Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 sep 2011 - Anul XVI, nr. 224 (4822)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Martens: PDL şi UDMR, parteneri de încredere ai PPE, trebuie să rămână uniţi

Joi, 22 Septembrie 2011 (18:37:12)

Preşedintele Partidului Popular European, Wilfried Martens, a afirmat, joi, că PDL şi UDMR sunt parteneri de încredere la nivel european al PPE şi că e important să rămână unite şi i-a felicitat pe Traian Băsescu şi pe Emil Boc pentru măsurile dificile şi nepopulare luate.

"Domnule preşedinte Băsescu, domnule premier Boc, vă apreciem pentru că, în ciuda opoziţiei puternice din România, aţi reuşit să luaţi măsurile necesare pentru a combate criza economică. Ştim că măsurile luate nu sunt populare pe termen scurt, dar trebuie să luăm aceste măsuri şi să ne gândim mai departe de viitoarele alegeri. Aţi ştiut că singura soluţie va fi tăierea salariilor. Ştiu cât este de dificilă o astfel de decizie, dar pentru angajamentul european, chiar dacă dumneavoastră nu sunteţi încă în zona euro, v-aţi exprimat dorinţa de a participa la Pactul european şi sunteţi pentru o integrare profundă, ceea ce mă bucură. Pentru PPE, PDL şi UDMR sunt parteneri de încredere la nivel european. În calitatea de parteneri ai PPE e nevoie ca dumneavoastră să rămâneţi uniţi pentru a lupta împreună şi pentru a ne implementa valorile împreună'', a spus Martens.

El s-a referit la situaţia Ucrainei, afirmând că îşi doreşte ca până la finalul anului în curs să fie încheiat un Parteneriat de asociere cu această ţară.

"În cadrul vizitei în Ucraina am avut o discuţie lungă cu preşedintele Ucrainei în care i-am explicat valorile noastre. (...) Suntem pentru o europenizare a Ucrainei. Cred că Ucraina poate să joace un rol esenţial în parteneriatul estic. Vrem ca un parteneriat de asociere să fie încheiat înainte de finele acestui an. Ucraina trebuie, însă, să accepte valorile fundamentale apărate de UE", a mai spus Martens.

Acesta s-a referit şi la Republica Moldova, afirmând că "Moldova este, cu siguranţă, ţara care a reuşit să se apropie de aşteptările noastre cel mai mult". 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Martens: PDL şi UDMR, parteneri de încredere ai PPE, trebuie să rămână uniţi.
 Vizualizări articol: 845 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Martens: PDL şi UDMR, parteneri de încredere ai PPE, trebuie să rămână uniţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei