Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 sep 2011 - Anul XVI, nr. 221 (4819)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Candidatură

Lungu: Următorul mandat de primar va fi pentru înfrumuseţarea Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat sâmbătă, în cadrul Consiliului Judeţean de Coordonare al PD-L Suceava, că intenţionează să candideze pentru un nou mandat, dorind ca acesta să fie unul „pentru înfrumuseţarea Sucevei”.

Lungu a spus că, în ultimii ani, Suceava a fost în reconstrucţie şi îşi doreşte ca următorul mandat să fie pentru a transforma municipiul într-un oraş frumos. „Vreau să le mulţumesc sucevenilor pentru că m-au suportat în aceşti ani şi pentru că au suportat acest disconfort. Oraşul este în reconstrucţie, dar vreau să cred că am procedat corect, pentru că nu am mers pe ideea de a cârpi. Am făcut o treabă gospodărească, am înlocuit toate reţelele de canalizare, apă, iluminat şi  termoficare. Cred că am procedat corect, iar viitorul mandat va fi de înfrumuseţare a oraşului Suceava”, a spus Lungu. El a adăugat că în viitorul apropiat vor fi finalizate lucrările la cele două parcări subterane din centrul Sucevei, iar astăzi vor începe lucrările de modernizare a 14 străzi din municipiul reşedinţă de judeţ.

Ion Lungu a subliniat că după finalizarea lucrărilor de reabilitare a Cetăţii de Scaun a Sucevei, intenţia sa este de a promova un proiect în vedere construirii unei telegondole în municipiul reşedinţă de judeţ. Primarul Sucevei a arătat că aceasta ar putea fi construită fie de la Cetatea de Scaun şi până la Mănăstirea Zamca, fie de la cetate la Iulius Mall. „Vreau să cer încredere din partea sucevenilor, pentru că merită să ai un oraş frumos”, a precizat Ion Lungu.

El a subliniat că, numai în ultimii trei ani de mandat, fondurile nerambursabile atrase în municipiul Suceava se ridică la circa 150 de milioane de euro, ceea ce reprezintă o medie de 50 de milioane de euro în fiecare an. „Asta în condiţiile în care bugetul Consiliului Local din taxe şi impozite directe de la populaţie este în jur de un milion de euro pe an. Aceşti bani nu vin simplu, ci trebuie să faci proiecte. Şi vreau să spun că la anumite categorii de proiecte, cum ar fi cele prin Programul Operaţional Regional, am fost primul pe ţară care am semnat un contract şi care am implementat un astfel de proiect. Dacă discutăm de proiectul de termoficare 2007 – 2015, când s-au adus mulţi bani la Suceava şi am reabilitat reţelele de transport, la fel, am depus primii pe ţară acest proiect. La fel suntem printre primii pe ţară care am depus proiectul pentru fondul de finanţare elveţian. Deci ne-am făcut tema, ne-am zbătut, dar vreau să spun că nu reuşeam acest lucru fără sprijinul preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur”, a declarat Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: Următorul mandat de primar va fi pentru înfrumuseţarea Sucevei.
 Vizualizări articol: 2492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 10 voturi
Lungu: Următorul mandat de primar va fi pentru înfrumuseţarea Sucevei2.6510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(19 sep 2011, 11:07:07
Unii înţeleg din timp că se scufundă
Alţii nu se prind .. decât de fundul apei
Dacă te fereşti la timp poate că nu te inundă
Fă un pas în spate când eşti pe marginea râpei

Eşti optimist ? treaba ta .. dar află
Gândul critic îţi menţine .. luciditatea
Degeaba’ncerci cu dobitocu’ o mişcare afabilă
Ce vei vedea’n final va fi ( evident ) absurditatea

De ce e mereu nevoie de o dezbatere a evidenţei ?
În loc de Stat de Drept avem Stat de drepţi
Tot ce se face se face de dragul .. audienţei
Mai ai speranţă de la ăştea ? mai vrei ? mai aştepţi ?
2.   Bou sa fii sa-l crezi!! trimis de
(19 sep 2011, 11:52:34
ai mai vazut atata prostie pe 1mm patrat de neuron??? taran!!
3.   Lasa ca vine altu trimis de
(19 sep 2011, 12:01:55
Chiar daca aproape toate lucrarile au costat mai mult ca-n occident toate au fost facute in bataie de joc... GATA STIM DE CE SUNTETI CAPABILI! 2 MANDATE DE NESIMTIRE.. CAM TOTI SOFERII DE SUCEAVA MERITA UN SET NOU DE SUSPENSII!
4.   Sa nu crezi... trimis de
(19 sep 2011, 12:43:59
PENIBIL ! câtă minciună..
5.   Niste tarani... trimis de
(19 sep 2011, 12:55:40
Pentru el frumos inseamna garaje si chioscuri printre blocuri,oul nemaipomenit si tirbusonul,iar arta pentru el e Recolciuc...siktir,nu te mai vrem!
6.   MOE pdl! trimis de
(19 sep 2011, 13:18:13
"Înfrumuseţarea Sucevei" putea fi facuta si in acest mandat, dar s-a realizat, deoarece a vrut sa aiba un asa zis obiectiv, cu care sa mai prosteasca lumea, inca odata! Lasa-te "gospodarule"! Am vazut ca ai transformat acest oras, in propiul tau sat!! Ne-am saturat de mizerie, pavele, sensuri giratorii, si altele!!! Cate locuri de munca ai creat pentru suceveni? Cati investitori ai adus la Suceava? Dute-n neamu` mati, la prelipca, si lasa-ne!
7.   Emigrati trimis de
(19 sep 2011, 13:32:22
eu zic sa emigrati, dragi suceveni!
8.   Mai ... trimis de
(19 sep 2011, 14:01:38
lasa-ne odata ca ne-am saturat toti de aceleasi minciuni.Chiar nu sesizati asta? Ne-am saturat de aceeasi mizerie in Suceava asta,sa nu ai unde sta intr-un parc,sa nu fie curatenie in oras,strazi vai de capul lor.Pai unde o sa ajungem? Vrei sa faci din Suceava un sat sau un oras in toata puterea cuvantului ?
9.   De ce iar reales!? trimis de
(19 sep 2011, 15:28:37
Dl.Lungu nu ar mai trebui sa se mai oboseasca pentru a o a treia realegere, avind in vedere brambureala de idei de dezvoltare a orasului! Arata mai rau ca inainte. NU are nimic specific care sa-l defineasca si care sa-i confere farmec! Adevarul este ca nu poate, nu este competent! Trebuie cineva tenace, un bun organizator si cu dragoste de frumos si de functional…
Pacat de orasul Suceava cum arata, nu-i de viitor, se dezvolta neuniform fara spatii verzi, parcuri, valmaseala de blocuri jegoase si strazi, fara wc-uri, cu terenuri de tenis, volei si parcari printre blocuri, etc
Inconjurati-va de arhitecti competenti si luati ca exemplu municipiile Piatra Neamt si chiar vecinii nostri botosaneni. Veti avea ce invata de la ei, in special cum trebuie sa arate un oras civilizat, sub toate aspectele. De subliniat ca si acolo se lucreaza la greu, la refacerea soselelor, trotuarelor, etc

La ei, la tot pasul, gasesti curatenie, soselele frumos marcate, occidental, cartierele, strazile si trotuarele cu multa diversitate de culori, unde te poti plimba, banci multe, parcuri multe si frumos amenajate, flori, verdeata…. in general este o incîntare si-ti creează confort si buna dispozitie.
O aglomeratie urbana si atit, asta s-a facut pina acum!

10.   Lasati-ne trimis de
(19 sep 2011, 15:37:17
De minciuni portocalii mai nau verzulii suntem satui ,duceti-va si sa nu mai auzim de numele dv..A-ti ruinat suficient acest oras frumos pe care l-ati intors cu susul in jos.Prosti ar fi cei care mai voteaza inc-o data acest primar.
11.   Sfat trimis de
(19 sep 2011, 15:48:57
Daca vreti sa nu o luati de la capat cu noul ales, sfatul meu este sa nu mai votati vre-un taran, ca astia nu au minte. Exemplu, este bataia de joc in care s-a ajuns cu orasul Suc eava. Cu banii pe care Lungu i-a cheltuit pentru 'infrumusetare', cred ca se putea face mult, mult mai mult, daca lucrarile nu erau date la smecheri pe bani multi. Dar cica pui lupul paznic la stana...:))
11.1  RE: Sfat trimis de
(19 sep 2011, 15:54:41
Sunt perfect de acord cu tine.
Dar pe mine ma tine sa fac un pariu ca tot el va iesi. Pe voi?
Si la nivel national tot ciuma va iesi, nu altcineva. Si asta din cauza romanului care tine minte ce i se intampla in ultima saptamana din viata lui. Ce a fost pana atunci uita deoarece primeste o sticla de ulei si o galeata.

Rusine poporului roman ca habar nu are ce e cu el. Nu avem viitor.
12.   Comentariu trimis de
(19 sep 2011, 15:57:49
bun de primar e Adrian Graur, rectorul USV
13.   De ce iar reales!? trimis de
(19 sep 2011, 15:59:06
Nu, noi nu exageram cind scriem, de ani de zile, despre gropile din asfalt, despre ciinii vagabonzi, despre serviciile publice extrem de proaste, despre mizeria din oras, despre traficul infernal, despre lipsa de locuinte pentru tineri, despre lipsa parcurilor, a spatiilor verzi, a locurilor de joaca pentru copii, pietele alimentare devenite loc de vinzare pentru bisnitari . .
Asta ca sa nu mai spunem că exista alei in cartiere, care n-au mai vazut covor asfaltic de vreo 20 de ani şi arata ca dupa bombardament. Noi cei de pe forum scriem obsesiv despre toate acestea gindindu-ne că primarul nostru, omul de care depinde rezolvarea acestor disfunctionalitati, isi va reconsidera prioritatile.
Nu numai ca n-a facut-o, dar se incapatineaza sa ne convinga ca tot ce a facut el pentru oras este laudabil.
14.   ... trimis de
(19 sep 2011, 16:04:45
Fiecare face atat cat se pricepe. Actualul edil a facut cat l-a dus intelectul. Atat si nimic mai mult. Pentru o localitate cu pretentii de sat sau comuna este mult, pentru un oras este putin, pentru un municipiu resedinta de judet... e bataie de joc.
15.   Scurtcircuit(la 380 v).E bun și scaunul(electric) trimis de
(19 sep 2011, 16:28:25
Dar toată ”căblăraia” când o dai jos de pe stâlpi?Sau după ce termini cu asfaltatul te apuci din nou de spart.Ceva mai urât nu există în toată Europa,cabluri atârnate și reclame publicitare.Alt tun pe care-l va da Lungu îmreună cu Loial-ul sau cine știe poate și cu prospera firmă condusă de...,da ați ghicit,THE SH--OW.
16.   Da"...de unde? trimis de
(19 sep 2011, 17:31:37
Voi credeti ca gustul puterii trece asa de repede? Ii place baiatului jucaria(primaria) si-ar mai vrea o tura,apoi alta(a patra ) ca a mai uitat sa infrumuseteze ceva si tot asa ,ca in Suceava sunt numai tampiti si nu ar mai avea cine candida-numai el are fata de primar si acum stie bine cum trebuie facute cartile(de joc,ce-ati crezut?)....
17.   VREAU SI EU SA STUDIEZ LA FACULTATILE LOR trimis de
(19 sep 2011, 18:46:09
VREAU SI EU SA STUDIEZ LA FACULTATILE ASTEA IN CARE TE INVATA SA PRIVESTI OMUL IN OCHI SI SA II SPUI CA NU ESTE ADEVARAT CEEA CE SIMTE, CE VEDE SI CE CREDE.
VREAU SA POT SPUNE CA DUPA CE AM DISTRUS O TARA, EU SUNT CEL CARE DUCE MAI DEPARTE JERFA DE SANGE A SRAMOSILOR NOSTRI...
Gaudeamus igitur,
dolosus dum sumus
VIVAT SMECHERIA
VIVAT PRIMARIA
VIVAT PROSTIMEA
18.   Ptr. 12. trimis de
(19 sep 2011, 18:51:36
Prof. Graur e cel mai bun, dar nu sa-si atarne toti tinichiaua de el. Gen Oprescu si Suceava, ca oras, o sa percuteze mai mult decat bucalele.
19.   Primele2 trimis de
(19 sep 2011, 21:00:23
Primele 2 mandate au fost pentru infrumusetarea conturilor personale si a celor ce sustin campania electorala...
20.   Nici unul nu aveti dreptate...... trimis de
(19 sep 2011, 21:50:38
bai fratilor uitativa in urma la toti primari care au fost ai Sucevei,care primar a facut mai multe ca actualul??credeti ca daca vine altul,face mai multe??/so credeti voi...daca vine altul,fura si ala cat poate...Si sa fim sinceri:orcare dinrte voi ati fi primar nu ati fura,daca aveti de unde???Bagativa mintea la cap:mai bine asta decat altul...sper sa iasa tot asta,.,mai bine asa,,
20.1  RE: Nici unul nu aveti dreptate...... trimis de
(19 sep 2011, 23:47:10
MARCU, tu ori esti PROST ori esti un mare pupincurist a lu' Lungu!!! Ori amandoua!! Ce rahat a facut primarul asta in 8 (0PT) ani de mandat?? Un parc si niste trotuare?? In OPT ANI??? Du-te in Brasov sau Piatra-Neamt si ai sa vezi ce au facut alti primari doar in 4 ani si pe urma sa mai vorbesti. De-abia astept sa vina alegerile sa votez cu oricine altcineva decat cu Lungu pentru ca m-am saturaaaaaaaaaaatt de un incapabil fara viziune si idei rurale. Numai stalpii achizitionati cica din Italia sunt la nivelul anilor '80 ca design. Iulius Mall i-a dat clasa cu stalpii moderni pe care i-a montat. In fine......total depasit de functia pe care o are!!
21.   Orasul KITSCH trimis de
(19 sep 2011, 23:23:10
cine naiba te mai alege d-le Lungu, ai facut Suceava sa arate ca cel mai pestrit si fara de cap oras din Moldova, parca am fi o casa construita in 10 ani, la care s-a mai tot carpit cate ceva .......iar la final sa arate ca Peco de la iesire din Paltinoasa, jenant.
Jenante si aranjamentele florale din oras(kitsch-ul e la el acasa sub mandatul dvs), jenante si florile din fata primariei, iarba tip boschet , care se vrea gazon, etc, etc
D-le primar, dupa parerea mea, cel mai bine ar fi sa candidati la Prelipca, Veresti, etc, zone poate unde se potrivesc ideile dvs cu manelele iubite de localnici-NOI
NE-AM SATURAT DE CIRCUL mandatului dvs!
21.1  RE: Orasul KITSCH trimis de
(20 sep 2011, 09:31:04
buna idee, dar ma indoiesc de realizarea ei. Graur ar fi omul potrivit pentru transformarea sucevei dintr-o mahala patetica intr-un oras adevarat. A demonstrat ca e un manager bun la universitate. dar omul e batran si bolnav si nu cred ca mai are vlaga sa raspunda unei asemenea provocari care presupune printre altele sa te iei la tranta zi de zi cu interesele consilierilor colorati politici.
22.   Idee trimis de
(20 sep 2011, 08:06:01
Daca cumva o sa candideze Graur, o sa aiba si orasul asta parte de un primar cum trebuie. S-au perindat o gramada de cretini in functia asta. Pacat de orasul asta. Pentru o functie din asta iti trebuie VIZIUNE - cum arata USV in 2004 si cum arata acum ? Mai ramane sa-l convingeti sa candideze !
23.   Eu am sa te dau jos ca ai umplut bujunarul fratelu trimis de
(14 oct 2011, 12:47:04
bai nene vezi ca o majoriatte de tineri aua asa o mare dragoste fata de tine mai ales la ce nenorocite de pensi am parinti si bunicii lor si am zis asa:o sa mai fi u primar cand o sa murim noi de sufocare de bani din acele pensi,si inca ceva legat de symetrica:cat costa o pavica?Ca iti vand si eu de alea care le face fratele tau ca asa le lasati de-an droanga peste tot pe trotuare.Si asa o sa ami fi u primar cand o sa dai amna cu Horia,Closca si Crisan cred ca sti cine sunt acesti domni cei acre si-au dat viata nu asa ac tine termica ca ne-am saturat de minciunile tale si a lui Pit-Bul flutur simplu eu

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei