Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 sep 2011 - Anul XVI, nr. 223 (4821)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Social

O familie cu cinci copii din Iacobeşti aşteaptă iarna cu casa neterminată, fără nici o sursă de încălzire

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O familie cu cinci copii din Iacobeşti, comuna Grăniceşti, aşteaptă iarna cu casa neterminată, fără nici o sursă de încălzire. Maria şi Ionuţ Florescu au pierdut casa şi toată agoniseala anul trecut, la inundaţiile de la sfârşitul lunii iunie. Deşi şi-au început o nouă locuinţă, nu au reuşit să o termine, din cauza sărăciei. Singurul venit în casă este adus de tatăl copiilor, care lucrează cu ziua sau „prinde” câte un serviciu pe o perioadă determinată. „Cu un salariu în casă, cu soţia bolnavă, pentru că a suferit două operaţii chirurgicale, una dintre ele recent, colecistită acută litiazică (după o suferinţă cronică biliară litiazică), abia le asigur copiilor hrană şi cele necesare în casă. Au fost oameni foarte cumsecade, care mi-au dat de lucru, m-au plătit, unii m-au ajutat şi cu alte lucruri pentru familie, dar nu reuşesc să termin căsuţa şi îndată dă frigul”, ne-a spus Ionuţ Florescu.

Bărbatul a completat că se pricepe la construcţii, aşa că, dacă ar avea materiale, şi-ar termina singur casa, „măcar o cameră completă, unde să stea copiii, să-şi facă lecţiile, să doarmă la căldură”.

 

Constatare

Viceprimarul comunei Grăniceşti, Constantin Gutău, şi cu Zamfira Filipiuc, referent cu urbanismul din partea Primăriei Grăniceşti, au constatat care este stadiul construcţiei casei în care locuieşte familia Florescu. Reprezentanţii primăriei au constatat că locuinţa în care trăiesc şapte suflete, părinţii şi cinci copii minori, este formată din două camere, un hol şi un grup sanitar, doar că nu au fost realizate, din lipsă de materiale, tencuielile exterioare, pe interior a fost tencuită doar o cameră, casa nu are duşumele şi tavane, nu sunt făcute sobele pentru încălzire şi casa nu este prevăzută pe interior cu uşi. În situaţia actuală, au mai precizat reprezentanţii Primăriei Grăniceşti, construcţia nu poate fi raportată ca terminată pentru impozitare.

 

Noapte de coşmar

Anul trecut, în noaptea de 28 spre 29 iunie, familia Florescu şi-a salvat copiii în ultima clipă din faţa apelor. „Eu făceam pâine în cuptor. Am văzut că plouă foarte tare. Prima dată m-am gândit să salvez copiii şi vaca, pentru că este greu fără lapte la atâtea guri. Am auzit un vuiet puternic şi nici nu ştiu când am ieşit cu copiii în braţe. I-am luat eu pe cei mai mici, soţul pe cei mai mărişori şi am fugit prin grădini, printre culturi, din calea apelor. Apa intrase în casă”, îşi aminteşte mama copiilor. Apa a venit cu atâta furie încât s-a prăvălit peste casă, intrând pe uşă, pe geam, pe sub temelie, astfel că, în miez de noapte, când proprietarii s-au întors să vadă ce a mai rămas din agoniseala lor, au văzut cum maşina de spălat plutea pe hol, dulapul cu haine era un mare morman de mâl, iar aparatura din casă a fost distrusă total.

 

Strigăt de ajutor!

Cel mai mult suferă copiii familiei Florescu (Estera, în vârstă de 3 ani, David, de 5 ani, Tabita, de 6 ani, Maria, de 12 ani, şi Ionuţ, de 13 ani) pentru că mai au nevoie de hăinuţe, încălţăminte, rechizite pentru şcoală, dar şi de alimente. Părinţii i-au trimis la şcoală şi grădiniţă cu ce au avut mai bun. Dar abia acum li s-au cerut caiete speciale şi alte rechizite, pe care părinţii încă nu au avut bani cu ce să le cumpere.

Cei care pot să-i ajute pe copii cu haine, rechizite sau pe părinţi cu materiale de construcţii, cu care să-şi termine căsuţa, să-şi facă măcar o sobă, pentru ca cei mici să nu sufere de frig la iarnă, pot să sune la numărul de telefon 0758 528 519 sau pot lua legătura cu referentul social din Primăria Grăniceşti, telefon 0230 414 552.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O familie cu cinci copii din Iacobeşti aşteaptă iarna cu casa neterminată, fără nici o sursă de încălzire.
 Vizualizări articol: 1076 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
O familie cu cinci copii din Iacobeşti aşteaptă iarna cu casa neterminată, fără nici o sursă de încălzire5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(21 sep 2011, 11:05:05
Aş vrea să revin acolo unde-mi place
Dar am sub picioare o realitate ce zace
Strângând din cleşti , cu copitele pe mine
Urlându-mi ( fals ) : să trăiţi bine ! ! !

Aş vrea să mă duc acolo unde-i place
Acolo unde şi băsistu’ fair-play să joace
Băsist ce acum are valorile răsturnate
Şi prezenturile , şi adevărurile amânate

Aş vrea să mă înşurubez în asfalt ( de ruşine )
Aş vrea să nu-i mai spun vecinului : străine
Să-mi pun sufletu’ agitat în mâinile Domnului aş vrea
Aş vrea ca timpul de azi să se poată ... deconcentrá

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei