Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 sep 2011 - Anul XVI, nr. 224 (4822)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Igaş, după Consiliul JAI: Olanda şi Finlanda au ignorat valori des invocate - parteneriat, încredere

Joi, 22 Septembrie 2011 (18:49:01)

Olanda şi Finlanda au ignorat valori precum încredere, parteneriat şi responsabilitate, des invocate atunci când sunt definite principiile de funcţionare ale spaţiului Schengen, a declarat ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, la finalul reuniunii Consiliului JAI de joi.

Discuţiile de joi au reprezentat un moment de cumpănă, nu doar pentru România şi Bulgaria, dar şi pentru Uniunea Europeană în ansamblul ei, a spus Traina Igaş, într-o declaraţie de presă la finalul Consilului JAI.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a apreciat însă faptul că marea majoritate a statelor membre nu s-au mărginit la a recunoaşte îndeplinirea tuturor cerinţelor de aderare la spaţiul Schengen de către România şi Bulgaria, dar au dorit să-şi exprime şi dezacordul pentru impunerea unor cerinţe suplimentare celor două ţări candidate, fapt care echivalează cu schimbarea regulilor în timpul jocului, potrivit unui comunicat transmis de MAI.

Demnitarul român a mulţumit preşedinţiei poloneze "pentru hotărârea cu care a acţionat pentru respectarea valorilor şi normelor europene".

Ministrul Igaş a precizat că, în perioada următoare, va continua discuţiile cu Haga şi Helsinki pentru găsirea unui compromis, exprimându-şi speranţa că Olanda şi Finlanda vor avea "o reacţie promptă şi constructivă".

Preşedinţia poloneză a UE a anunţat că două state au făcut imposibilă adoptarea unei decizii privind Schengen, arătând că România şi Bulgaria au primit promisiunea, la data aderării la UE, că dacă îndeplinesc condiţiile necesare vor fi admise în Schengen, însă "promisiunea a fost încălcată".

"Astăzi, două state membre au făcut imposibilă adoptarea unei decizii privind extinderea Schengen. Acest lucru ne duce la o concluzie tristă în privinţa încrederii reciproce între statele membre", a declarat Jerzy Miller, ministrul polonez de Interne, joi, la Bruxelles.

"La data semnării Tratatului de aderare, România şi Bulgaria au primit promisiunea că, dacă îndeplinesc condiţiile necesare, vor fi admise în Spaţiul Schengen. Ştim din aprilie că au îndeplinit condiţiile. Azi, promisiunea a fost încălcată", a mai spus ministrul polonez. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş, după Consiliul JAI: Olanda şi Finlanda au ignorat valori des invocate - parteneriat, încredere.
 Vizualizări articol: 818 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Igaş, după Consiliul JAI: Olanda şi Finlanda au ignorat valori des invocate - parteneriat, încredere5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei