Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 sep 2011 - Anul XVI, nr. 221 (4819)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statistici negre

Bolile care îi răpun pe suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Principalele cauze de deces în judeţ sunt bolile de inimă, cancerul şi afecţiunile aparatului respirator. Traumatismele şi otrăvirile, ciroza ficatului şi hepatitele cronice vin din urmă. Aşa arată un raport al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, întocmit pentru luna iulie a anului în curs şi dat publicităţii recent de conducerea unităţii.

Potrivit documentului, în luna iulie s-au înregistrat 544 de decese, dintre care 331 au fost cauzate de bolile aparatului circulator, după cum urmează: hipertensiune arterială - 35, infarct miocardic - 39, alte forme de cardiopatie ischemică - 87, cord pulmonar cronic - nouă, boli cerebro-vasculare - 87 (restul până la 331 de decese au fost provocate de alte boli ale aparatului circulator decât cele menţionate).

 

24 de decese prin traumatisme şi otrăviri, în iulie 2011

Alte 102 decese au fost cauzate de tumorile maligne, printre care 13 la nivelul stomacului, nouă la nivelul traheii şi bronhiilor, patru la nivelul sânului, două la nivelul colului uterin şi opt la nivelul prostatei.

Locul trei în topul bolilor care îi omoară pe suceveni sunt cele ale aparatului respirator, cu 28 de decese, dintre care 15 prin bronhopneumopatie obstructivă cronică, iar zece prin pneumonie. Urmează traumatismele şi otrăvirile, cu 24 de decese în luna iulie 2011.

Locul patru în statistica neagră întocmită de DSP este ocupat de bolile aparatului digestiv, cu 17 decese în luna iulie a acestui an, printre care opt prin ciroza ficatului, două prin hepatită cronică şi unul prin ulcer. Alte 15 decese au fost cauzate de afecţiunile uro-genitale. În iulie, din totalul de 544 de decese, nouă au fost cauzate de bolile infecţioase şi parazitare, tuberculoza provocând şapte din cele nouă decese, restul fiind provocate de alte boli infecţioase sau parazitare.

 

Mortalitatea generală în iulie 2011, în scădere faţă de iulie 2010

Cifrele în ceea ce priveşte mortalitatea generală în judeţ sunt în uşoară scădere faţă de anul trecut, în aceeaşi perioadă, când s-au înregistrat 584 de cazuri, dintre care 349 prin boli ale aparatului circulator, 117 prin tumori maligne, 37 prin traumatisme şi otrăviri, 27 prin boli ale aparatului digestiv, 25 prin boli ale aparatului respirator, nouă prin afecţiuni ale aparatului uro-genital, patru prin boli infecţioase şi parazitare şi unul cauzat de tulburări mintale.

Specialiştii DSP susţin că trebuie să ne schimbăm modul de viaţă, să mâncăm sănătos, să renunţăm la ţigări şi să facem sport. Ei sunt de părere că o scădere a deceselor cauzate de boli precum cele cardiovasculare sau cancer poate fi posibilă numai prin prevenţie şi prin educarea populaţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bolile care îi răpun pe suceveni.
 Vizualizări articol: 1726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bolile care îi răpun pe suceveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Precizare trimis de
(19 sep 2011, 15:00:52
USOARA SCADERE A MORTALITATII,O AFLATI DIN ,,OBIECTIV''-UL DE AZI!
DESPRE ACUZATIA DE ATENTAT LA SANATATEA PUBLICA,CE SPUN ,,SPECIALISTII'' DSP?
DE ACEEA,SUSTINEM PCT 8,AL PROCLAMATIEI DE LA TIMISOARA.
SAU, POATE ,BOLNAVII DIN ANII TRECUTI,S-AU VINDECAT MIRACULOS.HMMM!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei