Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 sep 2011 - Anul XVI, nr. 224 (4822)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boli exotice

Sucevean bolnav de malarie, internat la Bucureşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean stabilit de câţiva ani în Grecia a fost diagnosticat la întoarcerea în ţară cu malarie. Bărbatul a fost internat iniţial la Spitalul Judeţean de Urgenţă, în secţia de Gastroenterologie, de unde a fost transferat la Bucureşti, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş”.

Viorel B., în vârstă de 51 de ani, din Mereni - Plopeni, s-a aflat în perioada 1 septembrie 2008 – 1 septembrie 2011, în Grecia, la muncă. În data de 2 septembrie 2011 bărbatul a revenit în ţară, dar la scurt timp a ajuns la spital, în Suceava, din cauza unei hemoragii digestive. După o serie de consulturi şi investigaţii, medicii au ridicat suspiciunea de malarie, iar pe data de 16 septembrie l-au trimis în Capitală, cu o ambulanţă, unde, în urma unor analize specifice, diagnosticul a fost confirmat. Viorel B. a fost depistat cu malarie plasmodium vivax, cea mai răspândită specie (dintre cele patru) a parazitului care provoacă malaria la om.

 

Avertisment pentru turişti

Directorul medical al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Cătălina Zorescu, a reamintit ieri persoanelor care aleg să călătorească în Grecia că, în această ţară, au fost înregistrate cazuri de malarie.  

Având în vedere această situaţie, medicul a recomandat populaţiei să fie mai atentă în ceea ce priveşte măsurile de protecţie împotriva ţânţarilor, respectiv să utilizeze produsele repelente care se aplică pe piele împotriva acestor insecte (creme, geluri, spray-uri). Deoarece cazurile de malarie înregistrate sunt limitate ca număr, nu se recomandă profilaxia medicamentoasă antimalarică.

 

Cum se manifestă malaria

Primele semne ale malariei sunt febră, transpiraţie, stare generală alterată şi frisoane (în funcţie de tipul de malarie). În stadiile precoce, simptomele malariei sunt similare cu ale altor infecţii bacteriene sau virale, cum ar fi febră, frisoane, cefalee, transpiraţii, astenie, greţuri, vărsături. Severitatea simptomelor depinde şi de starea generală de sănătate a pacientului, dar şi de tipul particular al parazitului.

Nediagnosticată şi netratată la timp, malaria poate evolua sever cu alterarea stării de conştienţă, paralizii, convulsii, comă, insuficienţă renală sau insuficienţă respiratorie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevean bolnav de malarie, internat la Bucureşti.
 Vizualizări articol: 1458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Sucevean bolnav de malarie, internat la Bucureşti3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei