Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 sep 2011 - Anul XVI, nr. 223 (4821)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

În sprijinul copiilor orfani

Slujbă religioasă, expoziţie şi concert, la aniversarea Fundaţiei FARA, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fundaţia FARA România a organizat vineri, 16 septembrie, la Suceava, o serie de evenimente care au marcat 20 de ani de activitate în sprijinul copiilor orfani şi abandonaţi.

La eveniment au participat preşedinta Fundaţiei FARA UK, Jane Nicholson (rudă cu baroneasa Emma Nicholson), membri ai Consiliului de Conducere FARA UK, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Vasile Ilie, reprezentanţi ai Direcţiei pentru Protecţia Copilului Suceava, ai Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale Suceava, ai Bisericii Romano Catolice, Greco - Catolice şi Ortodoxe, copiii din programele FARA Suceava şi Bucureşti, copiii care au fost în Căminul „Sf. Nicolae”, dar care acum au propria lor familie, reprezentanţi mass- media, conducerea FARA România, managerii programelor FARA.

 

Servicii sociale pentru copiii abandonaţi

La ora 16:00, la Casa „Sf. Nicolae” din strada Calea Unirii, Nr. 11 A, a avut loc o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoţi, urmată de o expoziţie organizată de copiii din centru. De la ora 18:30, elevi ai Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava au oferit publicului, la Biserica Romano – Catolică „Sf. Ioan Nepomuk” Suceava, un concert de muzică clasică.

“Misiunea Fundaţiei FARA este să furnizeze servicii sociale pentru acei copii uitaţi, pentru tineri şi familiile acestora, care nu le pot asigura o viaţă decentă, atingerea potenţialului de care sunt capabili, ieşirea din cercul sărăciei, integrarea în viaţa socială şi economică prin promovarea valorilor creştine şi speranţa în viitor”, ne-a spus şefa Centrului rezidenţial “Sf. Nicolae”, Adriana Băeşu.

 

Şapte proiecte sociale, la Suceava

Fundaţia FARA activează în România din anul 1993 şi desfăşoară acţiuni în Bucureşti şi Suceava. Prin intermediul acestei fundaţii se derulează o serie de programe în domeniul protecţiei copiilor şi a tinerilor, cum ar fi grădiniţe, centre rezidenţiale, programe de prevenire a abandonului, programe de asistenţă maternală, centru de zi pentru copii cu dizabilităţi, centru rezidenţial pentru tineri cu dizabilităţi.

Şefa Centrului rezidenţial “Sf. Nicolae”ne-a spus că la Suceava Fundaţia FARA derulează mai multe proiecte.

„Este vorba de Serviciul specializat de asistenţă socială în centrul rezidenţial <Sf. Nicolae> – suport şi asistenţă pentru copii şi familie, proiect carefuncţionează din martie 1997, Centrul de Recuperare şi Reabilitare pentru tineri cu dizabilităţi<Sf. Mihail>, Centrul de zi pentru copiii din Baia, Asistenţă socio-psiho-educativă şi servicii de recuperare la domiciliul copiilor cu dizabilitaţi Programul Sf. Theresa, Centrul de zi <Sfântul Luca>Arbore, Programul de Prevenire a Abandonului Familial şi Şcolar de la Baia, Bogata şi Bunesti, Centrul de terapie pentru copii cu tulburări de spectru autist Nazaret”, ne-a explicat Adriana Băeşu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Slujbă religioasă, expoziţie şi concert, la aniversarea Fundaţiei FARA, la Suceava.
 Vizualizări articol: 957 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Slujbă religioasă, expoziţie şi concert, la aniversarea Fundaţiei FARA, la Suceava5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei