Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 sep 2011 - Anul XVI, nr. 224 (4822)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Răfuieli violente

Tânăr în stare critică după un atac criminal în războiul a două găşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Răfuielile cu iz interlop dintre două grupuri de tineri din Stulpicani au atins cote dramatice marţi seară, când un tânăr în vârstă de 22 de ani a ajuns în stare foarte gravă la spital după ce a fost atacat şi lovit de un grup de patru, cinci indivizi. El a fost tăiat foarte adânc în zona capului, foarte probabil cu o sabie.

 

Tânărul care se zbate acum între viaţă şi moarte, Gavril Dumbravă, din Stulpicani, se afla, marţi seară, alături de trei prieteni la sala de sport din incinta căminului cultural din comună. Ei au petrecut acolo aproximativ o oră şi jumătate, până la 19.30.

„Am fost împreună la sală şi plecam spre casă. L-am lăsat acasă pe Dumbravă Gavril şi imediat, după trei minute, l-am văzut cum fugea. L-au aşteptat în curte să-l bată, l-au ajuns în stradă şi l-au lovit, cu o sabie sau ceva”, a declarat Marian Florin Catrinar, unul dintre prietenii victimei. Acesta şi ceilalţi cunoscuţi ai victimei spun că i-au văzut pe agresori fugind, fără a-şi da seama, din cauza întunericului, cine erau aceştia.

Firul evenimentelor este confirmat şi de poliţie. Vistimal, se arată într-un comunicat al poliţiei, a fost acostată de mai mulţi tineri pe uliţa ce duce spre casa sa, fiind lovită cu obiecte contondente în zona capului şi în abdomen.

 

În comă, cu leziuni la nivelul creierului

Din păcate, loviturile aplicate tânărului au fost de o violenţă extremă. Prietenii săi au povestit că l-au găsit pe uliţă cu o tăietură înfiorătoare în cap.   

Dumbravă a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava în comă de gradul III.

„În urma investigaţiilor efectuate s-au decelat leziuni la nivelul creierului cu hematom extradural grav, cu contuzii multiple”, declara, marţi seară, la scurt timp după internarea pacientului, medicul Liviu Cârlan, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean.

Tânărul în vârstă de 22 de ani a fost operat de urgenţă, ieri starea acestuia rămânând gravă, cu prognostic destul de rezervat.

 

O continuare a unei răfuieli de acum două săptămâni

Având în vedere modul cum s-a produs agresiunea, fapta a fost încadrată la tentativă la infracţiunea de omor, ofiţeri ai Serviciului de Investigaţii Criminale al Poliţiei demarând imediat o anchetă, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Acest atac nu este nici pe departe un conflict spontan. În urmă cu aproape două săptămâni, în zona Tărnicioara-Ostra a izbucnit o încăierare în care au fost implicaţi mai mult de zece indivizi din Stulpicani şi Ostra. Atunci, şifonaţi au ieşit doi fraţi din comuna Stulpicani, George şi Constantin Flocea, cunoscuţi ca indivizi foarte periculoşi în localitate. După agresiunea de atunci cei doi au jurat răzbunare, în zonă fiind mobilizate ulterior numeroase forţe de poliţie şi jandarmi.

De altfel, apropiaţii victimei au declarat poliţiei că i-au văzut marţi seară, înaintea agresiunii, pe cei doi fraţi în zona casei unde locuieşte victima, fiind convinşi că ei sunt autorii, cu ajutorul unor complici. Aseară, anchetatorii aveau un cerc de suspecţi care îi includea şi pe fraţii din familia Flocea, însă până în jurul orei 19.00 nu fusese încă nimeni reţinut.

 

Situaţie tensionată în Stulpicani

Tânărul de 22 de ani aflat acum în stare gravă nici măcar nu a participat direct la răfuiala de acum aproximativ două săptămâni, căzând victimă, se pare, doar pentru că se află într-un grup rival agresorilor.   

În Stulpicani situaţia este cât se poate de tensionată. Localnicii vorbesc de grupuri de infractori, de taxe de protecţie şi de intimidări pe faţă de care poliţiştii ştiu de multă vreme, acum atingându-se practic doar vârful acestor confruntări.  

„Ceea ce s-a întâmplat cu acest tânăr din păcate nu miră, e un fenomen mai vechi în comună, o problemă veche, cu aceste acte de violenţă”, a declarat primarul comunei Stulpicani, Vasile Ostanschi.

Tot marţi seară, la Spitalul Judeţean a mai ajuns un tânăr din Stulpicani, Iliuţă Agapi, cu o tăietură în zona abdomenului. La Poliţie el a declarat însă că s-a accidentat singur, agăţându-se într-un gard, variantă considerată puţin probabilă de anchetatori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânăr în stare critică după un atac criminal în războiul a două găşti.
 Vizualizări articol: 4017 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 7 voturi
Tânăr în stare critică după un atac criminal în războiul a două găşti4.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Zona une sabia si cutitul e la putere trimis de
(22 sep 2011, 11:41:04
Cei straini ar fi indicat si bine sa ocoleasca aceasta zona ''Stulpicani si Ostra'' . Cei 2 infractori sunt niste mancatori de bataie si tot nu s-o saturat de toate bataile luate de la cei din Ostra si din zona respectiva. La puscarie cu ei ! Cat despre cel care presupune creca de frica!!! ca este lovit din pricina unei sarituri de gard este din Ostra. Prea mare coincidenta si in aceasi seara. Pacat ca trebuie sa plateasca cu viata unii oameni nevinovati si sunt in libertate infractorii si smecherii care scot sabia daca nu le place moaca ta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei