Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 sep 2011 - Anul XVI, nr. 221 (4819)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Fălticeni

Acţiune de colectare a deşeurilor electrice şi electronice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sâmbătă, 17 septembrie, între orele 09.00 şi 17.00, la Fălticeni a avut loc o acţiune de colectare a deşeurilor electrice şi electronice. Acţiunea a fost organizată de Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, în cadrul campaniei „Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!”.

Cele două puncte de colectare au fost amenajate în Piaţa “Nada Florilor” şi în Piaţa “Mihail Sadoveanu” din Fălticeni. Televizoare, aparate radio, imprimante, calculatoare, aparate de prăjit pâine sau pentru preparat sandvişuri, flexuri şi maşini de găurit, aspiratoare, maşini de spălat, frigidere, laptopuri au fost obiecte la care fălticenenii au renunţat, unii dintre ei cu greutate.

“Aşteptăm fălticenenii să aducă deşeuri electronice şi electrice la aceste puncte de colectare pentru a nu le arunca pe malul apelor sau în alte locuri care nu sunt amenajate pentru colectarea acestui tip de deşeuri. Nu toţi locuitorii oraşului au înţeles scopul acestei campanii, mulţi dintre ei aşteaptă ceva în schimbul acestor produse, neinteresându-i să participe la tombola organizată la sfârşitul acestei zile. Noi avem 25 de premii, dar răspunsul oraşului la această activitate este negativ”, ne-au declarat organizatorii acţiunii de colectare a deşeurilor electrice şi electronice.

La campanie au participat şi tineri voluntari, elevi ai Şcolii “Alexandru Ioan Cuza”, care ne-au declarat că prin reciclarea acestor electrocasnice vom proteja natura. În loc să aruncăm la gunoi aceste electrocasnice, echipa RoRec le va duce într-un loc special, unde vor putea fi reciclate.

Cristian Aurelian Ciumas, supraveghetor al campaniei, reprezentantul firmei Activ AD din Bucureşti, care asigură intermedierea pentru RoRec, ne-a spus că acţiunea de colectare a deşeurilor şi echipamentelor electrice şi electronice în scopul reciclării sau reutilizării celor care se mai pot utiliza are caracter non-profit.

 

Numărul aparatelor colectate a fost nesatisfăcător

“În acest scop facem o tombolă cu premii din partea unor sponsori, pentru a stimula cetăţeanul să le aducă, să-l învăţăm să le depoziteze în locuri special amenajate, nu pe marginea apei sau prin şanţuri. Numărul aparatelor colectate astăzi este foarte mic. Ne-am aşteptat la mult mai mult de la un municipiu, dar oamenii nu vor să se despartă de aceste aparate nefuncţionale şi care nu se mai pot repara, preferând să le dea la fier vechi pentru a primi ceva în schimb. Nici măcar cele 25 de premii puse în joc în cadrul tombolei nu i-au tentat să renunţe la aparatele electrice vechi”, ne-a spus Cristian Aurelian Ciumas. 

Premiile au constat în zece cuptoare cu microunde, zece ferăstraie verticale şi cinci maşini de tuns iarba. Începând cu luna iunie a acestui an, în urma a trei acţiuni derulate de RoRec în alte şase localităţi sucevene s-au adunat aproximativ 14,5 tone de deşeuri electrice şi electronice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acţiune de colectare a deşeurilor electrice şi electronice.
 Vizualizări articol: 1082 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Acţiune de colectare a deşeurilor electrice şi electronice2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei