Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 sep 2011 - Anul XVI, nr. 224 (4822)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Despăgubiri de aproape 140.000 de lei pentru victimele inundaţiilor din Iţcani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Familiile care au suferit pagube în urma inundaţiilor accidentale care au avut loc în Iţcani la începutul lunii septembrie vor primi despăgubiri de aproape 140.000 de lei din partea Primăriei Suceava.

Primarul Ion Lungu a precizat că, în urma realizării anchetelor sociale la 59 de familii din Iţcani, vor fi acordate ajutoare unui număr de 50 de familii, diferenţiat, în funcţie de gravitatea pagubelor suferite.

“Vom acorda ajutoare, în prima fază, la 50 de familii afectate din cele 59 la care au fost făcute anchete sociale. O parte din oameni au refuzat să primească ajutoare – cei care au pagube mici. În alte cazuri, casele sunt închiriate, cei care locuiesc în ele nu pot solicita ajutoare, ci numai proprietarii, din care unii sunt plecaţi chiar şi în străinătate”, a explicat şeful municipalităţii sucevene.

Valoarea despăgubirilor care vor fi acordate, prin decizia Consiliului Local Suceava, este de minim 1.500 de lei şi maxim 5.000 de lei, în funcţie de pagubele suferite.

Astfel, 15 familii cărora nu le-au fost inundat locuinţele, ci doar curţile şi beciurile, vor primi câte 1.500 de lei, nouă familii, care au suferit pagube prin inundarea curţilor, grădinilor şi anexelor vor primi câte 2.000 de lei, 11 familii, cărora le-au fost inundate parţial locuinţele, beciul, curtea şi grădina – 3.000 de lei. De asemeni, alte 12 familii, care au suferit pagube grave, prin inundarea locuinţei, afectarea mobilierului şi distrugerea aparatelor electrocasnice, vor beneficia de un sprijin de 4.000 de lei de la bugetul local, în vreme ce la trei familii, cărora le-au fost distruse casele (făcute din chirpici sau zgură) li se vor acorda câte 5.000 de lei despăgubire.

Primarul Sucevei a precizat că pe lângă aceste ajutoare financiare, sinistraţii au beneficiat şi de ajutoare constând în materiale de construcţii, în valoare de câteva zeci de mii de lei.

“Am fost de două ori cu ajutoare materiale şi tot ce ni s-a sesizat că ar avea nevoie le-a fost dus – ciment, var, cherestea, OSB, nisip, balast - de toate le-am dus”, a adăugat Ion Lungu, care a mulţumit preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, şi prefectului Sucevei, Sorin Popescu, pentru că au contribuit cu materiale de construcţii pentru refacerea gospodăriilor inundate dintr-o gafă a SGA, care a dat drumul apelor din barajul de la Lipoveni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Despăgubiri de aproape 140.000 de lei pentru victimele inundaţiilor din Iţcani.
 Vizualizări articol: 1046 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Despăgubiri de aproape 140.000 de lei pentru victimele inundaţiilor din Iţcani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei