Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 sep 2011 - Anul XVI, nr. 225 (4823)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Tratament” penal

Înşelaţi de un escroc în timp ce aşteptau în ambulatoriul Spitalului Judeţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două persoane au fost înşelate în timp ce aşteptau la ambulatoriul Spitalului Judeţean Suceava, în zona Unităţii de Primire a Urgenţelor, poliţiştii bănuind că ambele fapte au fost comise de unul şi acelaşi escroc.

Prima victimă a fost un bătrân în vârstă de 77 de ani, Nicolae M., din comuna Mănăstirea Humorului.

Miercuri dimineaţă, bătrânul, care avea braţul drept imobilizat în ghips, aştepta la rând să intre la un consult în ambulatoriul spitalului. Lângă el s-a aşezat la un moment dat un bărbat care a adus vorba despre pensie. După ce-a aflat că bătrânul are o pensie de 300 de lei, respectivul bărbat i-a spus că a apărut o nouă ordonanţă de urgenţă prin care poate obţine bani în plus, arătându-se contrariat că bătrânul nu ştia de noile modificări legislative.

Escrocul i-a spus septuagenarului că poate să îl ajute pentru a face toate demersurile să obţină o pensie mărită şi 3.000 de lei, pentru început. În schimbul acestor favoruri, bărbatul i-a cerut bătrânului un comision de 300 de lei.

Nicolae M. i-a dat toţi banii pe care-i avea asupra sa, în total 220 de lei, crezând în povestea escrocului. Acesta din urmă, însă, s-a prefăcut că vorbeşte la telefon cu o altă persoană, chipurile pentru a rezolva problema cu pensia bătrânului, după care i-a spus lui Nicolae M. să aştepte în acel loc, că o să vină o persoană să-l caute.

Escrocul a plecat, iar bătrânul a aşteptat câteva zeci de minute, până când şi-a dat seama că a fost înşelat, fiind anunţată poliţia.

Ieri, în jurul 11:30, poliţiştii au fost sesizaţi despre o nouă înşelăciune, tot la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Suceava.

De data aceasta, victimă a căzut o femeie din comuna Bălcăuţi, Aurica S., în vârstă de 48 de ani. Escrocul, un bărbat în vârstă de 35-40 de ani şi aproximativ 1,80 metri înălţime, a intrat în vorbă cu ea şi, aflând cu ce probleme a ajuns la spital, i-a spus că o poate pune în legătură cu un medic pentru o intervenţie chirurgicală.

Pentru acest lucru, însă, era nevoie şi de o şpagă, aşa că femeia i-a dat escrocului 300 de lei. Când şi-a dat seama că a fost trasă pe sfoară, ţeparul era departe.     

„În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, cercetările fiind continuate de poliţiştii din cadrul Biroului investigaţii criminale Suceava în vederea identificării autorului”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Înşelaţi de un escroc în timp ce aşteptau în ambulatoriul Spitalului Judeţean.
 Vizualizări articol: 2530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Înşelaţi de un escroc în timp ce aşteptau în ambulatoriul Spitalului Judeţean5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ..... trimis de
(23 sep 2011, 11:51:01
prostia se plateste.....
2.   Comentariu trimis de
(23 sep 2011, 20:16:26
Mama prostilor e mereu gravida.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei