Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 sep 2011 - Anul XVI, nr. 224 (4822)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Aglomeraţie

Piaţa angro a Sucevei, sufocată de marfă şi de clienţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Piaţa angro a municipiului Suceava a devenit în ultimele zile un adevărat furnicar, oamenii făcându-şi cu greu loc unii printre alţii, iar strada care duce spre târg practic blocându-se.

Producătorii agricoli ori cei care doar se ocupă cu comerţul de acest gen au adus cantităţi foarte mari de mărfuri, iar clienţii se îmbulzesc să cumpere cartofi, fructe sau legume la preţuri mult mai mici decât în celelalte pieţe alimentare ale oraşului.

 

Ieri, în jurul orei 12.00, când reporterii Monitorul de Suceava au ajuns în zona pieţei angro (lângă Gara Burdujeni), ambele sensuri ale străzii care duce spre aceasta erau blocate cu coloane formate din zeci de maşini.

Un poliţist local încerca să dirijeze traficul, însă nu putea face minuni. Printre maşini încărcate cu mărfuri pentru piaţă, vehicule de mare tonaj de la câteva societăţi din zonă, autoturismele clienţilor îşi găseau cu greu loc spre piaţă. Aşa se face că mulţi şoferi parcau la mare distanţă, deşi asta îi obliga să care în spate sacii cu mărfurile cumpărate.

 

Cumpărătorii, mulţumiţi, vânzătorii, mai puţin entuziaşti   

„E un pic mai ieftin aici. Ardei capia la 1,8-2 lei kilogramul, gogoşarii la fel. E mai ieftin, dar calitativ, faţă de cei aleşi în piaţă, sunt un pic mai jos. Dar totuşi merită....”, ne-a declarat Corneliu Lemni, un bărbat din Suceava, venit să-şi facă proviziile pentru iarnă din piaţa angro.

Cum anul acesta a fost unul bun pentru agricultură, producţiile fiind foarte mari, preţurile sunt destul de scăzute. Ele au ajuns la un nivel la care, susţin aproape unanim producătorii, nu prea au cum aduce profit.

„Anul ăsta nu va fi profit. Anul acesta muncim degeaba. A dat Domnul şi s-a făcut mult, şi de asta marfa nu are preţ. Anul acesta sunt cei mai frumoşi cartofi, până acum nu au mai fost niciodată aşa de mari”, a declarat Mihai Viţega, din Milişăuţi, unul dintre cei care vindeau ieri în piaţa angro.

De preţurile mici profită din plin cumpărătorii.

„Preţurile sunt destul de acceptabile, ardei capia am luat cu 1,50 de lei, peste tot era 2 lei, dar eu am găsit la 1,50. Merită de venit, preţul este foarte bun comparativ cu celelalte pieţe”, ne-a declarat, mulţumit de afacerea făcută, Vasile Huţan, un cumpărător din Măriţei.

 

În piaţa angro se face şi comerţ cu amănuntul

Ştiind că riscă să rămână cu marfa pe stoc, cei care vând produse agricole în piaţa angro nu îi refuză pe cei care achiziţionează cantităţi mici.  

„Este foarte multă marfă, este un an bogat, sunt mulţi producători şi foarte mulţi cumpărători. Preţul este mai mic ca în celelalte pieţe, iar mulţi dintre producători dau şi cantităţi mai mici, deci nu neapărat la sac, bax sau ladă, cum se vine la angro, ci şi la kilogram, ceea ce îl face pe omul de la oraş să vină să-şi facă aici aprovizionarea”, a precizat Vladimir Vasincu, administrator al pieţei.

Referitor la aglomeraţie, el a admis că piaţa angro este subdimensionată şi a amintit de necesitatea găsirii unui spaţiu mai mare pentru aceasta. Piaţa angro, susţine administratorul Vasincu, se bucură de un bun renume la nivel naţional, dovadă în acest sens fiind şi numeroşii producători din alte zone ale ţării care vin cu marfă aici.

 

Preţuri în piaţa angro

În piaţa angro kilogramul de cartof era vândut cu 50 de bani, însă mulţi erau dispuşi să mai lase din preţ, la 0,4 sau chiar 0,3 lei.

Varza era şi ea foarte ieftină, 30 de bani kilogramul, la cantităţi mai mari cumpărătorii negociind şi sub acest preţ.

Ceapa se vindea la 0,9-1 leu kilogramul, morcovii aproximativ la acelaşi preţ, iar roşiile puteau fi achiziţionate chiar şi cu 80 de bani kilogramul.

Ardeii capia erau vânduţi la 1,8-2 lei pe kilogram, în timp ce ardeii graşi aveau un preţ de 1,2-1,5 lei kilogramul. Foarte ieftin era şi pătrunjelul sau mărarul, vândut la aproximativ 3 lei kilogramul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Piaţa angro a Sucevei, sufocată de marfă şi de clienţi.
 Vizualizări articol: 3122 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Piaţa angro a Sucevei, sufocată de marfă şi de clienţi4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hhh trimis de
(22 sep 2011, 12:16:13
asa se scrie angro??? vai de capu meuuuu!!!
1.1  RE: Hhh trimis de
(22 sep 2011, 13:38:11
ANGRÓ adv. În cantitate mare; cu ridicata, cu toptanul. [Scris și engros] – Din fr. en gros.
2.   Teapa mare!!! trimis de
(22 sep 2011, 15:28:30
De ce nu scrieti si de marfa stricata care se găseşte in interiorul sacilor? Sau de stilul de umplere a sacilor cu ajutorul burlanelor? "Afara-i vopsit gardul si inauntru-i leopardul".
3.   Huooo trimis de
(22 sep 2011, 19:44:38
rahat de piata,, mai prost pozitionata ca acolo nu se putea, plina de boraciuni de tigani, daca intri acolo si iesi cu masina neatinsa esti norocos, scarboase autoritati mai avem

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei