Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 sep 2011 - Anul XVI, nr. 224 (4822)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Incredibil

Băgat în arestul IPJ Suceava, după o nouă greşeală a autorităţilor din Franţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La câteva săptămâni de la scandalul provocat de cazul botoşăneanului Marius Murariu, tânărul de 31 de ani arestat la Suceava în baza unui mandat european de arestare şi trimis în Franţa, unde a stat nu mai puţin de 110 zile după gratii, pentru jafuri pe care nu le-a comis, autorităţile franceze au recidivat iar, marţi seară, în arestul poliţiei judeţene a ajuns încă un bărbat încătuşat, din câte se pare, pe nedrept.

De data aceasta, victima a fost un cetăţean din raionul Briceni, Republica Moldova, Vasile Iacuboi, în vârstă de 55 de ani, cu domiciliul în Mogoşoaia -Ilfov.

Marţi, bărbatul se afla la volanul maşinii proprietate, fiind însoţit de soţia sa, şi a intrat din Republica Moldova în România, prin PTF Rădăuţi Prut (Botoşani), intenţionând să ajungă la Spitalul Clinic Fundeni.

Vasile Iacuboi a fost diagnosticat în urmă cu aproximativ doi ani cu cancer de colon şi a fost supus unor intervenţii chirurgicale. Acum două zile, moldoveanul, care are şi cetăţenia română, mergea la un nou consult medical. Nu a mai ajuns la Spitalul Fundeni, ci într-o celulă a arestului Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

Poliţiştii de frontieră de la Rădăuţi Prut au constatat în urma verificărilor că pe numele lui Vasile Iacuboi figurează o semnalare din partea autorităţilor franceze, potrivit căreia moldoveanul a fost condamnat la un an de închisoare în Franţa şi mai are de executat încă cinci luni şi jumătate din pedeapsă.

Aşa cum sunt procedurile în astfel de situaţii, Iacuboi a fost reţinut, predat poliţiştilor de la Investigaţii Criminale şi adus în faţa unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

În zadar a încercat să explice moldoveanul că e vorba de o greşeală, că acea pedeapsă de un an de închisoare a ispăşit-o de mult, prin 2005, că are acte cu care să-şi dovedească nevinovăţia.

În noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 1:00, a fost băgat la celulă, fiind reţinut pentru 24 de ore. 

Soţia moldoveanului nu a avut de ales şi a dormit în maşină, în vamă, alertându-şi fiul de cele întâmplate.

Băiatul lui Vasile Iacuboi a ajuns ieri la Suceava, din Republica Moldova, şi a adus cu el şi documentele care arată că tatăl său şi-a ispăşit pedeapsa şi că mandatul european e o greşeală a autorităţilor franceze.

 

Grav bolnav în arest, lăsat să aştepte până dimineaţă 

Daniel Tudosă, avocatul lui Vasile Iacuboi, ne-a declarat, ieri, pe holurile Palatului de Justiţie, că nedreptăţile făcute clientului său au continuat şi după ce acesta a ajuns arestul poliţiei. Deoarece Vasile Iacuboi are grave probleme de sănătate, avocatul susţine că a solicitat să vină un medic să-l consulte.

„Era pe la 3-4 noaptea când ofiţerul de serviciu a sunat la medicul care era de permanenţă în acea noapte, iar acesta a spus sec că poate să aştepte până dimineaţă. Am sunat pe la 8:30 la arest, iar medicul tot nu ajunsese...”, era revoltat apărătorul lui Vasile Iacuboi.

 

„Mi-au pus lanţuri ca la un câine”

Vasile Iacuboi, de meserie şofer, a fost condamnat la un an de închisoare în Franţa, după ce în maşina în care se afla împreună alţi doi cetăţeni moldoveni au fost găsite două pistoale deţinute ilegal.

Bărbatul a stat aproximativ şapte luni după gratii, în perioada martie –octombrie 2005,  după care a fost eliberat sub control judiciar.

Timp de cinci luni şi jumătate, până la executarea integrală a pedepsei, a fost nevoit să meargă periodic în Franţa, la început chiar şi de două ori pe lună, pentru o simplă semnătură dată la poliţia oraşului francez în care a fost arestat iniţial.

În anii ce au urmat, bărbatul a fost prin mai multe ţări europene şi a trecut de fiecare dată fără probleme de controalele din vamă. Până acum două zile, când a fost reţinut în vama de la Botoşani şi încarcerat la Suceava.

„M-au luat ca pe un câine. Nu am schimbat adresa fixă, nume, telefon... sună-mă, cheamă-mă dacă ai nelămuriri, dar nu-mi pune lanţuri ca la un câine. Mi-au lăsat soţia în drum, în maşină, în frig...”, era revoltat bărbatul, ieri după-amiază, în timp ce aştepta, încătuşat, pe holul Curţii de Apel Suceava judecarea propunerii arestării preventive.

Soţia şi fiul său aşteptau cu teamă sentinţa judecătorilor.

După aproximativ jumătate de oră, instanţa a decis: Vasile Iacuboi se va întoarce în libertate, urmând ca săptămâna viitoare, când va sosi şi mandatul de arestare emis pe numele său, să se prezinte din nou la Curtea de Apel Suceava, pentru clarificarea situaţiei.

„O lege lacunară a dus la această situaţie şi, după ce se va sfârşi totul, vom decide dacă vom da în judecată statul francez”, a mărturisit avocatul Daniel Tudosă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băgat în arestul IPJ Suceava, după o nouă greşeală a autorităţilor din Franţa.
 Vizualizări articol: 4719 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 7 voturi
Băgat în arestul IPJ Suceava, după o nouă greşeală a autorităţilor din Franţa4.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce fel de cetatean ? trimis de
(22 sep 2011, 11:21:19
A facut 1 an de puscarie in Franta ca cetatean moldovean sau ca cetatean roman? Dupa parerea mea la toti basarabenii astia care sunt prinsi la furat in strainatate sa li se ridice cetatenia romana. Ei se folosesc de pasaportul romanesc pentru a putea calatori, dar fac infractiuni in numele nostru, ca cetateni romani! De vina este Statul Roman care pt cateva voturi in plus le-au acordat basarbenilor cetatenia romana cu prea mare usurinta!
2.   Frantuji boriti trimis de
(22 sep 2011, 12:44:45
cunosc cazuri cind cetateni romini au terminat de multi ani afacerile judiciare din tara asta de  ☭ > ma refer la Franta
3.   Pt. monitorul trimis de
(22 sep 2011, 12:48:09
e democratie ziaristi de caca, de ce mentine-ti cenzura!
Sunte-ti niste gunoaie
3.1  RE: Pt. monitorul trimis de
(22 sep 2011, 23:51:39
...probabil din cauza greselilor gramaticale te cenzureaza.
4.   COMPLETARE trimis de
(22 sep 2011, 13:47:12
DIRECTIVA 35-KGB,PROGENITURILE BOLSEVICE,RAMAN IN SISTEM,LA CESA TE ASTEPTI?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei