum noroc ca a venit Iluţă Cocriş ca altfel nici acum nu era mediatizat deloc. si am poze, am filme, am de toate in caz ca nu ma credeti
2.   ... trimis de
(23 sep 2011, 14:38:36
Bicileta, comportamentul civilizat si civilizatia in general sunt lucruri necunoscute romanului ! De ce dl Flutur si dl. Lungu nu au participat si ei ? In schimb ii vedem pe bicicleta cu alaiul presei dupa dumnealor cand se plimba hai hui prin sat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei