Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 sep 2011 - Anul XVI, nr. 221 (4819)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely estimează ca debitul Dunării să crească după 26 septembrie în urma ploilor prognozate

Luni, 19 Septembrie 2011 (18:37:26)

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, luni, la sfârşitul şedinţei Comitetului Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă că se aşteaptă ca debitul Dunării să crească din 26 septembrie, ca urmare a ploilor din bazinul principal al fluviului.

"Deocamdată nu sunt motive mari de îngrijorare, cel puţin până la sfârşitul lunii. Prognoza meteorologică pentru intervalul 19-28 septembrie estimează precipitaţii slabe, în special în sud-vestul ţării. În acest moment, în Bazinul principal al Dunării plouă, ca urmare a unui ciclon ce se află deasupra zonelor din Ungaria, Croaţia şi Serbia. Astfel, deşi scăderea debitelor este accentuată, prognozele din amonte ale Dunării vor indica creşteri ale nivelelor ca urmare a acestor precipitaţii. Ne aşteptăm ca, începând cu data de 26 septembrie, Dunărea să înceapă să crească", a spus Laszlo Borbely.

În ceea ce priveşte debitele pe râurile interioare, directorul general adjunct al ANAR, Ovidiu Gabor, a susţinut că nu sunt restricţii pe nicio folosinţă de apă, el precizând că sunt stocuri de apă.

"La ora actuală suntem în programul de exploatare şi avem stocuri de apă. Există planuri de restricţii pe fiecare folosinţă, dar nu am intrat în ele pentru că nu a fost nevoie", a spus Gabor.

Referindu-se la funcţionarea centralei nucleare de la Cernavodă, el a menţionat că mai sunt 47 de centimetri până la Cota de Atenţie, iar nivelul actual poate asigura funcţionarea centralei fără probleme.

Debitul Dunării la intrarea în ţară, în intervalul 18 – 19 septembrie a fost de 2350 mc/s, sub media multianuală a lunii septembrie, care este 3800 mc/s. Ca urmare a ploilor din bazinul principal, se estimează o creştere a acestor debite, spre sfârştul lunii septembrie, spre 2700 mc/s, urmând să ajungă la debite mai mari, de peste 3000 mc/s, potrivit unui comunciat transmis de Ministerul Mediului.

În cadrul şedinţei CMSU s-au analizat situaţia şi prognozele meteorologice şi agrometeorologice, situaţia şi prognoza hidrologică pentru râurile interioare, Dunăre şi pentru ape subterane, precum şi situaţia volumelor de apă din lacurile de acumulare aflate în administrarea AN "Apele Române" şi a SC Hidroelectrica SA.

Reactorul 2 al centralei de la Cernavodă a fost oprit controlat vineri pentru remedierea unei defecţiuni la un echipament din sistemul de alimentare cu combustibil, anunţa Nuclearelectrica, operatorul centralei.

"Interventia a fost programată pe durata weekend-ului când consumul energetic este mai mic, astfel încât să nu fie afectat echilibrul în sistemul energetic naţional", preciza Ministerului Economiei, care controlează Nuclearelectrica.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely estimează ca debitul Dunării să crească după 26 septembrie în urma ploilor prognozate.
 Vizualizări articol: 673 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely estimează ca debitul Dunării să crească după 26 septembrie în urma ploilor prognozate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei