Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 sep 2011 - Anul XVI, nr. 221 (4819)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Donţu critică Guvernul că nu a reuşit să-i atragă pe chinezi să investească în România

Luni, 19 Septembrie 2011 (15:34:11)

Preşedintele executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD, Ovidiu Donţu, a anunţat că investiţiile străine directe au totalizat în primele şapte luni ale anului 1,1 miliarde de euro, în scădere cu 30,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce în 2010, investiţiile străine au scăzut cu 25,57% faţă cele din 2009. Donţu a arătat că acesta nu este un lucru bun, întrucât scăderea investiţiilor străine directe înseamnă bani mai puţini la buget şi locuri de muncă mai puţine.

„România merge din rău în mai rău, în vreme ce reprezentanţii Guvernului transmit mesaje triumfaliste şi încearcă să cosmetizeze realitatea. În afara măsurilor de austeritate puse doar pe spatele populaţiei, în special al celor vulberabili, Guvernul nu a făcut absolut nimic pentru a stimula economia, pentru a spori atractivitatea României în faţa investitorilor şi pentru a crea noi locuri de muncă. Nici măcar pe chinezi, unii dintre cei mai puternici investitori din Europa, nu am reuşit să îi aducem în ţară. Scăderea investiţiilor străine directe înseamnă bani mai puţini la buget şi locuri de muncă mai puţine. Acesta este cercul vicios creat de politicile de austeritate ale Guvernului Băsescu-Boc. Investitorii se feresc de România din cauza corupţiei autorităţilor, a instabilităţii sistemului fiscal şi a numărului foarte mare de taxe. Cu PD-L la putere, România nu are nici o perspectivă de a ieşi din criză. Nivelul de trai al românilor este ţinut jos de incompetenţa Guvernului şi de furtul din bani publici”, a declarat preşedintele executiv al PSD Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu critică Guvernul că nu a reuşit să-i atragă pe chinezi să investească în România.
 Vizualizări articol: 925 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Donţu critică Guvernul că nu a reuşit să-i atragă pe chinezi să investească în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei